Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açmış olduğum davanın seyri hakkında bilgisizim?

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
4
[FONT=Calibri][SIZE=3]10.2013 tarihinde Büyük bir kuruma bilgilerimi kullanarak çalışıyor gösterdiği için karakol da ifade verdiğim ve açmış olduğum bir dava vardı. En son olarak 03,2014 Adliyede ilgili savcıya sormaya gitmiştim soruşturma aşamasında demişti. Ve o tarihlerden itibaren her hangi bir haber kâğıdı celp gelmemiştir. [/SIZE][SIZE=3]Anlamadığım bunları ben E-devlet sistemi üzerinden neden göremiyorum? [/SIZE][/FONT]

E-Devlet>Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama>”Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydıbulunamamıştır.”

[FONT=Calibri][SIZE=3]Avukatın yönlendirmesi ile Karakolda ifade vermiştim ifade tutanağı bulunmaktadır. Daha sonrasında avukat ile anlaşamadık ve irtibatımı kestim kendim takip etme kararı aldım. Hiç mahkeme olmadı henüz.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Calibri][SIZE=3]Aramızda avukat olan hukuk bilgisi olan varsa birkaç sorum olacak. Barolar birliği avukat verebilir mi? Ücretsiz olarak nasıl nereden başvuru yapabilirim?[/SIZE][/FONT]

Merhaba,

Öncelikle anladığım kadarıyla sizin için dava açılmamış.
Sadece ifade vermişsiniz.
İfadenizde herhangi bir Dosya no / Esas No vs var mı?

Henüz dava açılmadığı için de E-Devlette göremezsiniz.

Barodan ücretsiz avukat talebi için;

Adli yardımdan faydalanmak için icra takibinin yapılacağı veya davanın açılacağı baro başkanlığına
ya da baro adli yardım bürolarına şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir.
Başvurunuz karşısında ilgili birim, ödeme gücünüzün bulunmadığını belgelemek durumundadır.
Bunun için muhtardan alınacak fakirlik belgesi bazı durumlarda yeterli görülür.
Ancak bazen barolar, aylık kazancınızı gösteren, üzerinize kayıtlı gayrimenkul veya araç olup olmadığını kanıtlayan,
herhangi bir sigortadan yararlanıp yararlanmadığınızı ispatlayan belgeleri de göstermenizi isteyebilir.
Muhtardan alacağınız ikametgah belgeniz, nüfus cüzdan fotokopiniz ve dava için gerekli belgelerin fotokopisi de mutlaka ilgili birime sunulmalıdır.
Talebinizin olumlu değerlendirilmesi halinde, görevlendirilen avukat adına vekalet çıkarmanız gerekecek ve hukuki süreç başlayacaktır.
İhtiyaç halinde, gerçek kişilerin yanı sıra, kamuya yararlı dernek ve vakıfların da adli yardıma başvurmalarına imkan tanınmıştır.

@Plumeria

[FONT=Calibri][SIZE=3]Merhaba ifade verdim evet dosya numarası var. Avukatsız olarak davaya devam etme gibi bir durum varsa, gerektiren bir durum olmadığı sürece başvuruda bulunmayacağım. [/SIZE][SIZE=3]Cevap için teşekkürler.[/SIZE][/FONT]

Üst Alt