Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memur tayin hakkı kullanabilir mi?

darkjusticer

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
İyi güler...

Ben Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrenci işleri dairesinde yaklaşık 10 aydır memurum. EKPSS 2016 ile İşitme %42 işitme engelli olarak başladım.

Yanılmıyorsam engelli aday memur asalet tasdik edilmeden de tayin edilebiliyormuş. Böyle bir şey var mı acaba ? İşitme engelli olduğum için buna göre de bir geçerli mazeretimin olması gerekiyormuş.

Sen zaten üniversitedesin. Tayin işin gideceğin yeri bulmana ve kurumunun buna muvafakat vermesine bağlı. Memurların yer değişikliği ile sizinki biraz farklı.

Çakılı kardosun o nedenle tayin için çok büyük torpil bulman gerekiyor yada gitmek istediğin yer seni kabul edecek yada diğer yer gönderecek

Kolay gelsin arkadaşlar...

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Personel Daire Başkanı ile bir yakınım vasıtasıyla bizzat görüşme imkanım oldu. Asaletini aldıktan sonra tayin için dilekçe verirsen olur dedi. İki yıllık sürem bu yılın aralık ayında bitiyor, sınavları da tamamladım, asaletimin tasdik edilmesi için çalıştığım kurumun Personel Daire Başkanı ile konuştum, ayrıca %95 engelli kardeşimin de olduğunu ve aileme yardım için memleketime tayin olmak istediğimi söyledim. Benim gibi birkaç engelli memur adayında tayin istediğini fakat personel yetersizliği nedeniyle erken onay verilemeyeceğini söyledi.

Durumumu CİMER yada Aile sosyal politikalar bakanlığına yazmayı düşünüyorum. Bunun bir faydası olur mu acaba...? Yada bana bu konuyla alakalı başka önerilerde bulunabilir misiniz?

darkjusticer memleketinizdeki kurum sizi kabul ediyorsa, üniversitede de böyle anlayışla karşılandıysanız öncelikle normal şekilde olmasını denemenizi tavsiye ederim. Baktınız olmuyor, sonra diğer yöntemleri denemek gerekir diye düşünüyorum. Görüştüğünüz kişi olmaz, yapamam dememiş sadece biraz vakit alır demiş. Şikayetin sonuçlanması daha uzun sürer gibime geldi. Tüm çözüm yollarını tüketmeden denenmemeli.

Üst Alt