Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurluk süreci nasıl olacak?

musafg

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bugün memurlarnet te bir konu okudum aday memurlukla ilgiliydi bizde kurumda mesaiye basladıgımızda aday memur olarak mı baslayacagız

*Bir kamu kurumuna memur olarak atanan kişinin ilk statüsü aday memurluktur.

*Aday memurluk süresi 1 ila 2 yıl arasında değişmektedir

*Aday memurluk süresinin ne kadar olacağı 657 sayılı Kanun'da düzenlenmiştir. Kanunun 54'üncü maddesinin ikinci fıkrasındaki düzenleme şu şekildedir:
''Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz."
Bu hükme göre adaylık süresi 1 ile 2 yıl arasında değişebilmektedir. Kamu kurumlarının hangi süreyi uygulayacağı kendi takdirlerinde olan bir konudur.

musafg;

Evet her memur aday memur olarak göreve başlar. Belli süre geçtikten sonra eğitimlerde vs. başarılı olunca saletin onanır ve asil memur olursun. Asıl memur güvencende ondan sonra başlar.

teşekkür ederim amirle iyi geçinmek zorundayız anladığım kadarıyla

formalite icabı temel eğitim,hazırlayıcı eğitime tabi olacak kurs bitiminde sınava tabi olacaksın.... henüz bu sınavlarda kalan arkadaş olmamış türkiye genelinde... yani tam bir formailite...

şu ana kadar da kendi rızanla bırakmazsanız başarısız olan memur adayıda görmedim.

Aday memurken çevreye uyum semineri, hazırlayıcı eğitim kursu, temel eğitim kursu adı altında bir seminer iki kurs alırsınız. Bu kurslara katılım zorunludur. Kurslarda devamsızlık yapma hakkınız raporluda olsanız, özrünüzde olsa toplam ders saati süresinin %20 sini geçememesi gerekir. Geçtiği zaman bir diğer kursa tekrar katılmak zorundasınız bu da adaylık süresini uzatabilir. Kursların sonunda sınav yapılır sınavlarda alacağınız puan 60 ve üstü puan olmalıdır sınavda kalırsanız Adaylığınız kalkmaz. Tekrar sınava gireceksiniz. İlçede bu işlere ben bakıyorum 3 yıldır daha kalan görmedim. Adaylığınız en erken 1 yıl içinde kalkar en geç 2 yıl içinde kalkması gerekir.

Sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.

aday memurlukta ve memurlukta takım elbise giyme zorunluluğu var mı?

Aday memurla asaleti onaylanmış memur arasında kıyfafet giyimi yönünden bir fark yoktur.

15 mayıs 15 eylül arası yaz kıyafeti uygulaması vardır. Makam odalarına ve normal çalışırken ceket ve kravat zorunluluğu yoktur. Kıyafet hakkındaki Yönetmelik maddesi aşağıda.

Ana İlkeler

Madde 4- Kurum ve kuruluşlarda görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ile hizmetliler ve işçilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır.
Madde 5- 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar;
a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;
Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
b) Erkerler;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.
(Değişik : 07/08/1991-91/2048 B.K.K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

Aday memurken işten çıkarılman çok daha kolaydır . Dikkat etmelisin

2013 Ömss atananlar Aday memur ile ilgili

Arkadaşlar merhaba ömss 2013 kazanıp yerleşen adaylara hayırlı olmasını dilerim

Bizler şuan aday memur olarak görünmekteyiz sanırım ... binaen 2 yıl eğitim staj gibi başarılı ile bitirdikten sonra sınava tabii tutuluyoruz.. başarılı olamayanlar

657 sayılı DMK' un 5. maddesinde ;"Adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olanlarla adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmıyacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin sicil amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişkileri kesilir."İlk bir yıl sonunda yeterli sicil ve sınav notu ( başarı notu 60 ) aday memurun adaylık süresi bir yıl daha uzatılır.İkinci yıl sonunda da başarılı olamayanların görevine son verilir.

Her şey sınav arkadaşlar ... şimdiden h.neyse o olsun diyorum.

Üst Alt