Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday Memurun sağlık gerekçesiyle ataması ve/ya çalışma koşulları..?

erdalakbay

Yasaklı Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
3
Beni atadıkları kurumda neresinden tutarsanız elinizde kalıyor denecek kadar sıkıntılı bi kurum....

şöyleki baştan sona kısaca anlatıp soruma geçeceğim ricam odurki bilgisi olan yardımcı olsun....

niğde çiftlik ilçesine hizmetli kadrosuna atandım doğrusu akşam 1 saat çalışmanın dışında gün içerisinde bomboşum ve oturmaktan yoruldum....

Maaşı hesaplayan kişide 2 aydır evlendiremedi beni ilkin bekar çocuksuz yazdı ikincisinde çocuklu ama bekarım sanırım başkasıyla evlendirme planları var...

aynı zamanda ilçede o kadar çok açık varken açık olmayan bi okula atandım üstelik 5 te dağılan bi okul benim işim en iyi ihtimalle kışın 18 30 da biter ve özrüm gece körlüğü bunu amirime danıştım yazın bi dilekçe ver önümüzdeki sezon 3 te kapanan okullardan birine atayalım dediler geçici görevlendirmeyle... ılımlı iyi insanlar hepsi lakin...

Eşimin iltihaplı romatizma hastalığı çıktı buraya geldikten sonra burdaki hastahane teşhisi koydu lakin niğde ilinde romatolog olmadığından dolayı şuan istanbula tedaviye gönderdim.. tedavisi ömür boyu sürecek bi rahatsızlık ben şimdi bu iki dağ arasında sıkıntılı bi şekilde asaletimin tasiklenmesini bekleyip tayin istemenin peşindeyim... şuanda okuduğum bi genelgece kendisinin veya yakınlarının rahatsızlığı nedeniyle kurum içinde başka ile özellikle romatolog olan bi ile tayin isteyebilir gibisinden bi genelge okudum yani tedavisini sürdürebileceği bi yere ben bu durumda romatolog olan illleri çıkarıp beni istediğinize gönderin desem uygun bi dilekçeyle ve o okuduğum genelgeyide ekte sunarak sonuç sizce ne olur.... hani tek bi il sölesem kaçıyor derler esasen asıl amacım daha derli toplu bi yere atanıp komple yerleşmek aynı zamanda tedaviyi sürdürmek.... bir kaç yıl beklemeden yer değiştirebilirim gibi bi hayale kapıldım bilmem olurmu fikirlerinizi merak ediyorum...

birde bulunduğum yerde 8 ay kış sözde şuanda yaz hala yaz gelmeyen bi yer dolusu yağmuru bitmiyor eşimin yeni teşhisi konulan rahatsızlığında ne soğuk olacakmış yaşayacağı yer nede sıcak... böle bi yer mevcut değil belki türkiyede ama burası bildiğiniz kutup...

haziran ayı içersinde çıkacak kanun ile ilgili %50 rapor oranı ve ağır engelli olan memurlar için 1 defaya mahsus atama yapılacak diye haber dolaşıyor.bende kalp pili var mesela artvindeyim adana da yaşıyordum oraya tayin isteyim dedim çalışma arkadaşlarım asalaetin gelmeden gidemezsin dediler net olarak bilen de kimse yok bakalım artık hayırlısı...

sağlık durumu olduğu için eş ane baba çocuk her hangi bir sağlık probleminde alacağımız rapor ile atamamızın yapılması gerekiyor yani temennimiz bu:):rolleyes:

benim ömss ye girip atandığım rapor % 72 ve ağır özürlü evet yazıyor ayrıca eşiminde bu ilde tedavisi mümkün değil bu durumda iki taraflı bi şekilde sanırım şansım daada çok olacak

Arkadaslar için herhangi bir ilave kanuna gerek yok. En kısa sürede raporları ve dilekçeleri ile birlikte caliştiklari kurumların personel subelerine basvursunlar.
Mazeret tayininde memurun asaleti aranmaz.
Tedavi oldugunuz veya yakınınınızn tedavi oldugu doktordan
Tayine esas durum bildirir rapor isteyin. Bu raporda
"tam teşekküllü hastanede tedavi olmasi gereklidir."
"hayatini tek basina sürdüremez. bakıma muhtaçtır."
" tam teşekküllü ramotoloji olan bir hastanede tedavisini sürdürmesi gereklidir."
"organ nakli merkezi olan tam tesekküllü hastanede tedavisini sürdürmelidir."
gibi ibareler yazdırarak tayin isteyebilirsiniz. Tabi bu ibareler sizin çaliştiginiz il veya ilçede olmamalı mesela benim caliştigim ilde organ nakli merkezi var. ben bu raporlarla basvurursam organ nakli merkezi oldugu için olumsuz cevap gelir. bu yüzden bende organ nakli olan kişiler için hazirlanan SUT tan 5.2.1 maddesi gereği organ nakli olan kişiler organ naklinin yapıldıgı merkezde tedavilerini sürdürmelidir ve tedavisi sürekliik arz eder ibaresi ile tayin isteyebilcem ama kabul edilip edilmiycegi belli deil tabi.
Kurumunuz yukarıda saydıgım şekillerde bir rapor ve dilekçeye itiraz edemez. Ancak il saglik müdürlüğüne gönderip hakem hastane raporu isteyebilir. sonuc olarak mahkemeye de gitseniz kazanirsiniz.
Geçmiş olsun

