Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adana'da Vakıf muhtaçlık aylığı başvurumu kontenjan gerekçesiyle almadı!?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selam adanada vakiflar genel müdürlügüne muhtaclik ayligi basvurusu yapmak icin gittim engelli 62 yasindayim bana dediler ki 70 kisilik kontenjan var adananin ilceleriyle birlikte onuda sadece yetim cocuklara veriyoruz diye söylediler basvurumu yaptirmadilar sadece 70 kisilik kontenjan oldugu dogru mudur sizce

Siz vakıf âylığı için mi başvurdunuz
Engelli maaşı Olduğu halde

Fatma hanim

Böyle bir hukuki düzenleme yok. Yazılı itiraz edin, sıkıyorsa bu gerekçeyi yazılı olarak versinler de görelim.

Fatma hanim
başvurunu almaları lazım. gerçi başvurun alınsa da - kontenjan azsa- değişen bir şey olmaz. kontenjan yeterli değilse aylık baglanmaz.

hozgul

arkadaşın bahsettiği aylık vakıflar genel müdürlüğü tarafından baglanan muhtaç aylığıdır. 2022 sayılı kanun kapsamında baglanan engelli aylığı değil.

vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığında kontenjan sınırı vardır.
bu konuda ilgili Yönetmelik şöyle der:

"MADDE 76 -(1) (Mülga:RG-14/8/2010-27672)

(2) Bölge müdürlüğünce müracaat belgeleri üzerindeki beyanları doğrulandıktan sonra, Ek-12'de belirtilen kriterlere göre puanlama yapılarak dosya tamamlanır. İllerin boş muhtaç kadrosu dikkate alınarak Ek-13'deki forma göre hazırlanacak onay Genel Müdürlüğe gönderilir.

Kalem 2022'den bahsediyor sanmıştım, haklısınız.

2022 engelli aylığı alan kişi
Vakıf aylığına bağlanabilirmi

Tesekkurler melek hanim

Zorro engelli ayligi alirken vakiflar müdürlügüde sana aylik verirmi sence var mi böyle bir dünya

Üst Alt