Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurum. Babamın ve annemin sağlığı dolayısıyla tayin isteyebilir miyim?

bLack3ds

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Babam 72 yaşında ve memur emeklisi. 16 senedir koklear implant cihaz kullanıyor.(doğuştan işitme engelli değildi,sonradan işitmesini komple kaybetti) Toplamda 7 kere ameliyat oldu.

Ayrıca 2009 da sol kulağında ki cihaz ağır eşya kaldırması nedeniyle zorlamaya bağlı kısa devre yapmış ve iç kanamalara yol açmıştı. Doktoruyla görüştüğümüzde cihazın sol taraftan çıkarılması gerekiyor dediler. Ameliyatla sol taraftan çıkarılan cihaz 1 yıl sonra tekrar ameliyatla sağ tarafa alındı.Bu kez hareketlerine çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü bu cihaza bir şey olursa bir daha duyamayacak.

Babamın bütün işlemleriyle yıllarca hep ben ilgilendim. Fakat şuan başka bir ile memur olarak yeni atandım ve çalışıyorum ve babamı yalnız bıraktım. Kendi işlerini halletmekte zorluk çekiyor. Yürürken bazen denge kaybı, baş dönmesi yaşıyor.

Ayrıca annemde sol dizinden ameliyat olmuştu ve şuan diz kapağı tam oturtulmadığı için tekrar ameliyat olması gerekiyor.

Hipertansiyon,damar tıkanıklığı ve kireçlenme de var ve 10 metre yürüyemiyor ki annem şuan 130 kiloya ulaştı. Kısaca ne babam annemle ilgilenebiliyor ne annem babamla.

1 aydır çalışıyorum ve aklım hep onda. Geceleri gözüme uyku girmiyor babamı düşünmekten. Henüz aday memurum. %52 engelli raporuyla mazeret tayini isteyebilir miyim?

Tayin konusunda nasıl bir yol izlemeliyim?

hangi kurumdasın belediye ve üniversiteler tayin konusunda olumlu yanaşmıyor bunun haricinde diğer kurumlar arası geçiş var nakil olmuyorsunuz geçiş yaparsınız bir defaya mahsus tayin alabilirsiniz meb yada sağlıkta olasaynız kolaylıkla gidebilirsiniz ama başta dediğim gibi belediye üniversite bunlar kendi başlarına bir kurumdur çakılı kadrodan beter ben 3 yıldır üniversiteyim gidemiyorum.

Maliye personeliyim kurum içi başka bir ile yer degiştirme yapmak istiyorum. Babamın raporuyla yapabilir miyim sizce? Bakmakla yükümlü diye bir tabir var ama babamın kendi sigortası var. Evde tek erkek çocuk benim. İlgilenen bi ben vardım.

yapabilirsiniz dilekçenizi verin ek sağlık kurulu raporu ek bir defaya mahsus madde örnek dilekçeler var nette.

Peki hocam sağlık durumu raporu mu yoksa engel durumu raporu mu vermeliyim?

Üst Alt