Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurum. İşime son verilmek isteniyor!?

rıdvanyalçın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ankara numune hastanesinden %45 psikiyatrik engelli raporu ile 2014 ekppss puanıyla gelir idaresi başkanlığına atandım raporum onaylandı 23 ekim 2014te ç.kale defterdarlığında işe başladım gelir vergisi indiriminden faydalanmam için maliye bakanlığına başvurdum bakanlık %80 oranında engelli olduğuma karar verince şefim bu fark neden oldu senin akıl sağlığın yerinde mi diye ç.kale devlet hastanesine sevk edecez işine son verecez dedi ankaradan aldığım raporun yeniden düzenlenmesi içşn ç.kale devlet hastanesine gidin diye bir yazı hazırlandı defterdarın imzasına gönderilecek bu konuda hakkımı nasıl savunurum yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim*
Rıdvan Yalçın
Ç.kale defterdarlığı gelir müdürlüğü
0544 384 88 05

M

Kardeş bu mesajı çok güzel yazmışsın ellerine sağlık. Psikiyatriden %80 nasıl rapor alabiliyosun? Ki %80 psikolojisi bozuk birisi nasıl Ekpss'yi kazanıyor :) çelişkili..

gerçekten enteresan ya bu raporu hazırlayanlar yanlış yaptı yada gerçekten bu iş biraz garip

Piskolojiden yüzde 80 rapor alıp evet ekpss nasıl girdin

yüzde seksen bir kişinin akıl sağlığının yerinde olmadığını gösterir

burda yaman bi çelişki var

Yanlış anlama ama, normalde senin vergi indirimi için yaptığın başvuru sonrası %40 rapor oranının düşürülmesi gerekiyordu. Genelde psikiyatrik raporlarda bu şekilde oluyor, tekrar heyete girip güncel bi rapor almanı istemeleri lazımdı. Nasıl %80 yapılıyor anlamıyorum, gerçekten garip. Bizim bedensel engelimiz olmasına rağmen verilen rapor %49. Sınırda bırakıyolar, %50 verseler erken emeklilikte 3 yıl daha erken emekli olma hakkı kazanıyoruz. Sistem nasıl işliyor ortada, çok yazık :/

doktorlar kafasına göre vermiyor oran cetveli var

sınavdakı zıhınsel bolum suıstımle cok acık duzeltılmelı ışe başlanmadan zıhınselden gırenlerden rapor ıstenmelıydı.

musty35 sonuna kadar haklısın. Ya varya ben istesem sağlıklı biri olarak çok kolay psikiyatri raporu alırım. Deli rolü yapsan %40 alırsın arkadaş ya şaka gibi. Diyorum ya bizim bedensel engelimiz olmasına rağmen %49 veriyolar. 3 yıl daha erken emekli olma hakkı tanımıyolar %1 daha verip.

Velevki % 80. Olsun ise girisini engelleyemezlerki %80 raporu olan biri memur olamaz diye bi kanunmu varmis.

şimdi şunu netleştirelim raporu sadece psikiyatır yüzde 80 olan birisinin akıl sağlığı yerinde değildir

YERİNDEMİ DİR SİZCE YÜZDE 80

BURDA RAPORUN YÜZDE SEKSEN OLMASI DEĞİL

KONU AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİLDİR ANLAMINA GELİYOR 80

turan yılmaz;

zaten çalıştığı kurumda akıl sağlığı yerindemi değilmi diye rapor istemiş

Pardon raporu 45 imiş

deftarlık yüzde 80 olarak onaylamış çok pardon

bu deftarlıktan çektiğimiz nedir kiminin raporunu düşürür kiminin kini yükseltir

ne hakkı var

işte bu % 80 ni gören kurum yetkiliside hayırdır noluyor demiş ve tekrar rapor istemiş

Bir yerde amirin haklılık payıda yok deyil, yanında çalıştırdığı kişinin akıl sağlığı birinci derecede yetkili amirlerini ilgilendiriyor olması gayet normaldir.

Yaw sizofren adam calisiyo % 80 neden calismasin.
% 90 raporu olan. Tanidigim var ve gayet iyi durumu her isi yapat.

Arkadaşımız ''Aday Memur''

Milli Eğitim Bakanlığı yasalarına göre bir öğretmenin öğretmenlikten atılması çok zor.
Eğer bir öğretmenin ruh sağlığı bozuksa meslekten atılması zor ve uzun bir süreç.
Doktorların “öğretmenlik yapamaz” raporunun ardından müfettişlerin bunu onaylaması ve Disiplin Kurulu’nun da bu kararı uygulaması şart.
''Bir öğretmen öğrencisine kopya verirse, iffetsiz davranırsa, cinayet işlerse ve rüşvet, zimmet gibi suç işlediği netleşip, ceza alırsa ancak görevden alınabiliyor''.
Mesleğe başlarken aldığı sağlık raporu dışında öğretmenlik hayatı boyunca istemediği takdirde herhangi bir psikolojik teste tabii tutulmuyor....
Rıdvan Yalçın arkadaşımıza örnek teşkil edermi bilmiyorum.

