Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurluğun ardından amirlerin tutumunda bir değişiklik seziyor musunuz?

nuh1989

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
adaylığı kalkan diğer engelli memurlar adaylık süresinde sizede sizi bir köpek gibi gel git gibi yönlendiren anlayış ve ılımlı yaklaşmayan amirlere adaylık kalkınca onların tavırlarında bir değişiklikle karşılaştınız mı
yoksa aynı tavırları devam edip adaylık kalkınca sesiniz gürlemeye başlayınca yine aynı tavırları sergiliyorlar mı
yoksa sürgün yada sicile her zaman üstteki alttakinden haklıdır diyip sizi susturuyorlar mı ?

Valla arkadaşım başlığı okuyunca bile hayretler içinde kaldım. " ayakçılık yada şamar oğlanı" gibi terimler bir kere devlet dairesi etiğine sığmaz. 20 yıllık devlet memuruyum bunun son 4 yılı amir sıfatıyla diğer yıllar da memurluk ve şeflikde geçti. sizin anlattığını gibi bir durumu ne kendi dairemde nede başka dairelerde gördüm duydum. siz kendi dik duruşunuzu muhafaza ettiğiniz sürece kimse size bu tür sıfat ve eylemleri yapamaz. çok hayret ve düşündürücü bir olay anlatmışsın ne diyeceğimi bilmiyorum bile.

Uzaklar isimli abimize katılıyorum. İşe başlarken herkesin bir kişiliği olduğuna dair; "Etik Sözleşmesi"ne imza attık. (Etik Sözleşmesi'nde devlet memurluğu; Din, dil, ırk, mezhep ayrılığı, küçük ve hor görüp kullanma vs vs vesvese durumları kabul etmez...) Ufak tefek şeyler her kamu kurum/kuruluşunda olağan şeylerdir ve gözardı edilmelidir. Aksi durumda olay büyür, gider ve huzursuz olursunuz. Herkese kendinizi sevdirin asıl sahip olacağınız kişilik o'dur...

Nuh1989 sana bazı konularda hak veriyorum.Mesela hastaneye kontrole gideceğimizi söylediğimiz zaman farklı bir yapıya bürünüyorlar."Ne çabuk geçti 1 ay","İşlerin en yoğun olduğu zamanda işime yaramıyorsan, hiç bir işe yarama" gibi deyimler çok duydum.
Uzaklar sana da bir şey diyeceğim; amir olduğun her halinle belli oluyor.Neden amirleri savunuyorsun ki hepsi aynı değil.Sen sanırım hiç memurlar.net'e bakmıyorsun.Forumda geçen konuların çoğu mobbing ve baskı ile ilgili. Lütfen yorumunu kendini kıyaslayarak yapma, objektif ol!

ben amir ve idarecileri geçtim 9 aylık memurluk sürecimde en olmadık insanlar örneğin bir öğretmen amir veya müdür felen değil sadece öğretmen bile gelip sizinle uğraşabilir bu ülkede herşey olur üstadlar

Aklım almıyor

bugün 4 yıllık ögretmenlik okumuş insanların bile giremedigi kadroya biz engellileri alan da mı kabahat anlamıyorum kardeş siz çalıştınız mı bilemem ama ben 0n iki yıl özel sektörde çalıştım resmen ezdiler ve asgari ücrete mahkum ettiler bulup da bunuyor muyuz yoksa bilemem ama şükredin özel sektörde aldıgınızın yarısında bile az maaşa on on iki saat çalışanlar var lütfen her lafı duymayın

@Belarus Prensi, madem konuşuyorsun biraz objektif konuşamaz mısın? Ne yani engelli kadrosuna memur olarak girdik diye şamar oğlanına mı dönelim.Ne kadar saçma bir şey ya.Bu düzen neden bozuk biliyor musunuz? Sırf birileri bizim ekmeğimize karışmasın, ben karnımı doyuracak paramı buradan kimsecikler karışmadan kazanayim diyenler yüzünden bozuk.Bende özel sektörde çalıştım, tabi ezmek isteyenler elbet oldu; ama insan dik durursa sağlam oturaklı bir karakter sergilerse, üstüne düşen görevi de yerine getirirse; periştahı gelse bir şey yapamaz! Ben bir işçinin çocuğuyum arkadaş.Yüreği yanık, eli nasırlı insanlarız.Ekmeğimize de karakterimize de laf söyletmeyiz, o kadar! Memurluksa memurluk, hakkımla geldim ben!

