Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adana’nın yeni otobüsleri engelli dostu

İdeal

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şehir hatlarında işletmek üzere almak istediği otobüslerin deneme seferleri devam ediyor. Belediye’nin 1 aylık deneme seferleri yaptığı sırada biz de seferlere katıldık ve otobüsleri inceleme fırsatı bulduk. İlk bakışta çok güzel ve kullanışlı intibaı uyandıran yeni otobüsler, aynı Almanya’da olduğu gibi, engelli vatandaşlar düşünülerek yapılmış.

Otobüslerin teknik donanımı şehir hatlarında toplu taşımacılıkta en ince ayrıntılar düşünülerek yapılmış.
Yolcular otobüslerin kullanışlı olmasından ve engellilere kolaylık sağlamasından oldukça memnun.
Şoförler de böyle modern ve kullanışlı otobüslerde kaptanlık yapmaktan memnun.
Durağa yanaştığında şoför, bir düğmeyle otobüsü kaldırımın hizasına yatırıyor ve engelli vatandaşlar otobüse kolayca inip, binebiliyor. Sağa yatırılan otobüsün yerinden kımıldaması imkansız.
Böylece engelliler, acaba otobüs hareket eder mi, beni tekerlerinin altına alır mı diye bir korku yaşamıyor. Şoför istediği kadar acele etsin, otobüsün tekrar hareket etmesi birkaç saniye alıyor. Bu da insanlara rahat haraket etme imkanı sağlıyor

BENDE BİR ADANALI OLARAK aytaç durağ,a HİZMETLERİNDEN DOLAYI BURADAN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.ADAM ÇALIŞIYOR.KİM NE DERSE DESİN!EMEĞE SAYGI DUYUYORUM.

Ideal paylaşımınız için teşekkürler...

Duyarlığından dolayı Büyükşehir Belediyesini kutluyorum.

adana'daki engelli arkadaşlar adına çok sevindim...

Ankara Belediyesi nerdesin duy bunları ve diğer duyarsız belediyeler !!! Engellinin engelli kalmasının en önemli nedenleri zaten ulaşım,cadde ve sokakların bizlere göre olmaması ve kamusal alan teşkil edecek bir çok yerin tamamen engellerle donanımlı olarak inşa edilmeleri.Adanadaki engelli arkadaşlar adına çok sevindim ve diğer belediyelerede örnek olması dileğiyle,hayırlı olsun yeni otobüsleriniz.

Bir Adanalı olarak büyük şehir belediyemizi kutluyorum. Ben henüz görmedim ama en güzeli düşünülmüştür eminim. Bu güzel ve duyarlı hizmetin devamını ve tüm illerimize yayılmasını dilerim.

Adana Büyükşehir Belediyesini ve böyle güzel hizmetlere öncülük eden sayın Aytaç Durak'ı tebrik ediyorum.

Gerçekten olmaması gereken engellerin kalkmasında emek haracayan Büyük Şehir Başkanımıza teşekkürler,

hayırlı olsun.diğer illerdede bu tarz otobüsler olmalı

Adana da yaşıyorum gözlerimle görmeden inanmam
inandığım vakit paylaşacağım

arkadaşlar aytaç durak allah bir derse inanırım başka inanmam geçensene kendisinden iş istiyen özürlüye git dilen diye o değilmi

Nasıl bir kafa bu ya altyapıyı kurmadan direk otobüsü getir.tekerlekli sandelyeyle duraga gitmek çoğu yerde imkansız.bu haberi görünce aklıma Aziz nesinin medeniyetin yedek parçası diye bir kitabı geldi.orda Türkiyeye ilk önce traktör getiriyorlar hiç bir altyapısı yedek parçası olmadan.traktör bozulunca mecbur yenisi almak zorunda kalıyorlar. yıllar geçsede zihniyet deyişmiyor...

Büyükşehir belediyesi yapacağını yaptı yine; otobüsler deneme amaçlı getirilmiş daha sonrada hattan kaldırılmış.Sadece göz boyamak için yapmışlar galiba.sabah aradım hangi güzargahtan gidiyorsunuz diye bana otobüsler kaldırıldı dediler.Böyle zihniyetin taaaaaaaa ................

