Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurken hizmet birleştirme hakkımızı nasıl kullanabiliriz?

vetbat

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Günaydın sevgili arkadaşlar, Aday memurluk döneminde özel sektörde çalıştığımız günleri hizmet birleştirme yapma hakkımız varmış. Bu konuyu bilen birisi anlatırsa memnun oluruz. SGK işe giriş ve işten ayrılış bildirgelerim, prim ödeme çizelgem ve çalışma belgem mevcut. Faydaları illa olacaktır -derece, kademe ve kıdem yönünden- Şimdiden teşekkürler.

vetbat

Hizmetlerinizi birleştirebilirsiniz kurumunuza vereceginiz sgk hizmet dökümü ve dilekçe ile başvuruyorsunuz.ama maaşa vs herhangibir yansıması olmayacak sadece emeklilikle ilgili prim gün sayısı vs birleştirilecegi için bence emeklilik zamanı yapılması daha iyi.birde emekli ikramiyesinde sıkıntı çıkıyor diye duymuştum bu konuyu araştırın bence.

Benim için önemli olan kadro derecesine etkisi. Arada prim farkı çıkacak ve muhtemelen maaşdan ufak bir düşüş olacak diye düşünüyorum. Ancak yıllık izin ve yeşil pasaport için zaman kazanmış olacağım. Araştıralım.

Hmm ben daha önce mebde çalıştım ve bu özlük işlerini takip ettim.şöyle söyleyim derece ve kademe ilerlemesi saglamıyordu sadece hizmet puanı artışı sağlıyordu.sizin kurumunuzda hizmet puanı varmı bilmiyorum derece ye etki edecegini sanmıyorum.kurumunuzun özlük işlerine bakan uzmanlara sorun bence. Ve kesinlikle ikramiye boyutunu öğrenip yapın yapacaksanızda.

Bildiğim kadarıyla aday memurken hizmet birleştirmesi yapılmıyor emekli tarihinizi değiştirmez derecenizide etkilemez onun belli bir tarihi var ssk olmak eger o tarihten once sigortaniz varsa emekli tarihinizi etkiler onu kurumuzla görüşün

Derece kademeye etki etmesi için önceki hizmet sürenizde de memur olmanız gerekiyor. Özel şirketteki hizmetiniz diğer hizmetler kategorisinde değerlendirilir sadece emeklilik primini ve yaşını etkiler onun dışında getirisi olmaz. Ayrıca özel şirketteki hizmetinde eklenmesi emekli maaşını düşürebilir nedenini sorarsanız o zaman yatan primle memurken yatan prim arasında fark olması haliyle emekli maaşını da etkileyecektir. Ali TEZEL gibi işin ehli kişilere sormanız daha yerinde bir karar olacaktır.

vetbat;

Heyecanlanma! Önce asil memur ol. Sonrasını sonra anlatırız yada forumu biraz karıştır bu konular çok konuşuldu zira. :)

Merhaba, 16 yıllık öğretmenim engelli emeklilik için okuluma dilekçe veriyorum. Ancak dilekçemde 2 yıl 3 aylık bağkur hizmet birleştirmemi yazmalı mıyım bilemedim. Ne yapmalıyım sizce?

Ceylan3535

Sağlık Hizmetleri kadrosundayım Veteriner Hekim im kadro derecesine etki ediyor. Kesin bilgi. Kanun maddesini görünce böyle bir işe kalkışayım dedim zaten. Başka kadrolarda nasıl oluyor bilmiyorum ama bizde bu imkan var gibi.

657 - 36/C

2- Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurtiçinde veya yurtdışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin sağlık hizmetlerinde geçen süresinden bu kanun ve bu kanunun 87 inci maddesinde sözü edilen kurumlarda (657 sayılı kanun kapsamındaki kurumlar, iktisadi kurumlar, Devlet bankaları, diğer bankalar) geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin ¾ ü toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu sürelerin her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.

Sağlık ve Teknik Hizmet kadrosundakiler için söylediğin doğru da asil memur olmadan birleştirme yapmayacaklardır.

Üst Alt