Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adalet Bakanlığı Raporumu Kabul etmedi, yeniden düzenlenmesi gerekir dedi!?

iskenderun

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Bildiğiniz üzere dün adalet bakanlığı için gerekli belgeler açıklandı. Bugün istenen belgeleri hazırlayıp bağlı bulunduğum adliye komisyon kalemine gittim. ÖMSS ‘ ye girerken verdiğim rapor kabul edilmedi. Sebebi ise şu: ‘ özürlü sağlık kurulu raporunda dikkat edilmesi gereken hususlar:’ tebliğinin a şıkkında yazan ‘kullanım amacının özürlü memur istihdamı için olduğunun belirtilmesi’. Benim 2010 yılında aldığım 5 sene geçerliliği olan ve %80 engelli oranım olan raporda ise: ‘ özürlü istihdamı. Özürlü bildirir raporudur. 2022 nolu yasadan yararlanır’ yazıyor. Bu kısmın düzeltilmesi lazım, Özürlü memur istihdamı için olduğunun belirtilmesi ve raporun buna göre düzenlenmesi lazım denildi. Şimdi benim bu raporu tekrar mı çıkarttırmam gerekiyor? Sağlık kurulu raporu öyle hemen de çıkmıyor ki, hemen hepiniz biliyorsunuzdur: önce gerekli bütün doktorlar teker teker geziliyor, sonra heyet günü bekleniyor, sonra da raporu alma günü bekleniyor. Bu süreç 15 günü geçebilir. 15 gün içinde de belgeleri teslim etmek gerekir. Raporun tekrar çıkartılması lazım denilirse diye çok tedirginim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

başkan hastalığın ne ilk önce onu söyle ve sürekli ibrası yazıyor mu o ölçüte bakıyorlar

rapor 1 günde çıkıyor sıkma canını.bulunduğun yerin kaymakamlık veya valiliğine git 2022 başvurusu için hangi hastaneye gönderiyorsunuz diye sor öğren.o gönderecekleri hastanede engelli sağlık kurulu raporları için ayrıca oluşturulan bir yer oluyor ve büyük ihtimalle aynı gün en geç ertesi güne raporun hazır oluyor.bu uygulama Türkiye'nin tamamında var mı bilmiyorum ama vardır muhtemelen. ayrıca raporunda istihdam bölümünün işaretli olması gerekiyor.yani çalışabilir olduğunun rapordan anlaşılması gerekiyor. bazı şizofrenilerde istihdam işaretsiz oluyor mesela bu olumsuz bir durum.senin hastalığın nedir onu öğrenebilirsek daha iyi bir yorum yapabiliriz. bir de raporunun geçersiz olduğu kesinlik kazandı mı ?

arkadaşım benim raporumdada özürlü istihdamının karsısında işaret yoktu ama komısyon sorun çıkarmadı ama engelim ortopedık aynı olmayabiliriz

Ortopedik engelliyim, parapleji, Tekerlekli sandelye kullanıyorum yani. kendi raporumda "özürlü istihdamı. Özürlü bildirir raporudur. 2022 nolu yasadan yararlanır" yazıyor. İstenen ibare ise şuymuş : "kullanım amacının özürlü memur istihdamı için olduğunun belirtilmesi"

Yarın gideceğim ve sorup soruşturacağım arkadaşlar, dilerim dediğin gibidir goku kardeş, çünkü 2010'da bu raporu çıkarttığımda 20 güne yakın sürmüştü raporun elime geçmesi :( musafg kardeş sen de mi adalet bakanlığına yerleştirildin?

Fikir ve tavsiyeleriniz için sağolun arkadaşlar, sizleri bilgilendireceğim konuyla ilgili

iskenderun;

Evet sonuç noldu iskenderun ? aldınmı raporunu ,sorun çıktımı ? şuanki durum nedir işe başlayan varmı ? kimler nerelere atandılar cvp yazın ? ben Kartala atandım hala bekliyorum .Diğer iller başladı bizimki hala bekliyor .

Üst Alt