Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adana'da su indirimi başlıyor bilginize

miremur

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sağolsun Aytaç Durak verdiği sözü tuttu.Engelli ve engelli ailerine gazilere ve şehit yakınlarına gerekli evraklarla ASKİ ye müracaat etmeleri halinde % 50 indirimden faydalanabilecekler....

1-Su abone numarası engelli üstüne olması lazım,
2-Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
3-Engelli olduğunu belgeleyen Rapor-kimlik-%40 üssü lazım...

Aytaç durak hacca gidince imana geldi heralde.ben bu aytaç durağın logar çukuru yüzünden kaza yapmıştım.kaldırım yapar adam gibi rampa yaptırmaz,yollara parke yaptırır normal yoldan bile tekerlekli sandelyeyle gitmek zor olur. bu işide diyer işlerine benzetmez umarım..

ASKİ ye verilecek...

engelli olan çocuk nasıl üzerine olacakki.bende sormuştum askiye.ev değiştirmiştim.aralık başındaydı.şimdiki kanuna göre adana için konuşuyorum.ev degişikliği yaptığında ikametini aldırabilmek için su yada elektriği üzerine almamız gerekiyormuş.bu indirim olayınıda duymuştum.o yüzden suyu alalım demiştim.neyse uzatmayayım gittiğimde yılbaşından sonra o uygulama başlanacak dendi.bende sadece üzerime suyu aldım.diğer işlemi sonraya bıraktım.bana su abone numarası engelli üzerine olması lazım diye bişey söylemediler.nüfus cüzdanı ve rapor fotokopisi getireceksiniz demişlerdi.!

merhaba yani ben bizim ailemizde engelliyim
su aboneliği babamın üzerinde biz yine de bu indirimden yararlanırmıyız

Mersin de uygulama mevcut ama su aboneliği kişinin kendi adına olacak diye bi madde yok çünkü ben evlenmeden öncede babam faydalanıyordu benim üzerimden ama su aboneliği babamın adına idi..

adanada su indirimimnden ziyade kaldırım çalışmaları yapılsa çok iyi olacak ben tam sular kavşağındayım ve balkondan dışarı baktığımda daha engelli birinin kaldırımlardan rahat geçtiğini görmedim bırakın yürüme engelini benim öyle bi engelim yok yinede kaldırımları doğru düzgün kullanamıyoruz yaya olarak...

Evet yararlanabilirsiniz,Aynı adreste oturduğunuz ve engeliniz %40 üstünde ise ASKİ ye mürcaatınızla indirimli su dan faydalanabilirsiniz..

biz seyhandayız denizli mahalesi saolsun azim ozturk çoplerı bıle haftada bır alıyo önceden yani geçen seneler her ay gıda yardımı yapardı seçimden sonra oda yok
sularsa birgun akıyo 3 gun akmıyor ve hep kanalızyon kokuyor içemıyoğ
dılekçe yoladığ cevapta şişe suyu için diyor
allah hakkımızı onlara bırakmasın
her iki dunyadada davacıyım

merhaba su indirimi için vergiden muaflık raporu mu gerekiyo yoksa normal rapor yeterlimi?

Devlet hastanesinden %40 üstü heyet kararlı sağlık raporu gerekli,

ASKİ ye verilecek...
1-Su abone numarası engelli üstüne olması lazım diye eksik yazmışım.
Engelli yakınlarıda faydalanabiliyor,

peki ev kira ise kontrat yada ev sahibinin kimlik fotokopiside lazımmı?su faturası üzerimizde.bunuda dip not olarak belirteyim.

kontratı suyu üzerimize alırken götürmüştük sanırım ya.fotokopisini vermiştik sanırım pardon.şimdide fotokopi yeterli olur sanırım.

Fotokopi kabul edilmezse ile yeni bir kontratla işi çözebilirsiniz,

kntrat sorun degilde,yalnız burada anlıyamadığım.suyu zaten üzerimize aldık.kontrata tekrar ne gerek var?

bende suyu üzerime alcam inşallah yarınn ...belgeleri hazırladım...::);)

ASKİ nin su indiriminde istenilen evraklar

Bügün ASKİ den aldım, paylaşıma açtım:

ADANA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ
A.S.K.İ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE​

... NOLU ABONENİZİM. ENGELLİLER İÇİN YÜRÜRLÜKTE OLAN SU İNDİRİMİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUM. GEREĞİNİN YAPILMASINI SAYGILARIMLA ARZ EDERİM

AD SOYAD
İMZA​

TC KİMLİK NO
TELEFON
ADRES​

Yukarıdaki dilekçeye ek olarak...
Tc kimlik fotokopisi
Nüfüs kayıt örneği
TC Başbakanlık Engelli Kimlik Kartı (Yoksa) sağlık raporu fotokopisi
Anne, baba, kardeş adına indirimden faydalanmak için Mahkeme vasi tayini fotokopisi
Not: indirimden sadece 1 mekan aboneliği için geçerlidir

Üst Alt