Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adalet bakanlığında engelli personele nöbet tutturuluyor mu?

xkatip74

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
29
19 yıllık adliyede zabıt katibiyim %42 Ortopedik engelli olmama rağmen tarafıma sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında infaz nöbeti verildi. Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen engelleri kaldırıyoruz diye bizleri kandırmayın saygılar.

Adalet bakanlığı bünyesinde görev yapan zabıt katipleri nöbet tutuyorlar mı?

ADLİYELERDE ZABIT KATİBİ OLARAK GÖREV YAPAN ENGELLİ ARKADAŞLARA NÖBET YAZILIYOR MU? BİLGİSİ OLAN VAR İSE YAZSIN LÜTFEN BEN BUNUN İÇİN BİMER'E SORDUM HAKKIMDA SORUŞTURMA AÇTILAR:confused:

Soru sordugun icinmi sorusturma actilar. Adalet bakanligina gecicegimiz bu donemde su serptiniz icimize.

Engelli personele isteği dışında gece nöbeti yazılmaz diye biliyorum

Valla aynen öyle kardeşim engelli raporumu maliyeye vergi indiriminden yararlanmak için sundum ve maliye bakanlığından raporum döndükten sonra 657 sayılı devlet memurları kanunu 100. madde de belirtildiği şekilde nöbetten muaf tutulmak için işyerime talepte bulundum bu talepte bulunmadan önce Ankara ve İstanbul adliyelerinde bulunan adalet komisyonu kalemlerini aradım ve engelli olan personelin nöbet durumlarını sordum, nöbetlerden muaf ettiklerini söylediler, ben dilekçe verdikten sonra işyerim beni 5 ay nöbete sokmadı ondan sonra akşam 20.00 ye kadar beni iki ay peşpeşe nöbete soktular, ben konu hakkında herhangi bir genelge bulunup bulunmadığını öğrenmek için BİMER e başvuruda bulundum, işin ucu nöbeti yazan yazı işleri müdürüne değdi ve benim bir hafta kadar önce yer değişikliği yaptılar ayrıca silsile atlayarak şikay'ette bulunduğumu belirterek hakkımda soruşturma açtılar kendilerini Allah'a havale ediyorum gücümüz ancak buna yetiyor bu ülkede...

Adalet bakanlığı neden engellilerin çalışma koşullarına yardımcı olmuyor?

23 yıldır adliyede zabıt katibi olarak görev yapıyorum. Kemik tümörü hastalığım nedeni ile %42 sürekli ortopedik raporum bulunmasına rağmen çalışma koşullarım düzeltilmedi, doktordan sürekli oturarak çalışması mümkün olmadığına dair rapor sunmama rağmen duruşmalarda zabıt katibi olarak çalıştırılıyorum, iki kez yer değiştirme talebime rağmen adalet komisyonu talebimi red kararı verdi, ne yapacağımı şaşırdım, lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Öncelikle geçmiş olsun.

Burda genelleme yapmasan iyi olur. Çünkü adalet bakanlığı bu konuda çok hassas ve iyi olduğunu düşünüyorum. Adalet bakanlığında engelli memurlar genel de santral, on büro, tarama gibi birimlerde çalışmaktadır.

Bu konuda:

1- Personel genel müdürlüğüne bir dilekçe yazıp engelli kadrosuna geçirilmeni ve özlük taleplerinde yararlanmayı talep edebilirsiniz.

2- Personel genel müdürlüğü talebini kabul ettikten sonra, gelen cevap yazısını ekle ve engel durumuna uygun bir birimde görevlendirmeyi talep edebilirsiniz.

Bunları nazik saygı çerçevesinde yapmaya çok özen göstermen çok önemli. Çünkü maalesef hastalığını kullanıp çalışmayan bunu suistimal eden insanlar var. Kurunun yanında yaş yanıyor.

Talebin red olursa, idare mahkemesine dava açabilirsiniz yada kamu denetçisine başvurabilirsiniz.
Yine alo mobing hattı var 170 burada danışabilirsiniz.

Bu konuda Google arama yaparsan emsal karar bulabilirsiniz.

https://www.ombudsman.gov.tr › ...PDF
2017-10554 Engelli memurlara tanınan yer değiştirme ... - Kamu Denetçiliği Kurumu

Son düzenleme:
sorunumu çözdüm artık nöbetten muaf tutuyorlar ,Bartın

xkatip74

Nasıl oldu peki? En soruşturma ile uğraşıyormuşsunuz...

EN SON TBMM dilekçe komisyonuna durumumu açıklayan bir dilekçe yazdım, ondan sonra işimi düzelttiler, soruşturma için de bakanlık izin vermedi, soruşturmam kapatıldı. saygılar

sözleşmeli iseniz olabilir ben kadrolu memurum, çözdüm sorunumu

xkatip74

Sence engelin sözleşmelisi yahut kadrolusu olur mu. Bu sistemin Allah belasını versin

Üst Alt