Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adıma olmayan elektrik ve su faturaları 2022 gelir-gider hesabına eklenir mi?

sivrisinek

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Kalem hanım gelir testi için giderler bölümünde elektrik su hesaplanıyor mu ? Çünkü benim adıma degil. Bı tek doğalgaz benim adıma . Kira da oturuyom . Bı fatura gostermeyelimiyim yoksa onlar bulurlar mi elektrik ile şu faturasini. Gelir testi için bir ay içinde sosyal yardımlasma vakfına müracaat etmem lazımmış . Yoksa kesilirmis.

@sivrisinek
elektrik,su faturası senin adına olmayabilir. bu sorun değil. önemli olan hanenin kullandığı elektrik ve su parası olması. sizin kullandığınız su ve elektrik faturası ise elbette dikkate alınır.

kirada oturman iyi ama bak. ödediğin kirayı vakfa kesin söyle. vakıf gelir testi yaparken hane gelirinden emsal kira bedelini düşmek zorunda. ayrıca emsal kira bedeli hanenin aylık harcamalarına da dahil edilmez.

hanenin aylık giderlerine de sadece emsal kira bedeli dahil edilmez. onun haricinde her harcama aylık harcamalara dahil edilir.
hanenin aylık gelirinden sadece emsal kira bedeli düşülür. emsal kira bedeli haricinde hiçbir harcama gelirden düşülmez.

Kalem hanım elekrrık ve su parası benım adıma degıl. evden kımsenın adına degıl. ev sahplerının adına. bı sıkıntı yaratmaz mı?

dogalgaz beyımın adına sadece . gıderden duserler mı? gıder olarak bı tek kıradan mı dusuyorlar.

2240 maaş- 800 kira: evde 3 kısıyız. ben beyım ve cocuk.
engellı maası kesılır mı?

sivrisinek

1. emsal kira bedeli hariç hiçbir gider gelirden düşülmez. dogalgaz parası da su faturası da elektrik faturası da okul parası da sağlık harcaması da hiçbir harcama gider hane gelirinden düşülmez. sadece emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür.

2. bir tek dogal gaz faturası size aitmiş. ama elektrik ve su faturası size ait değilmiş.

yani evinizde sadece doğal gaz kullanıyorsunuz su ve elektrik kullanmıyorsunuz:)
bu durumda vakfa gidersiniz, biz evde sadece dogal gaz kullanıyoz, su ve elektrik kullanmıyoruz dersiniz:)
oldu mu bu cevabım?

ya da vakfa dersiniz ki biz ayrıca su ve elektrik faturası ile ugraşmadık. biz elektriği de kullanıyoz suyu da. ama faturayı başkası ödüyor dersiniz:)
ama sanırım bu da olmadı.

galiba fatura başkasının adına ama siz ödüyorsunuz.
bu durumda vakfa dersiniz ki, fatura başkasının adına ama faturayı biz ödüyoruz.

bu seçeneklerden hangisi sana uyarsa onu uygula. ama kabul et ilki çok saçma oldu:)
doğal gaz kullanan biri nasıl su ve elektrik harcamaz di mi?)

3) tüm faturalar hanenin aylık harcamalarına dahil edilir. hanenin aylık harcamaları hanenin gelir göstergesi olarak dikkate alınır. hatta aylık harcamalar aylık gelirden fazla ise, aradaki fark gelire eklenir.

ama ama, hiçbir şekilde emsal kira bedeli haricinde hiçbir hiçbir gider hane gelirinden düşülmez.
bu durumda senin faturaları vakfa göstermene gerek yok. ha vakıf, harcamaları tespit için senden fatura isterse başka. o zaman faturaları götürürsün.

ama faturaları gelirden düşülmesi için göstermek istiyorsan işte bunu unut. faturalar gelirden düşülmez. nokta.

sadece emsal kira bedeli gelirden düşülür. başka da yok.