Bilgiler için teşekkür ederiz.peki benim alacağım rapor adana olacak çukurova üni.orada ki doktor biz burayı belirtemeyiz siz dilekçede belirtebilirsiniz.biz sadece tedavinin imkanı olan yerlerde tedavi süreci devam etmelidir diye rapor verebiliriz demiş.ayrıca süreç nedir ilk olarak kurumdan mı dilekçe alıp hastaneye gidecem yoksa hastaneden gidip rapor alıp direk kuruma mı vermem mgerekir?

Bakanlıkta bu durum ne kadar sürer elden teslim edrsek.?ayrıca bilgisi olup ekleyen olursa sevinirim.

Sadece adana değil de cevre illeri mersin-hatay gaziantep filan tedavi olabileceğim hastanelere de isteyebilirmiyim???

ilk olarak hastaneden raporunuzu alin. daha sonra kuruma basvurursunuz... ayrıca doktorunuzun sadece burada tedavi görebilir demesi biraz ukalalik olur gercekten. Siz dilekçenizde gitmek istediginiz yerleri liste halinde belirtin zararı olmaz, cok daha kolay olur.
Süre konusunu acikcasi bilmiyorum. aslinda 2-3 günde halledilcek iş ama devlet işleri biraz yavas ilerliyo...

aynen katılıyorum.eyvallah.hayırlısı inşallah iyi olur...

aslında kafamda sadece adana mersin değil izmir eskişehir g.antep bursa gibi illerde var hem tedavimin sürebileceği yaşamaçısından daha sosyal ve ileri olan illere gitmek isterdim de eskişehir ve izmir fiyatlarına baktım bugün yine yüksek.a

adana çukurova üni'den rapor aldım.yazan şu:kardiyoloji polikliniğinin bulunduğu ve kalp pili tedavisinin yapılabileceği tam teşekküllü hastanelerin bulunduğu yakın illerde ikamesi uyggundur.ameliyat kalp pili ölçümü gibi bişe yazmıyo inşallah bi sıkıntı çıkmaz.ayrıca dilekçede mi belirteceğim isteyeceğim tam teşekküllü hastaneleri bulunan illeri veya yakın ilçeleri mi yazacağım?ener sen biliyor musun?

Kamuda çalışan görme engellilerin mesaisinde kış aylarında değişme oluyor mu?

KIŞ AYLARI MALUM ERKEN KARARIYOR MESAİ SAATLERİNDE Bİ DEĞİŞİKLİK hakkımız varmı

Idare ile konuşup yani müdür ile 30 dk erken çıkabılırsınız ben sabah 1 saat hep geç gelirim

BEN İDARE DIŞINDA KANUNİ HAKKI SORUYORUM 4 te hava kararıyor bulunduğum yerde

BİLGEÇ Yetkili ve Etkili Sendikan.- Engelli Memurlar için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 100. maddesini engellilere pozitif ayrımcı yaklaşımla düzenlenmesini sağlattırdık, çalışma saatlerinin düzenlemesini kanuni olmasını sağlattık.Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN

sendikamla pazartesi görüşeceğim teşekkurler bilgilendirme için...

Kamuda çalışıyorum ama hiç olurları yok! Ne yapmalıyım?

