Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adaylığı kalkan memur ne zaman tayin isteyebilir?

suat65

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
adaylığı kalkan asalet tasdik olan tayin alan varmı benm adaylık 3 aydır kalkmış tayin için ne yapmalıyım çalıştığım kurum üniversite

Tayin için adaylığın kalkmasına gerek yoktu ve kurumunuza durumunuzu anlatan bir dilekçe ile başvuracaksınız.

kurum adaylık dedi zamanında kanun pek yürütülmedi neyse adaylıkta kaltı şuan kuruma başvurursam gitmek istediğim şehir van ama ilk önce vanda yermi bulmam gerek oradaki üniversitede yermi bulmam gerek ondan sonramı kendi kururuma dilekçe vereyim işleyiş böylemidir?

suat65 Becayiş yapmıyorsun yer bulmana gerek yok. Direkt olarak dilekçe ile başvuracaksın. Yasa maddelerini de ekleyebilirsin. Engelli olduğuna dair sağlık kurulundan aldığın raporuda dilekçene ekle.

Daha önce adayken dilekçe yazmıştım aday memur olduğum için onay verilmedi bide verilen cevap içerisinde şu sözler yer alıyordu: gitmek istenilen kurum tarafından nakil talebinde bulunulması gerekmektedir.

Adaylığınız kalktıysa, diğer bir ifadeyle asaletiniz onaylanmışsa; ilk olarak kurumunuzun sizin gidişinize izin verip vermeyeceğini öğrenin. Eğer gidene muvafakat(izin) veriyoruz derlerse; gitmek istediğiniz kurumla görüşüp durumunuzu anlatıp naklen atanma talebinizi nasıl karşılayacaklarını sorun. Eğer iki taraftan da olumlu cevap almışsanız; bir dilekçe yazıp karşıdaki kuruma naklen atanmak istediğinizi belirtiyorsunuz.

O kurum sizi halen çalıştığınız kurumdan istiyor. Kurum "naklen atanma talebi olumlu görülmüştür atana yapıp tarafımıza bildirin" diye bir dilekçe ile atanmak istediğiniz kuruma yazıyor. Atanmak istediğiniz kurum "şu derece şu kademe memur kadrosuna atadık ilişik kesip, özlük dosyasını bize yollayın" diye yazı yazar. Artık ilişik kesme zamanınız gelir. İşlem tamamlanmıştır. Anlamadığınız olursa yardımcı olabilirim.

mssql anladım teşekkür ediyorum ama gitmek istediğim kurumlardan pek yer bulamadım yinede teşekkürler kurumla konuşacam muvafakat izni varmı

mssql Sitede bu konu ile alakalı daha önce soru soran birine Asaletin tasdik olup olmaması gerektiğini sordum. İşe gireli 3 ay oldu asaletim onaylanmadı ama tayin aldım dedi. Kuruma durumu anlatır dilekçe ve Rapor ile. Bu engelli yasası günlük değişiyor mu?

TahaAY

Kurum içi tayinlerde sıkıntı olmuyor. MEB, TKHK vs. Ama Üniversite, Belediye ve İl Özel İdarelerinin farklı illerde yerleri olmadığı için naklen atanma kapsamına alınmakta. Bunun en temel kuralı Asaleti almış olmak.

Üniversite de çalıştığın için Van daki üniversiteye kendini kabul ettireceksin öncelikle. Onlar kabul ederse şu anki çalıştığım yere yazı yazıp seni isteyecekler. Kurumun da muvafakat verirse tayin olursun yoksa olmaz.

vetbat

Van daki üniversiteyle çok görüştüm maalesef yerimiz yok deyip dilekçelerim olumsuz yanıtlandı.

suat65

Tercih dönemlerinde bu konu sürekli gündeme geliyor. Belediyeler ve Üniversiteler tayin için mutlaka muvafakat vermeli ve tayin olacağınız yer sizi istemeli. Yoksa malesef çakılı kadro.

Sağlık Bakanlığı VHKİ kadrosunda asaletimi aldıktan sonra 2 kez eş durumu bir kez de engel durumundan tayin aldım. Sağlık Bakanlığı, İçişleri, Adalet Bakanlığı gibi bakanlıkların taşra teşkilatlanması olduğundan tayinlerin önü açık. Ancak teşkilat yapısı bulunduğu ille sınırlı olan yani belediye, üniversite gibi kurumlarda naklen atanma oluyor.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...140816-5-1.pdf

ancak siz tayininizi burada yayımlanan şartlarda yapacağınızı bildirdiniz mi? Belirtti iseniz aldığınız cevap ne oldu?

verdiğinz link hatalı adaylık aranmaksızın kanun var onu defalarca denedim kendi kurumum adaylık kalkmadan olmaz denildi şimdi adaylık kalktı yer bulma çabası kaldı

Benimde okuduğum bir yerde engellinin asaleti dolmadan da tayin hakkı olabileceği ile ilgiliydi sadece gitmek istenilen kurumun engelli açığı olması gerektiği yazıyordu bu konuda net bir bilgi var mı bir üstteki linki okudum ama açık bir ifade göremedim

Kurumlar kendi iç düzenlemeleriyle engelli kadrsounda aday memurken tayin olmanın önünü kapatmış durumda. Ancak ilk tercih hakkınızı kullanırken istediğiniz il-ilçe için beyanda bulunmanız gerekmekte. Linkteki güncellenmiş hali olan 657 sayılı DMK yer değiştirme sureti ile atanma yönetmeliğinin ilgili maddesi der ki;

BÖLÜM: IV
ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER
Özel Yönetmelikler
Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği (2)
Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile
ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan
kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan [SIZE=5][SIZE=3]kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın[/SIZE][/SIZE] kurumların kadro imkânları
ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (2)
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun
tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
––––––––––––––––––

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.836525.pdf

güzi bende bundan dolayı öyle söyledim ama eksi puanı yedik ve üniversitelerde geçersiz dediler. Devletin yasası üniversitede geçmiyormuş yapacak bir şey yok herhalde.

Yani anladığım asalet dolmadan tayin olayımız yok

Ben başvuru-dilekçenin cevabını merak ediyorum. Hani şunun gibi:
....ilgili maddenin .. bendi gereğince dilekçeniz red edilmiştir..

güzi Ohali öne sürebilirler ben daha öncede sitede okumuştum ohalden dolayı tayin hakkınız yok diye yazmışlar.

Uydurmuşlar öyle bir şey yok. Münhal kadro yok derler. Kimsenin bunu sorgulamaya ne hakkı ne de yetkisi yok.

Üniversiteler kendi başlarına bir kurumdur her ne madde yasa çıkarsa üniversiteler konu başlığı geçmiyorsa madde yasa üniversiteyi etkilemez

Arkadaşlar bir şey daha sorabilir miyim, tayin hakkımızı istediğimiz bir kuruma mı yapıyoruz yoksa bulunduğumuz kurum mu bizi tayin ediyor..

mssql münhal kadro yok diye bana da yazdılar 3 sene sürdü. Kendi çabalarımla bir yere varamazsam Valiliğe çıkacam zaten hem bulunduğum hemde gideceğim şehirdeki valiliğin önüne çadır açmayı düşünüyorum.

TahaAY

Devlet memuru olduğunuz için o tarz eylemlere girmenizi önermem. Memuriyetten olabilirsiniz. Açıktan atanma talebiniz olsaydı her yol mubahtı, fakat halen çalışan bir memur olduğunuz için, iletişim harici yollara başvurmayın.

mssql Abi ben asker gazisiyim ve yasama göre kendi memleketimde değilim.

Üst Alt