Kafama vura vura soktunuz aynı şeyleri. Şimdi aklımda deli sorular

@sivrisinek
demişsin ki: "2240 maaş- 800 kira: evde 3 kısıyız. ben beyım ve cocuk. "

ben bu yazdıklarını görmemişim.

hanede 3 kişiymişsiniz. hane gelirinden sadece emsal kira bedeli düşülür. evin emsal kira bedeli 789,11 Tl üstünde tespit edilirse, başka gelir, mal mülk (araç,tarla,arsa vs) yoksa 2022 aylığınız kesilmez. aksi durumda kesilir.

evin emsal kira bedelinin de 789,11 TL üstünde olacağını sanmıyorum (dilerim aksi olur, emsal kira bedeli belirttiğim miktardan yüksek çıkar). bu durumda yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra aldığınız 2022 aylığı kesilecektir.

zaten vakıftan da gelir testi için çağrılmışsınız. vakfa giderken fatura vs götürmenize gerek yok. faturalar gelirden düşülmeyecek zaten. hane gelirinden emsal kira bedelini düşerler sadece. o da malesef işe yaramayacak gibi.

Kalem abla, şimdi biraz daha ayrıntıya gireyim. Biz elden 800 kira veriyoz . 2 sene önce girdik eve o zaman 600 TL veriyorduk. Kira kontratı ni kağıt üzerinde 300 gösterdi ev sahibi. Bişey demedik elden vereceğiz nasilsa. O kira kontratiyla duruyoz hala bu durumda ne olacak. Ev sahibine kira kontratı 800 TL yeniletip vakfa mi götüreyim. Yoksa eski 300 TL lik kira kontratıni mi götüreyim 2 sene önceki.

sivrisinek
kira kontratı önemli değil. evsahibiniz kurnazlık yapmış kontratta kirayı düşük göstermiş. 800 TL üzerinden kira kontratı da yapsanız sorununuzu çözmez. önemli olan o kirada oturdugunuz evin emsal kira bedeli ne? emsal kira bedelini belediyeden öğrenmeye çalışın öncelikle.

eger evin emsal kira bedeli 789,11 TL veya altında olursa 2022 aylığınız kesin kesilir. başka gelir yoksa, mal mülk yoksa, emsal kira bedeli 789,11 TL üstünde olursa kesilmez.

Gelip kendileri mi bakacak nasıl olacak . Ama bizi çağırdılar sosyal yardımlar bölümüne

sivrisinek size haber vermişler zaten. bi gidin vakfa bence. gitmeseniz bile zaten muhtaçlığınızı yeniden degerlendirecekler. bu belli.

Kalem hanım son iki sorumdan birincisini soruyom. Bes parası kesintisi var bende . Bu para kesintisi maasima dahil mi hesaplanacak yoksa hesaplanmayacak mi ?
İkincisi akşama gelir inşallah. İkinci sorum yani

vjl3rO.jpg

qGaz7W.jpg

Kalem hanım eve gelen dosyaları yukarı attım bunlar ne demek oluyor pekı ?

herkese boyle dosya mı yollanıyor. sız dıyosunuz kı kontratın bıle degerı yok onlar gelıp evınıze bakacak. ben sımdı zor durumdayım. elımde 800 tl odedıgım halde 800 tlı lık kontrat yok. 2 sene oncekı 300 tl lık kontrat var. 800 tl lık yenı kontrat ev sahıbı ckarmıyor şu an. bu durumda maasım kesılır mı ? 2240 tl maasım var. ıkı sene oncekı kontratı gotursem keserler mı.

sız dıyosunuz kı gelıp eve bakacaklar bakarlarsa evın degerı yuksek normalde 1200 tl lık ev yanı. ama bakmazlarsa eskı kontrattan maas kesılır mı. bırde yukarıya attıgım dosyalar ne anlama gelıyor

