Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurken il ve kurum değişikliği..?

sabirliol2023

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar. ben 4.5 ay önce kilis-il sağlık müdürlüğünde işbaşı yaptım. şimdilik aday memur statüsündeyim ve engelli kadrosundan atandım. ben bu durumdayken hem naklimi adana'ya almak istiyorum hem de il sağlık müdürlüğünün v.h.k.i konumumdan sosyal politikalar il müdürlüğünün veri hazırlama ve kontrol işletmeni konumuna geçmek istiyorum yani başka bir kurumda aynı göreve geçmek istiyorum, lakin daha asaletimi tamamlamamakla beraber diyabet hastası olduğum ve şekerim sağlığımı günbegün olumsuz etkilediği ve kilis devlet hastanesinde endokrinoloji bölümü olmadığı için adana'ya naklimi almak istiyorum. süreç nasıl olacak ve kesin bilgisi olan sorularımı yanıtlasın.

Kurum değiştermen zor ama diğer durumda tayin istersen çıkar 1 aya kadar

atanma suretiyle yer dğiştirme

selamun aleykum arkadaşlar ben yaklaşık 8 ay önce işbaşı yaptım. engelli kadrosundan atandım. engellilere yönelik bir defaya mahsus olmak üzere hakkımızın olduğunu biliyorum. işte yer değiştirmek suretiyle engellilere başka yere atanmanın şartları var mıdır, bunun belli bir süresi var mıdır? Bilgisi olan cevaplandırabilir mi?

işte yer değiştirme derken unvan değişikliği mi?

kurum değişikliği mi?

il ilçe yer değişikliği mi?

Kardeş hangi kuruma atanmıştın.

şimdi kilis il sağlık müdürlüğünde veri hazırlama ve kontrol işletmeni memuruyum. erdemli ilçe sağlık müdürlüğüne geçmek istiyorum. il sağlık müdürlüğü

Engellilire bir defaya mahsus tayin hakkını sadece meb verdi diye biliyorum diğer kurumlarda varmı bilmiyorum

tayin

selamun aleykum arkadaşlar iyi akşamlar ben Kilis il sağlık müdürlüğünde engelli aday memurum. ben tayinimi Kilis il sağlık müdürlüğünden mersin/erdeml ilçe sağlık müdürlüğüne almak istedim, malumdur engellilere yönelik bir defaya mahsus olmak üzere yer değişikliği var, işte bundan faydalanmak istedim; ancak tayin alma isteğim mersin il sağlık müdürlüğünce reddedildi.
başka engelli aday memurların isteği kabul edilmesine rağmen neden benim isteğim reddedildi. net bir bilgisi olan varsa cevaplasın lütfen.

sabirliol2023 yönetmelik aşağıda kardeş.

DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE
ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BÖLÜM: II
YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMAYA İLİŞKİN
GENEL ESASLAR

Sağlık Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği (1)(2)(3)
Madde 13 – (Değişik: 30/6/2014-2014/6578 K.)
Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası,
bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde
tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim
ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir. (2)(3)
Sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet
alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve
mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir.

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.836525.pdf

benim bildiğim engelli aday memurun kendi isteğiyle yer değişikliği nedeniyle atanmayı:
1) en az yüzde 40 engelliyse
2) eş durumu nedeniyle
3) bakmakla yükümlü olduğu anne-babası, çocukları
başka nedenler varsa bilmiyorum, işte bunlardan dolayı tayinini isteyebilirler.
eğer engelli aday memur hakkında soruşturma-kovuşturma açılmamışsa o engelli aday memurun tayin isteği geri çevrilmez.
durumuma gelince, yüzde 41 engelliyim, hakkımda soruşturma açılmamış, kendi isteğimle tayinimi erdemliye almak istedim. şu an çalıştığım kurumumdan da ayrılmam da hiçbir sebep yok. bu konuyu personel birimi şubesi yetkilisiyle bizzat bugün kendim konuştum. bana aynen şöyle dedi: mersin il sağlık müdürlüğü hiçbir gerekçe olmadan (yani istememiş beni) kabul etmemişler. yönetmeliğin maddelerine da baktım, en az bir sebep olmalı ki zaten belli sebebi. ben ya mahkemeye gideceğim ya da ondan önce mersin il sağlık müdürlüğüne bizzat kendim gideceğim.

Üst Alt