Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurum. Benim isteğim dışında zorla atayabilirler mi?

nuh1989

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
2 ay sonra bir senemi doldurup tayin isteyecektim şimdiden ilçe mem ordaki memurlar tayin isteyince ilçedeki memurları çekeceklermiş.tayin isteme durumumuda zora sokacaklar zaten zorla gelceksinde deseler gitmeyecem kadrosu boş olan yere beni alacaklar benim çalıştığım yerdeki kadro boş kalcak onun dışında ilçe mem 5 sene boyunca tayin için uğraştıracaklar uzun lafın kısası ben şimdi gitmek istemedikten sonra zorla alabilirlermi adaylık ta kalkmadığı için sus diycekler yoksa iyi olmaza getircekler ben bu kez gitmesem adaylığın kalkmasında ağır davranırlarmı ondan sonrada tayin isteyecem bu olay yüzünden kesin reddetip kağıdı bekletirmi ilde ne güzel özlük dosyaları duruyordu. ne yapmam lazım bilgisi olan varmı özlük haklarımızla ilgili ?

Anladığım kadarıyla bir Okulda Memursunuz,İlçe M.E.Müdürlüğü boş kalan kadroları doldurmak için sizi alacak.

Doğru mu anlamışım?

evet o şekilde 2 ay sonra adaylık kalkacak şehir dışı kendi yaşadığım yere tayin isteyecem şimdi 2 ay kala aksilik olacak ilçe mem gitmeme hakkım varmı adayız diye bu kezde başka yere sürmesinler adaylık kalktımı bu kez gitmedik diyelim bu kezde tayin isteyecez ilçe mem müdürü tayine karşı gelip yokuşa sürermi ?

Devlet Memuru olan birinin kendi isteği olmadan,yazılı bir başvurusu bulunmadan başka yere kadrosuyla alınamaz.Ancak görevlendirme yapılabilir buda maksimum 6 aydır.
Aday memur olmanız kimseye,sizi okuldan alıp,ilçeye verme hakkını vermez.Süreç bellidir ve adaylığınızı mecburen kaldıracaklar.Kaldırmama durumunda gerekçelerini açıklamak zorundadırlar,açıklayamazlarsa haklarında soruşturma açılır ,ki bunu bilirler.

Asil memur olduktan sonra tayin isteme hakkınıza kimse mani olamaz.

[yani şimdi eylüle kadar 2 kişi oradan gidecek ilçede 2 memur var ya 2 mizi bir ay içinde yada 2 hafta içinde isteyecekler sizi ilçe mem alıyoruz derler benim isteğimin dışında ben istemiyorum demeye kalmadan istemiyorum dersem adaylık kalkmadı başk yere sürerse yapmadığım birşey hakkında yaptı diye ondan adaylık kalkınca tayindede bir oyun yaparlar bu gidecek olanlarıda 2 sene göndermemişler tayin haklarını sunmuşlar beni oraya aldınmı en az 3 sene yada 5 sene tutacaklar

bende aday bir okul memuruyum temel vehaz eğitimleri 88-90 puanlarla geçtim geriye adaylığın kalkması için ne kaldı şimdiye kadar soruşturma ve inceleme geçirmedim.adaylık kaldırmada başka neye bakıyolar saygı, kurallara uyma gibi şeylerde adaylık kaldırmada etkili oluyormu yazarsanız sevinirim çalışkanlık,iş yapma gayreti gibi davranışlar amir notunu yükseltirmi.

iş yapma gayreti gibi davranışlar amir notunu yükseltirmi. yükseltir.daha iyi bilgiler almak için personel şefi yle görüşmek daha uygun olur.

karakaya;

Bal gibide alırlar burası Türkiye. Geçen ay bana sormadan bakanlıkla yazışmaları yapmışlar kadromu İlçe milli eğitimden çalıştığım kuruma verdiler bende istemediğim halde paşa paşa kabul ettim.