polat0537;

Ah kardeş sadece öğretmenler olsa iyi çalışanları bertaraf ediyorum ya laf taşıyıp ortalığı kan revan eden hizmetlilere ne demeli katılıyorum bazı öğretmenler kendini senin üstünde görüp seni ayak işlerinde bile kullanıyorlar. Ah ah ama idareciler idare etmeyi bilmiyorlar ki bazı yerlerde yönetim hizmetlilerin elinde cebren yönetiyorlar işte hepsi kendi başına müdür erkeksen laf söyle.

anladığım kadarı ile çalıştığınız kurum küçük, belki de sürgün yeri haline gelmiş, karektersiz insanlardan oluşturulmuş bir yer. sizi tenzih ediyorum, zira şikayetiniz böyle olunmasından bir şikayet... benim çalıştığım önceki kurumumda böyle basit insanlar vardı ama onları muhatap almayıp daha düzgünü var ise onlarla görüşürdüm. amiriniz de koltuğa oturmakla hazmsızlığı da yaşayan biri. Allah kolaylık versin. aday memurluğunuz kalktığında siz de kendinizi göstereceksiniz tabii ki de. bana da senin sicilini bozuk verecem diye tehdit almıştım hiç yok yere.. sebep de onca erkek işçi büro görevlisi arasında tek stajyer bayan memurum ve dosyaları benim bağlamam istendi, yılların pis tozlu dosyalarını.. taşınmasını da diğer arkadaşlar yapacaktı..bir kaçına yardım ettim, ama bu bnm işim değil deyip oturdum.. sonrasında bu lafı işittim. kimse sicilimi bozamadı, zira bu da araştırılan bir durum olacaktı neden adaylığı tasdik edilmedi diye..adaylık tasdik edilmediğinde amir soruşturmadan geçerdi bizim dönemde.. 10 yıl önce.. bunun insan olmakla ilgisi var.. engelli ya da değil.. ben sağlıklı iken işe başlamıştım.. yeni hastalandım.. korkuttuklarını düşünüyorlardır.kişiliğinizi ön plana çıkartın korktuğunuzu değil aksine bişeyin ellerinde olmadığını bildiğinizi gösterin..
stajyer memur iken, bi konuda bana bi sözü olmuştu konu tamamen bnm kendi şahsiyetim ile ilgili idi. 2 aylık memurdum, bu beni ilgilendirir demiştim. ve dairede (küçük bi yerdi kiralamışlardı) hemmen duyulmuş.. sonrasında da adamın müdürlük vasfının da pek bi değeri kalmamıştı diyebilirim. dünkü stajyer müdürü azarladı diye konuşulmuştu :D yılmak yıkılmak yok.. inanın tüm insanlık ilişkilerinde böyledir zaten.. çok hassas olmayın. öğretmense öğretmen diyeceğiniz şey siz kendi işinizi yapın ben de kendi işimi :) o da memur siz de memursunuz fark yok yani ..bi çok şey sizin elinizde olabilir.. inşallah farkında olmadan size karşı kırıcı olmamışımdır.

Herkesin söylediği kendine göre doğrudur, fakat kendi doğru olanı düzeltmek başka bir şeydir. Önce okuyup araştırıp bu söz edilen konuda geçen olayları böyle değilde böyle yapsam daha uygun olacağını anlarsınız. Önce düşünüp sonra karar vermeyi unutmayın. Yapacağınız 1 yanlış, dönem boyunca hissedebilirsiniz.

Herkes, kendisi gibi olmak ister.

Bende engelliyim ama özürlü kadrosundan değil normal kpss ile atanarak geldim.bence özürlüler için açılan sınavla gelince insan biraz daha hassas ve alıngan mı oluyor ya da gerçekten "yatmaz kalkmaz bir Allah" sözünü unutup bir ah ile çoluğunun çocuğunun başına müsibet gelebilceğini unutmuş amirler mi var?Belkide kpss ile gelseydiniz size bunları yapamazlardı..Tabi bu benim yorumum...

Üst Alt