Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurun istifasından sonra göreve dönme şansı var mı?

emr-osm

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
arkadaşalar

7 aylık mebde aday memurum istifa edersem tekrar dönebilme şansım var mı,varsa kaç yıl içerisinde,sınava girip mi döneriz yoksa dilekçe veriptemi döneriz,tekrar dönüşte aynı belgelerimi istiyorlar yoksa farklı belgelerimi

ben de meb de aday memurum kardeş. asaletin tasdik olmadan istifa edersen bütün haklarını kaybedersin.ama asaletin tasdik olduktan sonra istifa edersen iki yıl sonra ancak açıktan atama ile göreve başlarsın ???? oda belki adam bulursan göreve başlayabilirsin.iyi düşün bir daha meb böyle sınav yapmaz daha doğrusu hiç bir kurum böyle bir daha alım yapacağını hiç sanmıyorum.

ben de memurum bi cevabım yok size ama aday memursunuz. kolay kazanılmış bir hak da değil memurluk bu zamanda.. aday memur olduğunuz için daha memur da değilsiniz. sanki hiç başlamamış gibi işlem göreceksinizdir. bu bnm kendi fikrim ama..
hatta ben lise mezunu idim sınav tarihinde. lisans diplomam elimde değildi bitirmiş olmama rağmen. lise diplomam ile sınava girdim kazandım, aday memur iken lisans diplomamı vereyim dedim ama şube müdürüm; adaylığın kalksın asil memur ol öyle lisans diplomanı ver zira atılırsın demişti ki. birinin bu olay, atılma olayı gerçekleşmişti başka bi kurumda..şube müdürüm sağolsun yönlendirmişti beni..

Kardeş bende meb.te memurum ve kesinlikle hiç bir şeekilde dönemeyecegin gibi,bir yılda tekrar sınava girip tekrar atanma durum yok hiç bir kuruma.kesin bilgi.

3 yıl döemeyenler memurluktan ilişkisi kesinlenler,yani atılanlar,senin için süre 1 yıl.

İstifa etme arkadaşım biraz sık dişini yeni sınavlar açılcak elbet belki kısmetin güler başka bir kuruma başka konumda yerleşirsin.

emr-osm arkadaşım kesinlikle adaylığın kalkmadan istifa etme bazı arkadaşlarımıza çok basit geliyor memur oldun neden istifa düşünüyorsun demek ama gerçekten bende ilk zamanlar düşündüm ve bu yüzden içinde bulunduğun durumu biraz anlayabiliyorum bende meb'e memur olarak 7 ay önce atandım ülkenin bi ucundan diğer ucuna ailemden uzak, farklı bir şehirdei farklı bir kültür içinde ve iş ortamımda istediğim gibi değil fakat dişimi sıkıyorum ki kolay elde edilmiyor bunlar yıllarca ömrümüz sınavlara girmekle geçti ve meb sınavı gibi bir sınav kolay kolay açılmaz... çok büyük sıkıntıların olabilir ama mutlaka bir çözüm bulunur biraz sabret ve asaletini bekle... asaletten sonra bazı şeyler daha kolay olacaktır inşallah...

teşekkür

arkadaşlar allah hepinizden razı olsun fikrimi değiştirdim göreve devam

Bingo güzel karar dostum, bakarsın sınav açılır bişey olur sen devam et gene anlıyorum senı

istife etmeni gerektirecek sebep nedir ben de merak ettim:confused:.Memurluk işi kolay kolay kazanılmaz.kazandığın da da kaybetmek bence çok yanlış bir düşünce.

Sevginur hanım; bende ön lisans mezunu olarak memur oldum. Lisans bitmek üzereydi. 1 dersim büte kaldı. 5 eylül günü büte girdim, bitti okulum ve 1 ay sonra diplamamı aldım.
Olayın özetini izah edeyim;
Göreve başlama: 13 Eylül 2010
Lisans Diploma tarihim: 06 Eylül 2010 (Tabi Eskişehir AÖF beni mezun ederken bi tekme vurmuş oldu: 5 eylülde sınava girip , 1 günde sınav sonuçlarını harmanlayıp okumuşlar gibi 6 eylül diploma tarihi basmışlar)

Ben bu diplomaya istinaden Aralık ayı içinde derece kademe üzerine terfi almak için M.E.M 'ne diploma fotokopisini ekte sunarak üst yazı yazdım. terfim 2 ayda geldi. Ama sicil dosyam incelendi de geldi. Sıkıntı olan şey göreve başladığım tarihte 2 yıllık mezun idim ama diploma tarihine görede 6 eylül günü 4 yıllık mezun görünmüş oldum. sicil dosyam ondan dolayı incelendi. 9/1 i oldum . Terfim biraz geç geldi ama hala memurum. Bence siizin durumunuz benim olaydan daha olumlu ve iyidir. Bence terfi alabilirsiniz. Atılmanız hikayee

asaletim tasdik olunca verdim diplomamı.terfim hep tarihinde geldi. ama kurumdan kuruma da değişmeler olabilir. diploma tarihlerimi falan hatırlayamıyorum.bnm için çok eskide kaldı. ben 10 yıllık memurum şu an sizin de hayrlı bi 10 yıl geçirmenizi dilerim :)

arkadaşlar allah hepinizden razı olsun fikrimi değiştirdim göreve devam

emr-osman en doğrusunu yaptın. aksini düşünmen şaşırtıcı ve yanlış bi karar olacaktı. hayrlı olsun, geriye bakmadan ilerlemeye de devaamm..:D

sevginur;

10 yıllık bir süre geçmişse eee haliyle normaldir :) Gün gün yönetmeliklerde bile değişiklik görebiliyoruz. Koca 10 yıl geçmiş. Şaşırmaya ne hacet :) Teşekkür ediyorum o güzel temenniniz için..

Üst Alt