Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adıma kayıtlı aracı Noter işlemiyle kardeşim kullanabilir mi?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
benim arabamı geçen kardeşim kullanırken polis durdurmuş bu arabayı siz kullanamazsınız demiş ve eklemiş noterden kağıt çıkartırsanız kullanabilirsiniz noterden nasıl bişi çıkıyo bilgisi olan var mı ayrıca cezası da 120 tl imiş

Sizin sakatlığınız %90 ve üzerindeyse; ayrıca aracınızda özel donanım yoksa, evet, 3. dereceye kadar kan bağınızın olduğu kişiler aracınızı kullanabilir.

Ayrıca Noterden şu şekilde alınacak bir belge ile aracı herhangi birine kullandırtmak da mümkün:

Bu belge ile A kişiyi şoför olarak atayıp, onun kullanması sağlanabilir. Ama noterde "mesai saatlerinde" ve "işe gidip gelirken" gibi ibareleri yazdırmak akıllıca değil. "Haftanın 7 günü 24 saat talep edilen her zaman" gibi bir ibare olmalı ki, o saatler dışında kullanıldığında sorun olmasın.

Not: Bu işlemi kimse bilmez. O yüzden yukarıda verdiğim evrakların çıktısını alıp notere gitmekte fayda var.
Not Not: Hayır, noterden iş akdi yapıldığında sürücü ismi ruhsata işlenmiyor. Hayır, maliyeye bildirimde bulunmak gerekmiyor. Hayır, sürücüyü sigortalı yapmak gerekmiyor.

Hayır, sizden başka hiç kimse kullanamaz aracınızı.

babam adına aldığımız(%90) aracı ben şehirde yokken yukardaki gibi noter kanallı sözleşmeyle kaynım kullanabilir mi?Bide sigortaya gerek yok demişsiniz bu durumda babam işveren olup sigorta yaptırmak zorunda değil mi?Çok sık şehir dışına çıkıyoru iş gereği ruhsatta oğlu kullana bilir diye not düşülmüştü ha bire isim değiştiremiyoruz.başak bi çözümü varmıdır?şimdiden teşekkürler oturanboğa...

sadece benim adım yazılı eşim yada kardeşim kullanamıyo eğer gerekirse gel ruhsattaki ismi değiştirelim dendi. değiştirincede ben kullanamıyorum

Yönetmelik, " “araç sahibi malul ve engelli kişinin kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterlerce düzenlenmiş iş aktine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup" der.
Ve, bu konuda üç farklı uygulama söz konusu!
1- Ruhsata sadece 1 kişinin adı yazılıyor
2- Ruhsata 2-3 kişinin adı yazılıyor
3- Ruhsata "3. dereceye kadar kan ve sıhri yakınları tarafından kullanılabilir" yazılıyor.

Bu sitede bu üç uygulama örnekleri ile karşılaşan üyelerimiz de var! O derece saçma sapan bir muallaklık söz konusu yani.

Şimdi, sizinkiler öyle anlıyor, bu konuda elden de bişey gelmez sanırım. Ya torpil bulacaksınız ve "böyle" anlamalarını sağlayacaksınız; ya da ELLER AYA BİZ YAYA girişimimizin olumlu sonuç vermesini bekleyeceksiniz.

Üst Alt