Kım dıo kaldırıldı dıye yav ben yenı vlılıgın onunde gordum 2 gun once ve cemallpasa yanı seyhan baskentin onunden gecıyor sureklı bende gordugumde sasırdım engellı otobusune benzıyo dedım ve oyleymıs zaten bırde ataturk caddesınden gecıyor kendım bızzat gordum aytac duragı savunmak ıcın demıorum bızzat gordum sarı renklı gorunce anlarsınız zaten Ben burdayım dıo otobus zaten cok şık..

03223444609 bu numara belediyenin otobus işletmesinin numarası.buradan arayıp öğrenebilirsiniz....

Avrupa Birliği uyum muhabbetine göre 2012 yılına kadar alır umarım.bide denedikten sonra neden almadı onu çok merak ettim.aradığımda ne zaman alınacağını bizde bilmiyoruz dediler.bilen birinede ulaşamadım .Adana büyükşehir belediyesinde tanıdığı olan biri öğrenebilirse sevinirim...

Ya iyi güzelde önce bi kaldırımara baksın başkanımız sular ark caddesi ne halde....otobüse binmek için kullanmıycak mı o kaldırımla rampa var mı otobüse yoldan mı biilecek

Merhaba Değerli Arkadaşlar,
Buradaki bazı arkadaşlar sanırım ya belediyeden güzel yardımlar alıyor, yada aile fertleri belediyede çalışıyor.

Adana'da 8 adet engelli asansörü olan otobüs olduğunu biliyoruz ama ben hiç seferde görmedim. Ancak yurt dışından belediyenin özel misafirleri gelirse o otobüsleri hava olsun diye kullanırlar. Şuanda duyduğumuza göre asansörleride arızalıymış.

Aytaç Durak ın hizmet falan verdiği sanmayınız !!! Ancak ne işi yaparda rant yaratıp daha da zengin olabilirim peşindedir. Şuanda zaten kirli çamaşırları ortaya çıktı....! Herkes ne mal olduğunu görecek... Bu kez AKP ve MHP karşısına almış durumda sığınacak başka partide kalmadı....

Bu hizmet, dostlar alışverişte görsünler gibi olmuş.

Aynen öyle...
Biz engellilerin, hasta ve yaşlıların faydalanamadığı göstermelik işler ancak siyasi show malzemesi olmaktan öteye gidemez..!

Otobüs işletmeleri yetkililerinin dediğide " biz özel otobüsleri servise alıyoruz ama bir engelli vatandaş bile binmiyor."

Sen adam gibi günlük, düzenli ve asansörleri sağlıklı çalışan araçları koy servise bak, bakalım engelliler biniyor mu, binmiyor mu ?

bende adanalıyım ama sizden duydum bu otobüsleri bir araştıryım bakim umarım doğrudur adanalı arkadaşlarla tanışmak isterim ocak-13@hotmail.com sevgilerle kalın

adana-da-belediye-otobuslerine-binmek-icin-en-4063041_o.jpg

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı Otobüs Şube Müdürlüğü, belediye otobüslerini engelsiz hale getirdi.

adana adana memleketin hasıya valla böyle bir memleket daha yok :D helal olsun en kötü beledye başkanı bile birşeyler yapıyo buda adananın havasındanmıdır suyundanmıdır artık :)

adanada çok tuhaf bişey daha var Devlet %40 ve üzeri özürlü raporu olanlar özürlü sayılıyor fakat adanada belediye otobüslerine %40 ve üzeri olanlar binebiliyor doğru ama halk otobüslerine %50 ve üzeri olanlar ücretsiz olarak binebiliyor BENCE ÇOKKK SAÇMA DEVLETİN HÜKMÜNE KARŞI GELMEK BENCE adanadaki otobüscüler %50 ve üzeri raporu olanları özürlü olarak kabul ediyor...

o da bi şey mi ankarada %40-%60 arası olanlara yarı fiyat %60dan yukarısı beleşmiş bu ne yaaa :mad:
allahtan izmirde şu an böyle uygulama yok aman olmasın

sivil toplum dernekleri hala sessiz kalıyor arkadaşım merak etme yakında izmirde de durum aynı olur seçim zamanı herşey bedava olur gerçi hadi hayırlısı... :)

Üst Alt