Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adaylar tarafından ÖSYM’ye gönderilecek dilekçeler ile ilgili açıklamalar

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
171
Dilekçe yazılmasını gerektiren konular için ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada “Genel Amaçlı
Dilekçe”
örneği kullanılmalıdır.

Dilekçenin işleme koyulabilmesi için adayın ne istediğini açıkça
belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi
alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Aday, dilekçenin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme
alınmayacaktır.
Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına
geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasını ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C.
Kimlik Numarası ve şifresi ile edinecektir.
Adayın https://ais.osym.gov.tr adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi
sırasında edindiği aday İnternet erişim şifresini kullanması gerekir. Bu şifre, adayın sonraki yıllarda da
ÖSYM’nin İnternet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (sınava giriş belgesi edinme, sonuç öğrenme,
bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme vb.) kullanılacaktır. Bu nedenle adayın bu şifreyi
unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen ya da yeniden
edinmek isteyen adaylar T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanıyla şahsen ÖSYM Başvuru
Merkezlerine başvurmalıdır.

Dilekçe yazılmaması gereken konular:
Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her
sınav için https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde kendileri gerçekleştirecektir.
  • “Kimlik Bilgileri”nde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önceNüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİS’te gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYM’deki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yapılmalıdır.
  • “Sınava İlişkin Bilgileri” ya da “İletişim Bilgileri” alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir aday bu değişikliği https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde kendisi gerçekleştirecektir.
Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:
Adaylar, aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazacaklardır:

• Sınav ve yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği
  • “Engel Durumu Bilgileri” alanında değişiklik isteği
  • “Eğitim Bilgileri” alanında değişiklik isteği
xJNryJ.png

[URL="http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/EKPSS/2014EKPSSKILAVUZ.pdf"]Kılavuz[/URL] 69. sayfasında mevcut.

Osym ye dilekçedemi yollayacağız...

Yalnızca Eğitim yada engel durumları değişenlerin ÖSYM'ye vermesi gerekiyor.

Yani raporumu yeni aldığım için herhangi bir dilekçeye gerek yok değil mi? Peki lise mezunuyum ama kafamı karıştıran birşey var....görme engelliler işitme engelliler sınavı filan var...ben ortopedik durumum...ben neyden gireceğim

Yok sizin durumunuz için dilekçeye gerek yok. Genel gruptan gireceksiniz.

Kelebek hanım bende ömss 2012 yılında kuraya baş vurmuştum öncelikle izninizke bi kaç sorum okacak ve onları açık bi şekilde cevaplamanızı rica edebilirmiyim1. Benim o zaman eğitimim açık öğretim ortaokul devamdı şimdi ortaokulu bitirip liseden açık öğretim kaydımı açıp devam ediyorum bununla ilgili ne tür bi değişiklik yapmalıyım?2.2012 de işlem yaptırdığım sağlık raporum %81 ağır özürlü çalışabilir iş alanları çalışamaz olarak belirtilmişti bununla ilgili nasıl bir işlem yapmalıyım ?3. Bu sene yine kura yoluyla baş vurulan baş vuru süreci nasıl olacak tarihleri nelerdir ve ne tür işlemler yapmalıyım?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım

5) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu
öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)

burdaki
mezun olabileceğini gösterir resmî belge okuldan alınmış öğrenci belgesi olurmu yoksa farklı bir belgemi olacak? tşkler.

kirei;

Okuldaki öğrenci işlerinden geçici mezuniyet belgesi veriliyor. Bence onu istiyorlardır

Merhaba bende EkPSS kaydımı internet üzerinden gerçekleştirdim fakat soru kitapçığı okuma punto değerini değiştirmek istiyorum sadece genel amaçlı dilekçe göndermem yeterli olacaktır sanırım bunun dışında her şey normal

Selam,
Eğitim bilgilerindeki değişiklik için genel amaçlı dilekçe örneği mi gönderilecek? Dilekçenin yanında mezun olduğum okuldan aldığım diploma mı gönderilecek resmi belge olarak?

merhaba engelli raporumda engel bilgilerimde süreğen ve ortopedik kısımlarını işaretlemişler, aile ve sosyal politikalardan aldığım ön kabul formunda ise ortopedik olarak yazılmış engel bilgisi ,engelli grubu da genel engelli yazılmış, fakat ösym merkezinde engel bilgimi sınıflanamayan olarak yazmışlar...... şimdi benim bu engel bilgisi kısmını dilekçe gönderip süreğen veya ortopedik olarak düzelttirmem gerekir mi ve dilekçeyi hangi adrese yollayacağım ösym başkanlığı bilkent ankara olarak adresi yazmam yeterli mi açık adres var mı ayrıca iadeli taahütlü postayla mı yoksa özel kargo şirketiyle mi yollamam daha garanti ve uygun olur teşekkür ederim.

5) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu
öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)

burdaki
mezun olabileceğini gösterir resmî belge okuldan alınmış öğrenci belgesi olurmu yoksa farklı bir belgemi olacak? tşkler.

