Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adana'da yaşıyorum. Evime engelli asansörü lazım..?

leman 01

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
25 yaşınd 11 yıldır yürüyemiyen Kas hastası FİZİK TEDAVİ görmesi gereken bi bayanım.Adana da hikamet etmekteyim.Oturdugmz daire 3.katve asansör bulunmamaktadır.Yıllardır yaz kış eve mahkumum .Annem Babam 63 yaşındalar beni kaldırıp indirmye güçleri yetmiyor.Asansrlü eve çıkmaya maddi durumumuz el vermiyor.Bi çok dernekten ve büyük şehir belediyesinden blulundugum kata şu linkteki Sultangazi Belediyesi'nden Engelliye zel Asansr - Sultangazi Belediyesi gibi beni şaga inmeye çıkmaya yetecek asansör yaptırmalarını bi çok kez dilekçe yazarak rica ettim
ama bimerede şikayet etmeme ragmen belediyemiz bunun vicdana ve belediyelerin insiyatfine baglı oldugnu söylediler.istanbul sultan gazi belediyesi engellilere özel asansr,özel engelli taksisi, atla terapi merkezleri ve ayda bir evlere temizlikçi gönderme gibi bi çok fliyetleri mavcutken adana büyük şehir belediyesi benim hayat kalitemi artımam ve kolaylaştırmam içinhiç bir adım atmıyor.yasal olarak bi hakkım varmı.Cumhuriyet Portal.agaçta kedi mahsur kalsa itfaye çagrıp kurtarıyorken ben yıllardır 3 katta mahsurum fakat beni kimsenin umusadıgı yok.ülkemizde hayvana verilen deger biz engellilere ne yazıkki verilmiyor.

Geçmiş olsun durumunuza üzüldüm.Bu mesajı daha yeni gördüm facebook'ta ADANA KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ var.Belki yardımedebilirler.O grupta belediyenin fen işlerinde çalışan kişilerde var....

Bende bundan 3-4 aya kadar 2 kattaki evimizde kalıyordum.Takerlekli sandalyem ile inmek çıkmak için birine muhtaçtım.Balkonumuzun bir köşesine Asansör Yaptırayım dedim ama 10 Milyar kadar masraf çıkar dediler yaptıramadık.Sonra düşündüm taşındım Rampa yaptırmaya karar verdim.Evimizin arka bahçesinden tarafta müsait yerimiz vardı.Rampa projesini kendim çizdim.Malzemelerini aldım demirci komşumuzada yaptırdım çok rahat inip çıkabiliyordum.Şimdi evlenince 1. katta kendi evimize taşındık.3. katta olmasaydın sanada tavsiye edecektim rampa yaptırmanı ama 3.kat çok zor olur.Asansör veya 1.kata taşınman lazım...

Her hafta bir dilekçe ile bu talebinizi belediyeye iletin bence. Üşenmeyin... Bıkıp "tamam yaptırıcaz, yete" diyene kadar devam edin...

Üst Alt