Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurun hizmet birleştirmesi ve sendika uyeliği..?

pasini

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
Aday memurum hizmet birlestirmesi yapılmıyor demislerdi ama bir arkadaşım hizmet birlestirmesi yapmış adayken ve sendika yada üye olamazsın dediler ama olmuş.bende hizmet birlestirmesi yapsam adayken faydası olurmu sendika yada üye olmak istiyorum yararı olurmu. ..

hizmet birleştirmesi derece ve kademeyi etkiliyor mu ?

Cevap veren bilgili arkadaşlar çıkarsa ogrenecez kardesim

Hizmet birleştirmeyi bilmiyorum ama sendikaya üye olabilirsin.Ben de adayım ve sendikaya üyeyim.Sendikanın zararı olmaz.Senelik 40 lira falan da sendikadan dolayı fazla para alıyorsun.Bir de olaki başın işinle alakalı bir derde girdi bedava avukatın olur sendika sayesinde.Yani zararı olmaz.

aday memurken sendikaya üye olabilirsin fakat geçmişte çalışmış olduğun hizmet dökümlerini birleştiremezsin çünkü aday memursun asaletin tastiklendikten sonra birleştirirsin bir hizmet süren birleştiğinde derecen düşer emeklik yaşını etkilemez sadece biraz yüksek maasş alırsın benim bildgim bunlar

Bir arkadaş dedi yeni memur ama birleştirdi dedi emekli sandığına gitmiş dilekçe yazmış sgk ya

verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ederiz. Sendikaya üye olunca nasıl yani senede 40 TL fazladan para alıyoruz ? Sendika maaşımızdan kesinti yapmıyor mu ?

csharpci Üye olduğunuz sendikaya maaşınızdan aylık 12 tl sendika kesintisi oluyor, size 3 ay sonraki maaşınıza 60 tl ek olarak geri ödeniyor, 40 tl değil toplamda daha fazla kazancınız oluyor

Iyiymis ama hizmet birleştirmesi sorunun cevabı çıkma di

Hizmet birlestirmenin ve sendika uyeliginin size zerre faydasi olmaz.
Sendika uyeligi birilerinin kafa sayisini artirmaktan baska ise yaramaz.
Hizmet birlestirmesi hukuken adaylik kalkmadan yapilmiyor ama adayliginiz kalktiktan sonrada yapmanin hicbi mantigi yok eskiden 10 yil ustu calistiysaniz ise yarar senelik izin hususunda onun disinda hicbi ise yaramaz bence ikisinide yapmayin.

Sendikaya girerseniz başınız agridiginda arkanızda sendika olur diyorlar.

Desinler koskoca bi yalan sizi uye yapana kadar cok sendika sorumlulari gelir uye olursunuz hic birini bi daha gormezsiniz. Basinizada bi is gelmez rahat olun. Siz isinizi duzgun yapin ve her gorevlendirme yazisinin bi kopyasini evinizde bi dosyaya ilistirin. Raporunuz vs oluncada ayni islemi yapin yillik izninize cikarken izin kagidinizi vsde evdeki dosyanizda biriktirin onun disinda calisin fazla odun vermeden. Adaysiniz diye size ait olmayan isleri yapmayin cizgileriniz olsun.

Merhaba. Aday memurun emekliliğine altı ay kalmışsa yinede hizmet birleştirmesi yapamaz mı. Çünkü normal bir emekli olacak kişinin altı ay bir sene önceden hizmet birleştirmesi için müracaat etmesi gekiyormuş

Aday memurun emekliligine nasil 6 ay kaliyor. Aday memur demek yeni baslayan memur demek sgk gununuz isterse 100.000 gununuz olsun hic bi aday memur 6 ay sonra emekli olamaz en azindan 3.5 yil emekli sandigini tabi calismak zorunda.
Ayrica devlete 6 ay 1 sene calismak icinmi girdiniz. Sakami

benım 10 yılım var ssk gunum ben ınsan kaynaklarına sordum 15 yılda olsa ızne etkısı olmaz yanı 30 gun olmaz senelık ıznın .ama sız etkısı olur dıyonuz anlAMADIM...

Bu konuda bi karisiklik var. Ayni ilcede iki arkadas farkli tarihlerde mebe hizmetli atanmis. ikiside hizmet birlestirmesi yapti biri kademe dereceye dahi isletti izin suresini 30 gune cikardi digeri araliksiz 12 yil calismis ozelde ve daha oncesi ama ona hic bi faydasi veya zarari olmadi.

galıba teknıker gıbı farklı işlerde olanların ızın ve kademesıne fark edıyor ama duzlıse vs gıbı olanlara fark olmuyor bunu tam anlamıyla nasıl ögrenecez...

Meslegine uygun bi iste calistiysa etki ediyor zatende 2 hizmetlinin hizmet birlestirmesindeki bu degisiklik bana tuhaf geldi arastirmak lazim. Ben birlestirdim.

Benimki 10 yili doldurmadigi icin izin ayni ama dereceye etki etti. Karmakarisik memurlarda bilmiyor bisey o an aklina ne gelirse itirazin varsa kendin onlardan iyi bilip ikna ediyorsan. Yonetmeliklerle yaptiriyorsun isini o iki arkadastan biri hakliligi icin resmen kavga etmedigi adam kalmadi.

Sayın erdalakbay elbette devlete altı ay için girmedim. ama atanıp görevi beğenmediği için atandığı hafta istifa eden arkadaş biliyorum. Benim emekli olma şartlarını araştırmama gelince üç ay önce ayağa kalkamayacak kadar hastalandım servise yatırdılar ve iki ay tedavi gördüm günde on beş tane psikiyatrik ilaç kullanıyorum yani şaka yapmıyorum.

O halde ssk bagkur emekli sandigi kac gun primin var ilk sgk baslangicin nedir. Son 7 yilda en cok hangi kuruma primi var soyle emekliligi hesaplayalim.

Vergi indirimin varmi. Rapor oranin kac

Erdal bey onuncu ayda emekli tarihim geliyor. Okuldaki memur bir yıl dolmadan hizmet birleştirmesi yapamazsın demişti.Benim emekli tarihime yedi ay kaldı adaylığın kalkmasına ise dört buçuk ay var. yani adaylığın kalkmasını beklersem çok geç kalmış olacağım. Ne dersiniz şimdi hizmet birleştirmesi için dilekçe verebilirmiyim

Hizmet birlestirmesine ihtiyaciniz yok zaten 3.5 yil emekli sandigi gununuz olmadigi icin siz sgk dan emekli olacaksiniz. Vergi indiriminizde var anladigim kadariyla emeklilik tarihinide bu kadar net soylediginize gore.

Sorunuzdan detay vermeden cevap aldiysaniz ne mutlu.

Emekli sandiginizda 3 bucuk yiliniz dolmadan ssk dan vergi indirimiyle gununuz ve yiliniz tamamsa 3.5 yil dolmadan istediginiz zaman istifa eder emeklilik talep edersiniz sgk dan
Yalniz 3.5 yili gecerse emekli sandigi emeklilik sartlarina emekli sandigi cercevesinden bakmaniz gerekir.

erdal akbay kardeşim seb meslek lısesı mezunumusun.benım 15 yıl ssk var daha önce ve ıznıme etkı etmesını dereceme etkı etmesını tabıkı ısterım nasıl yapmam gerekıyor bu işi.senın ıznı etkıledıyse nasıl oldu...?

Üst Alt