Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurum. Ani işitme kaybından iki sefer rapor aldığım için tutanak tuttular?

emrealg

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar aday memur olarak 3 aydır çalışıyorum anı işitme kaybı sebebiyle çalıştığım ilden rapor aldım 10 gün memleketime geldim rapor bitiminde sağlık ocağından 5 gün daha rapor aldım bu sebeplen bana tutanak tutulup memurluğumu son verilmesi durumu var bu konuda bilgisi olan varmı arkadşalar ne yapabilirim.

raporu tıp fakültesi değil de sağlık ocağındna aldığım için soruşturma yada tutanak tutabilirlermiş bu da aday memurken bunu alırsan iş aktini fest edebilirlermiş denilen bu

yönetmeliğin 7. maddesinde, konuya ilişkin olarak yer alan hüküm şu şekildedir:"(6) Hastalık izni verilebilmesi için hastalık raporlarının, geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar hariç, memuriyet mahallindeki veya hastanın sevkinin yapıldığı sağlık hizmeti sunucularından alınması zorunludur."

bu kanuna göre ben hastalık iznimi il dışından aldığıma göre durum sakat yani

müdürlerinle aran nasıl soramaz mısın belki işleme koymazlar

valla pazartesi belli olacak sanırım uraşmama tyaraftarları işleme koyup iş aktini fes edecekler sanırım başka yapabileceğim bişi yok sanırım

Allah yardımcın olsun, inşallah bir sıkıntıı olmaz...

memurlar.nette yazan yazı ;

[FONT=sans-serif]HASTALIK RAPORU BAŞKA BİR İLDEN ALINAMAZ[/FONT][FONT=sans-serif]Yönetmeliğin 7. maddesinde, konuya ilişkin olarak yer alan hüküm şu şekildedir:[/FONT][FONT=sans-serif]"(6) Hastalık izni verilebilmesi için hastalık raporlarının, geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar hariç, memuriyet mahallindeki veya hastanın sevkinin yapıldığı sağlık hizmeti sunucularından alınması zorunludur."[/FONT][FONT=sans-serif]Bu madde ile birlikte bir çok tartışma sona erdirilmiştir. Eğer memur yıllık izin gibi kanuni bir iznini kullanıyor değilse Kırıkkale'de çalışıyorken Yozgat'a gidip oradan rapor almayacaktır. Rapor memuriyet mahallinden alınmalıdır.

''
Yani senin yaptığın hata il dışı sağlık ocağından rapor alman olmuş . Memurluktan atma ağır olur bence cezasının ne olduğunu göremedim umarım uyarma cezasıyla kalır.[/FONT]

3 aylık memurum diyorsun ama gözün erken açılmış..patlatmışın raporları..göze battın kesinlikle..

bunu bilmem iyi oldu arkadaşım acilen Müdürünle görüş ama ne olursa olsun sadece rapordan fes sanmıyorum ama savun kendini memur kolay olunmuyor bu devirde

Ben aday memur iken 3 ay zorunlu rapor aldım. :) Amirim tepemde kaldı ve gerisi tatlı söz ile hallettim .

sorun şu ki amire durum bildirmek gerkiyor yapabilecekleri önceden öğrenmek gerekiyor kaldı ki ne bileyim kardeş...

Durumu bana amirim bildirdi zaten kanunen böyle bir durumun olamayacağını personel dairesi başkanlığı söylemiş amirimde bana döndü durumu toparlamaya çalıştığını bende ilgisine teşekkür edip dedim eğer iş aktım fes olacaksa burdan bir iş bakmaya başlım dedim yok dedi pazartesi gel başla işe dedi hayırlısı bakalım sizinde aklınızda bulunsun kanunları tam bilip haraket etmek gerektiğini.Bazı arkadaşlar yazmış 3 ay olmuş hemen rapor patlatmış diye güzel söylemiş de malesef hastalığın ciddiyeti nerden gelir bilinmez allahın taktiridir. saygılar

ben 10 gunluk rapor aldım bı 10 gunluk daha aldım hıc bısey olmadı ama ben hastaneden aldım 1 yılı raporlarla doldurcam sımdı 3 aylık rapor alıyom

Uyarirlar bisey olmaz mazeretsiz bile olsa 10 gun dolmazsa isten atamazlar merak etme.

Kardeş bir sey olmaz sıkıntı yapma kendıne :))) öle bir sorun yüzünden memurluk bitmez uyarı alırsın sımdı ama bır daha yaparsan kınama verırler sonra aylıktan kesme dıye uzar gıder ama ADAY Memursun YA öle zırt bırt bayramdı seyrandı yok ailemle olayım falan deme sakın

Üst Alt