Ankara numune hastanesinden %45 psikiyatrik engelli raporu ile 2014 ekppss puanıyla gelir idaresi başkanlığına atandım raporum onaylandı 23 ekim 2014te ç.kale defterdarlığında işe başladım gelir vergisi indiriminden faydalanmam için maliye bakanlığına başvurdum bakanlık %80 oranında engelli olduğuma karar verince şefim bu fark neden oldu senin akıl sağlığın yerinde mi diye ç.kale devlet hastanesine sevk edecez işine son verecez dedi ankaradan aldığım raporun yeniden düzenlenmesi içşn ç.kale devlet hastanesine gidin diye bir yazı hazırlandı defterdarın imzasına gönderilecek bu konuda hakkımı nasıl savunurum yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim*Rıdvan YalçınÇ.kale defterdarlığı gelir müdürlüğü0544 384 88 05M
Boş yere canı sıkma ; Bişey çıkmaz . o iş öyle kolaymı .. Kanunu var yönetmeliği var Aday memurken üzerindeki bu baskı hiç bitmez . aslında bu durum da seni memurluğa hazırlar .. Raporu düşen Yükselenin İşine son verilir diye Ekpss Yönetmeliğinde Bir Madde yok .. Git İnternet den Bir Ekpss n Yönetmeliği Çıktısı Al Götür Müdürün Önüne Koy .. ve Şu sözü Kullan Bu yönetmeliğin RAPOR ORANI yüksel İrse Engellinin İşine son verilir Yazıyor bir maddesi mi var Efendim de .. Baktın Baskı SÜRÜYOR .. sendikalıysan sendika başkanına FİLAN ULAŞ DAHADA OLMADI ÇALIŞTIĞIN ilin YA VALİSİNE YADA ÇALIŞTIĞIN ilin Senin kurumundan sorumlu vali yardımcısına çık durumu yüz yüze izah et .. Sakın Korkma .. Bil ki sahipsiz değilsin , SAHİPSİZ DEĞİLİZ ...

Son düzenleme:
nasıl yav psıkıyatrı raporu olanlar memur olamıyormu bınlerce psıkıyatrı engellı memur var hepsının ısıne sonmu versınler sacma bence

valla şaşırdım ne şizofren doktorlar duyoyorum çalıştığım iş yerinde anlatıyorlar onlar doktor olupta şizofren olarak çalışabiliyorsa senin hakkını yememeleri lazım hareketlerinde bi tutarsızlık yoksa işini aksatmıyorsan kişilere veya kendine zarar vermiyorsn bunun içinde tedavi görüyorsan işverenin ve devletin sadece rapora bakıpta değerlendirmemeli çalıştığım kurumda iki kulağı duymayan konuşamayan insanlar var ekpssyle yerleşmiş bedensen işlerini yapıyorlar yani seni daha rahat işlere yönlendirebilirler.raporun yasaldır öyle olsaydı eksik birşey görselerdi zaten düşürülürdü demekki görülmemiş.il sağlık müdürlüklerine sendikaya kadar çık dilekçe olarak yaz gerekirse tekrar muayene ol bu benim raporumdur de.valiliğede gidebilirsin.başka nelere müracat etmek gerekir bilmiyorum ama aklıma gelen bunlar..şunu sölemeden de edemiycem raporun gerçekten yüksek ben hala uğraşıyorum 10 gündür haber yok kolay bişey değil artık hani iyileşsek amenna razıyımda inşalah sizin işleriniz düzelir..

Kardeşim gayet iyi durumu diyosun ama %90 raporu var diyosun. Şakamısın sen? Diğer engelli kardeşlerime yazık sizin gibiler yüzünden!!!

Bence arkadaşın durumundan daha sıkıntılı olanları var adamlar bir yıl sureli rapor alıyor özellikle psikiyatride bu raporla ise giriyor asaleti tastık olduktan sonra yenilemiyo raporu çalışmaya devam sürekli hastalığı olan arkadaşların hakki yeniyor buna bi düzenleme getirilmesi lazim sureli raporla engellimi olunurmus belliki adamin iyilesme olasiligi var buda bi açık kapı yasalardaki bosluk

İşteGidiyorum;

yanlışınız var.
15 yılda emekli olabilmek için %60 dan fazla oranınızın olması gerekli.

evet maalesef özellikle sınav zamanı bu tip şeyler çok oluyor sınava 2-3 ay kala adam psikiyatriden bir yıllık süreli rapor alıyor ve o raporlada sınava giriyor çok şahit oluyoruz böyle şeylere bunada bir çözüm bulunmalı bence

İşe girince 35% artmış yanı rahatsızlığınız. Memurluk yaramamış anlaşılan.
Şifanızı bulup 0'lanmanız dileğimle, esen kalın.

tekrar rapora gir kardeş göndersinler bişey çıkmaz

internetten engelliler yönetmeliğini aradım bulamadım bulsam götürüp göstercem

Anlattığınızda garip bir durum var.

faydalanmam için maliye bakanlığına başvurdum bakanlık %80 oranında engelli olduğuma karar verince

Bakanlık kendisi 80% olduğunuza karar veremez. Hastahane raporu doğrultusunda bu karar verilir. Demek ki raporunuz 80% için düzenlenmiş.

Üst Alt