Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurlar işe başladıkları ay içerisinde eğitim ve sınava katılabilirler mi?

ahmedd29

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Ben 10 mayıs'ta E.A.Hastanesinde çalışmaya başladım ve bu ay içerisinde bulunduğum hastanede aday memurlara verilen eğitimler başladı 14 Haziran'da da sınav yapılacak benim sorum bu eğitimlere katılabilir miyim?Benim 5 6 ay çalıştıktan sonra katılabileceğimi söylediler bu ne derece doğru ve de senede bir sınav yapılıyormuş bu asali memurluğumu geciktirir mi?

katılmazsınız bu kadar erken. adaylığın kalkması 1 seneyi buluyor zaten. dert etmeyin.

Senede bir yapılıyorsa bir yılım dolduktan sonraya denk geliyor diğer eğitim birde hazır ayağımıza kadar geldi katılayım demiştim.Hakkımızda hayırlısı...

yok yine katılırsınız 4-5 ay sonra şansınıza bağlı eğitim dönemi. çok yeni olduğunuz için mevcut eğitimlere almamışlar sizi. ben 1 sene sonra girdim benle beraber girenler vardı 5-6 aylık.
ancak 2 ayrı eğitim dönemi oluyor. 2 ay da staj denilen bir dönem oluyor. her halükarda 1 seneyi buluyor yani.

Ben 13 ayda almıştım asaleti. Kurumların iki seneye kadar uzatma hakları var.

Hayırlısıyla işe başladık geriside gelir aceleye gerek yok demek ki.Yanıtlar için teşekkürler.

Aday memurluk suresi 1- 2 yil arasindaki suredir zaten.bu sure icersinxe adaylik kalkar.

emine şans işi biraz artık o nedense. ben eğtime girdiğimde 1 senem yeni dolmuştu ancak benimle bir eğitime giren 5-6 aylık arkadaşlar vardı ve bu kişiler 9-10 ayda asaletlerini aldılar. en azından thb böyle şu an. belli eğitim dönemleri oluyor ve ellerindeki personeli direk eğitime alabiliyorlar.

asaleti alınca asıl olmaktan başka bir avantajımız oluyor mu?

Asil olmak zaten avataj. aday memurken her zaman topun ucundasınız. İdari amiriniz sizin performansınızı beğenmeyip memuriyetinizi engelleyebilir. ancak asil olduktan sonra yüz kızartıcı suç dışında sizi memuriyetden edecek bir şey yok. en azından şimdiki yasada yok.
aday memurken 1 sene izin hakkı da yok mazeret izni dışında.

öncesinden bahsetmiyorummki zaten. demek istediğin 2 yıl içerisinde bu eğitim olacak..öncesinde iseeğitim sınav filan yapılır ancak adaylık 1 yıl sonrasında kalkar.

Üst Alt