nuh kardeş ben tam olarak ne istediğini anlamadım... şimdi 2 ay sonra adaylık kalkacak diyorsun tayin isteyeceksin ama ilçe memde senle beraber atanan 2 arkadasın var onlarda tayin isteyecek ve kadroları boş kalacak ve seni oraya alacaklar doğru anlamışımdır umarım...
1 ) ilk olarak senin kadron okulda ise sen istemede seni kimse zorla alamaz... artı engelli konterjanından atandığın için farklı şekilde musamma gösteriliyordur..
2 ) yanılmıyorsam sen sadece ihtimal olarak değerlendiriyorsun olayları.
3 ) adaylığa gelince sınavları geçipte adaylığın kalkmadığı hiç bir memur olmamıştır ( özel durumlar hariç )
4 ) adaylığın kalktıktan sonraki süreçte tayin isteme senin en doğal hakkındır zorunlu görev süremiz yoktur..
artık tayin verirler yada vermezler buna onlar karar verir...
çok fazla takılma bu durumlara çoğu sadece formalitedir zaten..
hakkımıza hayırlısı..

allah allah nasıl oluyor ki kendi bir dilkçe yazmadan yazılı bir belge
olmadan cok şaşırdım .

Gerçekten öyle iş ilçe milli eğitimde bitiyor isterse seni istediğin yere yollar isterse süründürür bu kadar basit

hakanım bende 88-90 aldım eğitimlerden adaylığım kalkarmı.. amirleresaygı ,kurallar uyma iş görme gayreti gibi davranışlar amir notunu etkilermi..adaylığım kalkarmı hiçbir soruşturma felan geçirmedim..

ikitisatcı;

adaylığının kalkmaması için hiç bir durum söz konusu değilki... neden kalkmasın belirtiğim gibi hepsi formalite
657 devlet memurluğuna göre adaylık 1 yıldan az 2 yıldan fazla olamaz... sınavları verdikten sonra proplem yoktur. zaten sınavlardada dikkat ettiyseniz çok esnekti.
sicil amirinden olumlu not aldığınızda iş tamamdır...
ayrıca sicil amirinde geçersiz not verdiği zaman bunu belgeler dökmelidir.
kişisel takıntısı olmadıktan sonra hiç bir sicil amiri geçersiz puan vermez. ( özel durumlar hariç )

1 yılda kalkıcak değilmi amirimle şimdiye kadar hiç bir sürtüşme olmadı gerektiğinde yorulmayım diye kendi götürdü evrakları..özel durum derken neyi kastediyosun belgelemek derkende o belgedede benimde imzamın olmasıda gerekir dimi hangi hallerde uzar adaylık

özel durum yüz kızartıcı suç , mesai saatlerinde kurumda görevine iştirak etmeme gibi..
yani en az bir yıl olmak zorunda eylülde sicil amirin notunu verir komisyona gönderir. komisyon inceler...
büyük ihtimalle 24 kasım öğretmenler günü yemin töreni merasimi yapılacak merasime iştirak ederk yemin edilir ve imza alınır.

Yemin Metni Aşağıdadır:
"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılâp ve İlkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetciliğine sadakatla bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin millî, ahlâkî insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan millî, demokratik, lâik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."​
YEMİN MERASİMİ USUL VE ESASLARI
Madde 5 - Yemin edecek memurlar; atamaya yetkili amir veya görevlendireceği bir yetkili tarafından tesbit edilen günde, toplanarak önce edecekleri yeminin önemi hatırlatılır, yurt sevgileri, milletin kendilerinden neler beklediği, çalışmada göstermeleri gereken fedakârlıklar tekrar tazelenir.
Madde 6 - Atamaya yetkili amir veya görevlendireceği yetkili, bakanlık ve kuruluşlarda Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, Ünite Amirleri, İllerde daire amirleri merasimde bulunurlar.
Madde 7 - Yemin edecek memurların mensubu olduğu kurum veya kuruluşun memurları da (Hizmet ve görevi aksatmayacak şekilde bir kısmı görev başında kalmak suretiyle) merasim yapılacak yerde hazır bulundurulur.
Madde 8 - Yemin edecek memurlar, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğinde" belirtilen Kılık ve Kıyafetle, temiz ve beyaz örtülü masanın üzerine ve masa kenarından sarkmayacak şekilde konulan TÜRK BAYRAĞI etrafında sıralanırlar. Bayrak üzerine kesinlikle hiçbir şey konulmaz.
İstiklâl Marşının çalınıp ve söylenmesinden sonra günün anlam ve önemi görevlendirilecek bir üst yönetici tarafından açıklanır ve yemine başlanır.
Memurlar masanın üzerinde bulunan Bayrağın üzerine ellerini koymak suretiyle yemin ederler.
Madde 9 - Yemin metnini ihtiva eden Yemin Belgesi yemini yapan memur tarafından merasimden sonra imzalanarak sicil dosyasına konulur.

adaylığın kalktığını nasıl öğreniriz. çok heyeceanlandım..

okuldaysanız okul müd. sicil amiriniz oluyor. eylül ayı içinde sicil notunuz verilir. buda size bildirilir. yada bi şekilde haberdar olursunuz. okulda memursanız gelen giden evrakları görüyorsunuzdur..