şimdi arkadaşlar ömss ile atandım 09.04.2013 tarihinde göreve başladım göreve başladıktan sonra eşimin bi hastalığı çıktı sürekli takip edimesi gereken sağlık kurulu rapru vs aldım atandıktan sonra öğrendik buhastalığı ki önce öğrenseyik gelmezdim bu ile... bu sebepten tayin isteyeceğii bildirince 1 yılım dolmadan hepsi olumlu yaklaşmalarına rağmen iş dilekçeye giince red geldi vli adına ilçe milli eğitim müdürü imzasıyla yani ilçeden dışarı çıkmadan evrak geri bana döndü tam 7 gün içerisinde.. red edilmesiyle ilgili hiç bi sıkıntı yaşamadım ama red edilmeyeceğini üşündüğüm için kendi sağlık sorunumla ilgili yer değişimi istememiştim ben gece körlüğü olan biriyim bulunduğum ilde saat 4 civarı hava kararıyor ve ben bi hizmetiyim yine bi sefer daha ilkokullardan birine görevlendirin hemen aynı ilçede diye yine bi dilekçe yazdım çünkü ilkokullar 2.45 te dağılıyor 1 saat 15 dakka sürse temizlik 4 gibi çıkarsam evime ulaşırım diye düşündüm lakin onada red geldi... hiç bişey anlamadım bulunduğum okul lie 4 te okul dağılıyor fakat kurslar falan dersken 5 ten önce hengmesi bitmiyor 1 saatte temizlik sürse 18 de ancak işten çıkabiliyroum ve evime gitmekte çok sıkıntı çekeceğimden eminim çünkü bu hastalığı yıllardır yaşıyorum... Bunun yanı sıra eşimin burada tedavisi olmadığı için eşimi istanbula tedaviye gönderiyroum sık sık ilk kez yine yazılı dilekçeyle 3 gün mazeret izni talep ettim araçla gidip gelip işlemleri aha hızlı yapabilmek için bulunuğum ilde tahlilleri yaptırımki hemen geri dönebileyim... gece görme problemi olduğu için sabah yola çıkmam icab ediyor araçla 1 gün gidiş bir gün muayene için gidilecek doktora harcanacak vakit bir günde dönüş olmak üzere 3 günlük mazeret iznimde onaylanmadı üstelik bence saçma olan bu dilekçe ilçe milli eğitim müdürüne götürülüp soruldu mazeret iznini amirler veriyor iye biliyordum sorunlarım bunlar bu durumda bende gidip o 3 gün için rapor aldım teslim ettim lakin ben ne yapmalıyım bu saatten sonra bana yol gösterirmisiniz ben bulunduğum okulda çalışmak istemiyroum açıktan açığa olmasada benim düşündüğüm bi baskı var ne yapmalıyım bana yol gösterirmisiniz... insan bir tek şeyede he olur demezmi üstelik hepside sağlık kurulu raporlarıyla belgelenmiş sağlık sorunları..

hastasın tayin vermem hastasın okulun dibindeki bana uygun şartları olan başka okula göndermem hastasın tedavi için mazeret izni vermem bu nasıl iş çözemedim lütfen yardımcı olacak bilgilerinizi sakınmayın...

ben aynen dediğiniz gibi yapmama rağmen reddedildi...

Eşinizi tayin olmak istediğiniz yerden sigortalı gösterin. Tayin atama döneminde de eş durumundan tayin isteyin.

Eşim çalışacak durumda değil hem çocuk var hemde günde bi kamyon ilaç içiyor. Ömür boyu tedavi görmesi gereken bi hastalığı mevcut ve bulunduğum ilde tedavisi mümkün değil hepsi belgeli yinede reddettiler...

Çalışssın demedim zaten. Tanıdık bir firma bulup sigortalı gösterin. Firmaya da ödediği sigorta, vergi vs. paralarını ödeyin. Sorunu bu şekilde çözmeye çalışın.

tamam teşekkur ederim deneyeceğim insallah olur...

erdalakbay;

hangi kurumdasın?red edildi ise dava aç.ne kadar sürdü red etmeleri çok zaman aladımı yani red kararı mı verdiler yoksa bakanlık 60 günlük cevap süresini mi doldurdu;?

birde ret cevabında ne yazıyor ? öle kuru kuru ret olmaz ,bi gerekçe lazım ; şunun şunun için red edilmiştir demeleri lazım ki mutlaka demişlerdir onuda paylaşırsan yardımcı olmaya çalışalım.

1 yılın dolmaığı gerekçesiyle red edildi yazıyor meb teyim başka hangi kurumda böle sorunlar çıkabilirki... ben ne drsem hayır diyorlar ne yapacağımı şaşırdım üstelik dilekçeden önce hepsi sıcak bakıyordu gitmeme sonra ne oldu anlamadım gitmektende geçtim diğer konuardada hep hayır anlayışla yaklaşım yok...

red etmeleri 7 gün sürdü ilçe milli eğitim bilmem kim adına imza atmış yollamış dilekçe ilçeden dışarı çıkmamış

TKHK'nda çalışıyorum benim başvurumu da aynen böyle cevapladılar.

arkadaşlar tamam 1 sene zorunlu ama o kurumlar arası için geçerli değilmiydi ,biz kurum içi tayin isteyeceğiz ( kanundu böle yezıyor ) yani x bakanlığından y bakanlığına geçmek için 1 sene beklemek lazım ama a bakanlığının b ilindeki memur c iline tayin isterse ( ki mazereti uygun görülürse ) geçebilir. ama kurumdan kuruma göre yönetmelik değişir dicem ama nasıl değişir kanun böle iken ?

amokachi bende öyle biliyordum bunu yapanlarda gördüm ama adamını bulmak gerekiyor

Valiliğe çık derdini anlat kardeş şiddet ile tavsiye ediyorum elindeki yazışmaları da götür

Üst Alt