Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adalet bakanlığında memurum. Evde Bakım aylığı alabilir miyim?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Evde bakım aylıgını alabilirmiyim,hangi şartlarda nasıl alabılırım..
memur oldugum ıcın bir engel olur mu.?

Ön yargılı bir cevap bence...
asgari ücreti asmayacak sekılde. eve gelen gelir gecmeyecek..
bu konuda bılgısı olan arkadaslar cvap verırse sevınırım.

agır özürlü raporun olması lazım 572 yi geçmeyecek kişi başı bunlar mevcutsa alırsın

Engellinin çalışıyor olması tek başına evde bakım aylığı almasına engel değildir.
Ancak bakıma muhtaç özürlülerin tesbiti ve bakım hizmeti esaslarının belirlenmesine dair yönetmelik doğrultusunda, bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından durumunuzun değerlendirilerek oluşan kannaate göre karar verilmesi gerekmektedir.
Durumunuzu aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne beyan ediniz. Tabi gelir kriterini aşmıyorsanız.
Bu arada gelir kriteri dediğiniz gibi kişi başı asgari ücret değil, asgari ücretin 3 de 2 sidir.

http://www.sosyalyardimlar.net/dokuman/evde_bakim_hizmetleri_2012-24.pdf

al al onuda ne varsa al ...
karnınız doymaz yetimin öksüzün hakınıda yiyin..

adalet desin senin mas ölüsü 2 milyar

ben meb e yeni atandım.. daha baslamadım ama... raporum 80 agır özürlü ...ilk 2022 yide salı günü alıcam , eşimde benim üzerimden 3aydır bakım maaşı alıyodu ,MEB e başladıktan sonra 2022 kesilecek ,, eşimin benim üzerimden aldıgı bakıcı maaşı devammı edicekkkkk .. yanlışmı anladım :confused::confused: evde 4 kişiyiz

mehmet gelişmelri bizimle paylaş bende aynı durumdayım 2022 kesilir kesinde evde bakım alabilecekmiyiz bilmiyorum

onlwolf;

onwolf kardeşim öncelile yeni işin hayırlı olsun,bende atandım %72 ağır özürlü raporum var bakıcı aylığı alamadım anne vefat kızkardeşler evli,evi uzak bana+bana yatalak değilsin dedidler yatalak olmak gerekiyormuş+bakıcı aynı adreste olması gerekmiş benimle vs....ağır özürlü raporu olan kişinin ataması yapılırmı acaba sen bizden önce işbaşı yaparsan bizi bilgilendirisin ben işbaşı yaparsam burada bilgilendirirm bu soruya cevap arayan çok atanan arkadaşımız acaba hizmetli kadrosuna atamama yaplılırlı ağır özürlü raporu ile ha bu arada 2022 maaşı almaktayım heral bu son maaşımız olacak salı alırız 79 doğumluyum

araştırdığım kadarı ile
1. 572 tl sınırı
2.ağır engelli raporu
3.kişisel ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyor olma
gibi şartlar var
soru 1. şimdi ağır engelli raporu olan biri nasıl olurda çalışabilir raporu alabiliyor
soru 2. kişi kendi ihtiyaçlarını görebiliyor hatta çalışıp başkasının ihtiyaçlarınıda görebiliyorsa bakıcı maaşı neden verilsin

boodi
Gelir kriteri aşmıyorsa o dediğin konuları yukarıdaki mesajımda sözünü ettiğim heyet değerlendirecek, oluşan kaanaate göre kararını verecek.

Üst Alt