İskocyalım;
-Burası Türkiye,ben istemeden yaptılar,paşa paşa kabul ettim,vs söylemlerin tarihi geçti arkadaşım.Sana yapılmış olması ve senin kabul etmiş olman,doğru yapıldığı anlamına gelmediği gibi herkese de aynı uygulama çok rahat yapılabilir manasına hiç gelmez.Sana yapılan uygulama usulsüzdür,dava hakkın bakidir,sen itiraz etmeyip paşa paşa kabul ettiysen bu senin kabullenişinden başka nedeni yoktur.Şu söylediğini hangi babayiğit bana yapacaksa görüyüm.

2.mesajında "Gerçekten öyle iş ilçe milli eğitimde bitiyor isterse seni istediğin yere yollar isterse süründürür bu kadar basit " demişsin,böyle baştan savma,kanunla,tüzükle alakası olmayan söylemlerle insanların kafasını lütfen karıştırmayın.İlçe Milli Eğitim bir devlet kurumudur,devlet kurumları kanun,tüzük ve yönetmeliklere uymak zorundadır,uymuyorsa kanuni haklarımızı kullanırız.Kimse kral değil arkadaşım.

Ben kendi adıma konuştum zaten %100 hepsi öyledir diye bir durum yok. Ama ilçeye gidipte adam senin yüzüne bile bakmadan başından savıyorsa ne yapabilirsin ki şurda nerdeyse hepimizin 2 ayı kaldı ozaman tam kıyamet kopacak saygılar.

hakanım şimdi ilçe mem sağlam 2 memur gidecek eski bunlar bunlarında tayinlerini askıya almış dilekçelerini şimdi ay sonra adaylık kalkınca tayin isteycektim tombala gibi 3 haftadır böyle bir söylenti var hadi yavrum atama kararnamen çıktı seni buraya aldık yapıcaklar onlar gidince onlar bu sene kesin gidiyor.bende yerimden memnunum gelmek istemiyorum desem aday olduğumz için bir kılıf uydururlar hatta müdür hakkında iyi malumatlar yok çok haksızlık yapan biri adylık kalkıncada özlükler de ilden ilçe memlere gelince ben gelmem deyip hakkımı ararsam tayin zamanı gelincede normal memurlara yaptığı gibi banada sen gelmedin bende seni salmazmı salmaz o zaman yandık mı yandık

Senin bulunduğun okulda memur kadrosu yokmu ? Hani söylediklerin olmayacak bişey değil ama müd sırf sen gitmedin die kişisel takıntılar yapamaz yapsada senin adaylığını kaldırmama gibi lüksü olamaz. Hadi geçersiz bir sicil verdi dielim sana tutanak tutması lazım işe geç geldi görevine itaat etmedi vb. Bu gibi olaylar olmadan sana 70 altında sicil vermesi mümkün olamaz..
Ayrıca seni görevlendirme ile mem e aldılar dielim itiraz edersin engelin doğrultusunda rapor alırsın kat mesafesi yada benzeri gibi durumlar engelini bilmediğim için tam teşekküllü anlatamadım... yasa ve prosedürlere göre hareket edersen tayin vermeme lüksleri olamaz..

Aslına bakarsan ben kurum müd sorunları biriyim pek konuşmayız çünkü beni çok ezmeye çalıştılar bende bazen çıkıştım baya sorunluyuz yani şimdi ben hazırlayıcı eğitim sınavından 100 aldım bulunduğum ilçede 1. Oldum sıkıysa bana 90 altında not versin. Mebdende iğrenen biri olarak yazıyorum asla kendimizi ezdirmeyelim arkadaşlar. Bizim üzerimizde olan önyarıları yıkalım...

arkadaşlar benim hakkımda tutanak tuttu okul müdürü adaylığını kaldırmıycam dedi yaparmı öyle bişe sizce

yani olumsuz not vermesi için bir suçun işlenmiş olması ve bunuda yazılı olarak belgelemesimi gerekiyor..

Burak bey,
Okul müdürü hakkınızda nasıl bir tutanak tuttu,gerekçe nedir? belirtirseniz sorunuzu yanıtlamaya çalışayım.

Üst Alt