Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adıma olan engelli aracımda kasko çıkmazı!?

halkimyazi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Forumdan çok fazla bilgi edindiğim için burada konuyu paylaşmak istedim.
Ağabeyim % 90 üstü engelli. Yakınlarının kullanması tarafında tanınan haktan yararlanarak bir araç almak istedik. (ÖTV İSTİSNASI İLE). Aldıkta.
Buraya kadar olan kısımda zaten hemen hemen herkes istenen evraklarından işlemlerine kadar her şeyi biliyordur.
Ancak araç alındıktan sigorta işlemlerinde karşılaştığım küçücük bir satıra sığdırılmış ENTERESAN HAKSIZLIĞI PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

POLICELERDE GELEN ÖZEL ŞARTI BİREBİR YAZIYORUM.

İş bu poliçe ile teminat altında olan aracın engelli aracı olması nedeniyle araç satın alınırken sigortalıdan tahsil edilmeyen her tür vergi ve fonlar aracın çalınması veya tam hasara uğraması halinde ödenecek tazminattan TENZİL edilecektir.

BİRAZ AÇALIM KONUYU.
- Aracı alırken ötv içindeki fiyatı üzerinden aracı sigortalatmak durumundasınız . (- Elbette kabul edilebilir bir durum e nede olsa araç masrafını yapacak kasko firması ötv ödemek durumunda.)

- İlk yıl neredeyse bütün kasko firmaları çalınma yada tam hasar pert durumunda zaten yenisini taahhüt etmekte. (- Burada da sorun yok)
- SORUN 4 YADA 5 'İNCİ YIL İÇERİSİNDE BAŞLIYOR. Aracı alırken kesilen ÖTV bedeli 5 yıl sonra aracın o günkü 2'nci el fiyatından düştüğünde elinizde NE kalıyor.

Sayılarla örnek:
Araç bedeli : 78.000 TL
ÖTV miktarı : 25.000 TL
ARACIN ötv indirimi ile : 54.000TL ye geliyor.

Kaskoyu yaparken aracınızı sigorta firmaları 80.000tl üzerinden yapıyor.
Aracın 5 sene sonraki tahmini fiyatı 45.000tl. olduğunu varsayarak.

***** 5 SENE SONRA ARAÇ ÇALINDIĞINDA PERT OLDUĞUNDA 45000-25000 (ÖTV MİKTARINI TENZİL EDİYOR) = 20.000 TL 5 sene sonra aracınız çalındığında elinizde kalan. **********

HEM 80000 TL ÜZERİNDEN KASKO ÖDEYECEKSİNİZ HEM DE ARACINIZ GİTTİĞİNDE ELİNİZDE 34.000TL ZARAR ETMİŞ ŞEKİLDE KALACAKSINIZ. BUNUN ADINA DA SİGORTA FİRMALARI HAKSIZ KAZANCI ÖNLEMEK DİYECEK....!!!!

Bu bir söylem diğer firmanın söylediği ise ÖTV tutarını gidip yatıracak mışız kasko bize öylece paramızı verecekmiş. ..!!!??? (-E ya yoksa elinizde o para.) ???

YANLIŞ ANLADIĞIM BİR ŞEY VAR MI ? BİLEN VAR MI KONUYU? YANLIŞ ANLAMIŞ OLMAK İSTİYORUM.!!!! NET BİLGİ YOK ORTADA.
Bilginizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Saygılarımla

Bakalım bende yaptırdım. Henüz elimde poliçe yok gelince kargodan gorecez.ama insallah bole değildir.

engelli araçları kasko yaptır veya yaptırma farketmiyor eğer araç kaza veya doğal afet gibi nedenlerle kullanılamaz hale gelirse trafikten çekileceği için maliye sizden ötv istemez ve 5 yıl şartını doldurmamış olsanız bile yeni alacağınız araç için ötv istisnasından yararlanabilirsiniz. yalnız araç hala kullanılabilir durumdaysa ve trafikten çekmemişseniz ister siz kullanın ister başkasına satın isterseniz de kasko size araç bedelini ödeyip tamir ettirdikten sonra başkasına satsın farketmiyor sonuç olarak araç hala trafikte olduğu için siz yeni araç almak için 5. yılın dolmasını beklemek durumunda kalırsınız ve o araç için maliyeye ötv yi geri ödemek zorunda kalırsınız.

şimdi gelelim kasko şirketlerinin çalışma prensiplerine normal araçlar için kasko firması şu yolu izliyor
bakar araç hasar almış
1-araca pert kaydı çıkarır
2- aracın piyasa değerini belirler o anki piyasa değeri üzerinden sizinle pazarlık yapar
3- anlaştığınız zaman ödemeyi yapar aracı alır.
4-aracı tamir ettirir ve satar zararın bir bölümünü karşılar
not: işte iş tam burda kopuyor
nasılmı aracı yeni alan kişi kendi üzerine devir yapması için maliye aracın ödenmemiş ötv sinin ödenmesini ister çünkü ARAÇ HALA TRAFİKTE olduğu için
kasko firmasıda bu parayı ödemek durumunda olduğu için topu size atıyor yani ödenmemiş vergisini öde diyor yada ver parayı ben ödeyeyim diyor.

sizde bu durumu kabul edince hem parayı ödemek durumunda kalıyorsunuz hemde araç hala trafikte olduğu için beş yıl dolmadan ikinci aracı alamıyorsunuz
SAKIN BU DURUMU KABUL ETMEYİNİZ
bu gibi durumlarda kasko şirketine aracı trafikten çekmesi için baskı yapın.
kasko şirketi aracı tamir ettirip satmak isteyecektir söyleyin hurda olarak yada parça parça satsın yeterki aracı trafikten çeksin.

kasko şirketleri kaza sonrası bu pazarlıklarla karşılaşacağını bildiği için o notu düşmüş kendini sağlama almış seni düşünmüyor
bana sorarsan şirkete git onu sildir yada poliçeyi iptal ettir yeni sözleşme yap kabul etmese başka kaskocuya git.

Üst Alt