@sivrisinek

kontratın bile değeri yokken şunu demek istiyorum. 800 TL kira bedeli üzerinden kontrat da olsa sonuçta emsal kira bedeli farklı olacak. kontratta 800 TL yazsa bile evin emsal kira bedeli örneğin 700 TL olabilir. ya da daha düşük .. o yuzden evin emsal kira bedelini öğrenmeye çalış dedim sana.

sen vakfa elindeki kontratı götür ama "ev sahibi kirayı düşük gösterdi, elden 800 TL ödüyorum" dersin. beyanını da esas alsınlar. vakıf mütevelli heyeti zaten o evin emsal kira bedelini tespit edecek.

NOT: dosyalar açılmadı. sorun benim bilgisayarda mı yoksa dosyalarda mı?

çok ilginç... telefonumdan siteye girdim ve gönderdiğin dosyaları gördüm. ama bilgisayarımda dosyalar açılmıyor.

dosyalarına telefondan baktım. buna göre istenen evraklarla birlikte 1 ay içinde vakfa gitmek zorundasın. aksi durumda aylığın durdurulacak.
vakfa giderken ekteki formu kendin ve hanendeki 18 yaş üstü bireyler için doldurmak durumundasın. ekteki formu da doldurup götüreceksin.

kira kontratı da isteniyor. onu da götür. ama kontrat fotokopisinin yanında bir dilekçe iliştir ve elden 800 TL ödeme yaptıgını, ev sahibinin kirayı düşük göstermek için kontratı 800 TL üstünden yapmadığını, bu konuda beyanını esas almalarını dilekçende belirt.

dosyalar şu anlama geliyor. muhtaçlığın tekrar sorgulanacak. hanede kişi başına düşen aylık gelir, hanenin ortalama aylık harcamaları yeniden tespit edilecek.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'nin altında olmazsa 2022 aylığın kesilecek. hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülecek tabi.
yıllık harcamalarının aylık ortalaması da tespit edilecek. eger harcamaların aylık ortalaması aylık gelirden yüksek çıkarsa aradaki fark gelire eklenecek. emsal kira bedeli harcamalara eklenmeyecek. emsal kira bedeli haricindeki her harcama harcamalara dahil edilecek. ama emsal kira bedeli hariç, hiçbir harcama gelirden düşülmeyecek.

sen ekteki dosyayı doldurup teslim edince benim yukarıda anlattığım şekilde hanenin aylık gelir ortalamasını ve hanenin aylık harcamalarının ortalamasını tespit edecekler.
vakıf daha sonra sosyal inceleme raporunu hazırlayıp vakıf mütevelli heyetine sunacak. vakıf mütevelli heyeti de muhtaç olup olmadığına karar verecek. karar olumsuz olursa aylığın kesilecek. muhtaçlığının devam ettiği yönünde (hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında ise) karar çıkarsa aylığın devam edecek.

Ev sahibi de iyi biri . Mahalleli. Bunu ona nasıl yapayım . 1000 TL lik evde 800 e oturuyoz . Gerçi yikilicak bı zaman sonra. Siz olsanız yapar mısınız ?

sivrisinek
ben de kiracıyım. kontratım ödeyeceğim kira üzerinden yapıldı. dolayısıyla bu konuda size yardımcı olamam.
sizden istenen belgeler arasında kira kontratı da var. elinizdeki kontratı götürmek durumundasınız zaten.
eger emsal kira bedeliniz 789,11 TL altında tespit edilirse 2022 aylığınız kesilecektir, bilginiz olsun.

elımde 2-3 senen oncekı kontrat var. bende o zaman onu oduordum 300 tl sımdı 800 tl oduyom derım. bole olur mu ?

sivrisinek
o zaman yapman gereken yeni kira kontratı yapmak.kira kontratında 800 yazsa bile emsal kira bedelinide sorabilirler.bana sordular kirada burda kıralar kaçdan gidiyo diye.

Üst Alt