Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurum. İkinci bir işte çalışmak yasak mı?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Memurların ikinci bir işte çalışması yasak mı ? Mesela ben aday memurum. İkinci bir işte çalışsam ve yakalanırsam ne olur ? Memurluğum yanar mı ?

:) Yetiyor yetmesine. Çok bile geliyor bana. Ama çalışıp kazanmak varken niye boş vakit geçireyim ki ?

allah yardımcın olsun kardesım keske bende memur olabılseydım bana hamallık yaptırsalardı razıydım

Resmi kayitli bi ssk girisi falan yaptirmazsaniz bisey olmaz memur olup ek bi suru is yapan arkadaslarimiz var

keske kardesım keske ben kuraya katıldım 50 bın kısının ıcınde 240 kardesımızın yuzu guldu bıze nasıp olmadı :(

657 sayılı devlet memurları kanununu Madde 28 der ki;

Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayii müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil, ticari vekil, Kollektif şirketlerde ortak veya Komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç.)Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri ile kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim ve denetim kurulları üyelikleri ve özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır.
Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler.

Aday memurluğunuzu da göz önüne alarak çalıştığınız ek işte dikkatli olmanızı öneriyroum, ek gelir için memurluğunuzu yakmayın :)

Üst Alt