Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memur sendikaya üye olabilir mi, eğer olursa cezası nedir?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Aday Memur Sendikaya Üye Olabilirmi Eğer Olursa Cezası Nedir? İşten Atılırmı?

Olmaması gibi bir neden yok isterse olabilir ama hiç kimse önermiyor. Beni de üye etmek istemişti sendikadan gelenler, Müdür ve bir başka müdür yardımcısı olan amcam adaylığın bitene kadar üye olmamalısın dedi ben de üye olmaktan vazgeçtim.

Bence de suya sabuna dokunmadan bu süreci tamamlamalı. Başka tavsiyesi olan var mı aday memurlar için ?

Arkadaşlar Sendika hakkı herkesin doğal bir hakkı kimse neden oldun diye soramaz bence bizim kurumda sendika ya üye olmayan kimse yok bana bir şey söylenirse onlara da söylenmesi gerekir Ben adayım diye hakkım olmuycak mı ?

aday memurken sendikaya yapılan üyelikler adaylık dönemi bitene kadar askıya alınıp adaylık kalktıktan sonraki sürecte geçerliliğini koruyor. o yüzden ben aday memurum üyelik için form verdim. bunula ilgili olarak kimse beni yargılayamaz... ancak adaylık bittikten sonra işleme tabii tutulur o başka....
birde ben herkesin bir sendikaya üye olması taraftarıyım ii yada kötü onlar bizleri temsil eden kuruluşlardır...
ayrıca her ne kadar sendikalar siyasi görüşlerden ayrılmış politikası sürmeye çalışsada hepimiz pekala biliyoruz ki her sendikanın öbir siyasi görüşü vardır.. aslında bundan oldukça rahatsızım ama ne yapalım bu ülkede hakkını aramak için illa bir siyasi güce ihtiyaç vardır....

657 de şöyle diyor: "Devlet memurları, Anayasada ve özel kanununda belirtilen hükümler uyarınca sendikalar ve üst kuruluşlar kurabilir ve bunlara üye olabilirler."
[FONT=&quot]KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI[/FONT][FONT=&quot] KANUNU[/FONT] [FONT=Times]Madde 3 [/FONT][FONT=Times]ise [/FONT][FONT=Arial]Kamu görevlisini Şöyle tanımlıyor: – [/FONT][FONT=Arial]Kamu Görevlisi : Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi statüsü dışındaki bir kadro veya [/FONT][FONT=Arial]sözleşmeli personel pozisyonunda [/FONT][FONT=Arial]çalışan, adaylık veya deneme süresini tamamlamış kamu görevlilerini[/FONT]"....ifade eder. >Ben sadece bunlara dayanarak aday memur üye olmaz diye yorum yapabiliyorum ama tabi ki bu yorum emin değilim.

-Mantıklı düşündüğüz zaman ise asaletiniz tasdik oluncaya kadar olmamanız daha mantıklı .
-Düşünün siz x sendikasına üye oldunuz müdürünüz y sendikasında.Asaletiniz tasdik edecek olan ilk asil amiriniz Müdürünüzdür.
-Neyseki kanunda buna izin vermiyor .

kanuni olarak bir sıkıntı olmasada farklı açıdan bakınca Birtan a katılıyorum adaylık kalkmadan tarafınızı belirtmemeniz lehinize olur düşüncesindeyim

Honor yazın çok açıklayıcı olmuş. Tartışılacak hiç bir nokta bırakmamış.

Üst Alt