Arkadaşlar aynı konudan bende müzdaribim mezuniyet belgesi alamıyoruz 3.sınıftayım öğrenci belgesi ile transkript dilekçe ile göndersek de işe yarayacağini zannetmiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler.

muhendis3232;

dostum sende sorun neydi ve ne ile gönderimi yaptın özel kargo mu yoksa iadeli taahütlü ile mi ayrıca bana ön kabul beyanını da koyacaksınız dedi ösym merkezini aradığımda onu da yollarsak bizim elimizde kalmıyor bu ön kabul beyanı...

benim tam sorunum hastaneden aldığım raporun arkasında süreğen (kronik) ve ortopedik kutuları işaretli.... aile ve sosyal den aldığım ön onay da genel engelli ve 1. engel yazan yere ortopedik yazmışlar 2. ye çizgi çekmiş... ösym aday işlemlerinde ise sınıflanamayan yazıyor ve altında hastalıklarımın isimleri var.....

ahmetcoskun_2988;

cevap gelmicek pazartesi salı sistemden değişikliği göreiblirsiniz dediler..

ekpss ye önlisanstan başvuru yapmak istiyorum ama aöf 4.sınıftan tek dersim kaldı. önlisanstan girmek için kayıt yaptırmadım ama ösym de lisans okuyor gözükmekte. ancak kayıt yaptırmadım. lisanstan mı başvurmam gerek? yoksa lisans başvurusu yaptıktan sonra Ankara ösym ye dilekçe gönderek eğitim bilgilimi önlisans yapabilir miyim? şimdiden teşekkürler

osym yi ara burdakiler şimdi seni yanıltmasın en doğru yer ora

Açmiyorlar ki telefonu. Gidemiyorum da :(

başıma gelenler sınava başvurdum.Ellerimi yeterinde kullanamadığımdan işaretlyici yardımı talep ettim. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı görevlileri ön kabul taahüt belgesinde ortopedik engelli ellerini kullanamaz yazdı. ÖSYM görevlleri, egelli raporumda ortopedi bölümü oran yazmayıp hastalığımdan beyin cerrahi görüşü uygundur yazılı. (Beyin cerrahisi bölümünde üst ekstriemite %40 ve diğer durumlarım yazıyor) olduğundan işlemlerde ortopedik engell yazamayıp tüm vucut kayıp oranınıı yazdı ve cevap kağıdı işaretleyemez yazdı. Bana ÖSYM YE DİLEKÇE yazmam gerektğini söyledi bende bugün durumu anlatarak ve engel durumumun daki belirsizliğin şahsıma sınavda işfetleyici yardımı verilecek şekilde düzeltilmesini istiyorum diye dilekçe yazarak aps ile yolladıım. Ayıca raporumda çalıştırılamayacağı iş niteliği bölümünde iki elini kullanacağı işler yazmakta. dilekçeye ön kabul taahüt belgesini, engell raporumu, ve ÖSYÖ den verilen kağıdı ekledim. Hala çekincem acaba bana işaretleyici yardımı verilecek mi diye? Eğer yardım alamazsam yanarım. sizlerden engel durumu karışılığı olan varsa dilekçeyle ÖSYM ye bildiin derim. ÖSYM görevlisi bu konuda net konuştu. dilekçe yz dedi. bu konuu dah önce açmıştım. aynı durum dileke yaz derim. ben haLa korkuyorum yardımcı alamzssam diye

ben engel yüzdem başvuru formunda yazmıyo ben dilekçe gönderçekmiyim

hangi konuya yazacagımı bilemedim arkadaslardan da soran olmuş ben 2 sene sonra mezun oluyorum lisanstan lisans mezunu olarak basvuru yapabilir miyim acaba bu sınav 2 yıl gecerli ama nisan itibariyle 2 yıl gecerli oldugu için 2016 nisanda bitiyor sanırım gecerlilik süresi ben 2016 haziranda mezun olcam inşallah bana bir bilen varsa cevap verebilir mi daha basvuru yapmadım

Merhaba ,

benimde öğrenim bilgilerim değişti.başvuru merkezleri okullar biz değiştiremiyoruz vs bilgi verip eğitim durumumuzu değiştirmiyorlar.
bu konuda ne yapmamız gerekir.
ben dilekçeyi hazırladım ama bilkent ankara ösym yemi göndermemiz gerekiyor ?
ayrıca özel kargo mu istenir yada ptt 'den tahattütlü kargoyla mı göndermemiz gerekli ?

acil bilgisi olan varmı ?

Gönderilen dilekçelerin onaylanıp onaylanmadığını nasıl anlayacağız veya sistemde bilgileri düzeltilen oldu mu?

pazartesi ellerine geçti hala düzelmedi tek bildiğin sisteme almışlar sıraya koymuşlar..

bende dün ptt kargo ile iadeli tahahhütlü gönderdim ama işleme ais de işleme henüz alınmamış.bugün işleme almalarını bekliyorum.

mühendis , sistem derken biraz açarmısın.?

yani dilekçemi almışlar adım çıkıyor ama hala aynı düzelen bişi yok aradım açmıyorlar telefonu...

benim dilekçe de teslim alınmış.işleme alındığını söylüyorlar ama henüz ais aday bilgi işlemlerinde göremiyorum.
önceden göndermemize rağmen 14 marta kadar düzelteceklerine emin değilim açıkcası.

Üst Alt