Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Adına evde bakım aylığı aldığımız çocuğumuz adına hesap açsak aylığı kesilir mi?
arkadaşlar evde bakım aylığı alırken oğlumuzun adına hesap açıp onun adına birikip yapsak maaş kesilir mi acaba?yada herhangi bi limit var mı? bize bişey olsa parası olmadan ona kimsenin bakabileceğini düşünmüyoruz bu aralar eşimle..zira aylık ihtiyaçları çok fazla ve en azından ayda 50 lira-100lira kenara atsak hiç fena olmaz ama bunuda evde biriktirmek istemiyoruz ?hırsızlıkları görünce insanın gözü korkuyo..
bakım paraları baglandıktan sora yatırım yapmama ne gerek var aylıkları olduktan sora kim olsa bakar zaten şu üç aylıkları kendilerine baglansa onlara yeterli devamlı olduktan sora çocuklarımız kendine baktıra bilirler isterizki yatırım yapalım onların adına ev alalım bi kenarda paraları olsun magdur olmasınlar ama yapamıyoruz onların ihtiyaçları tedavileri özel bakımları özel onlara uygun eşyalar cihazlar hep istiyoruz olmuyo işte bunada çok şükur
kalbinde insanlık olan parası varmı yokmu aldırmadan bakar sadece para için bakacak olan köpek besler gibi bakar devletin bakım merkezleri her geçen gün çok daha iyiye gidiyor merak etmeyin kimsesi yoksa devleti var
haklısın demirci çevrelerimiz de duyuyoz görüyoz paraylada bakanları evet kimseside olmasa devlet bakar sonuçta engellilere verilen paralar var biyandan verir biyandan alır ama genede bakar orda varmıdır vijdanlı birileri olursa bakar yaslılara bile huzur evlerinde parası varsa bakılıyo alınıyo yoksa adamdan saymazlar insanda vijdan merhamet olmadıktan sonra nerde olursan ol bu hep aynıdır
arkadaşlar çok haklısınız devlet bakarda nereye kadar ?bulunduğumuz yerde evde bakım hizmeti uygulayan bi hastane var mesela ama ilçeler farklı diye gelemeyiz diyorlar..böyle enteresan düzenlemeler yüzünden biz haklarımızı kullanamıyoruz,her seferinde hastaneye gitmek çocuğa resmen işkence gibi oluyo ve giderek büyüyo ..evde bakım maaşı varsa bakarlar demişsiniz de inanın her ay ona bile güvenemez olduk 2gün gecikse kesildi mi acaba kesilecek mi acaba diye diye düşünerek geçiyo ömrümüz ..birikim derken zaten yine onun adına kullanacağımız bi yatırım olacak..mesela şuan banyo yaptırmak mesele haline gelmeye başladı onun için 3bin tl.lik bi düzenek almamız gerek yada evimiz 2 .kat aşağı indirmek mesele hele yazın eşim evde yoksa çocuğu dışarı bile çıkaramıyorum o yüzden merdiven korkuluklarına monte edilen bi asnsör sistemi var 10 ile 15 bin tl arası..bütün bunları yaptırmak için birikimden bahsediyorum öncelikle..tabi olursa bizden sonrada onun biraz parası olsun isteriz ..evet parası var diye bakılacaksa hiç bakılmasın diye düşünemiyorum maalesef..çünkü ihtiyaçları dediğim gibi öyle çok ki ve devlet düzeni öyle güvensiz ki (özellikle engelliler için) bugün verdikleri 730tl.nin her ay fix olarak özel yiyecek ekstra bez(devletin ödediği yetmiyor parayla takviye yapıyoruz)ilaç gibi masraflarına gidiyo üstüne bide hastalanınca biz hastane hastane dolanıyoruz inanın herkes para alma derdinde(devlet hastanesi yüzümüze bile bakmıyor)..2gün hastanede yatmak 500tl.. ve 2 ayda bir mutlaka bi hastane ziyaretimiz oluyor...bunu devlet karşılamıyor işte..ben birikim derken bu tarz şeyler için düşünmüştüm ,gelir getirsin diye değil ! ama tabi sanırım en doğru yanıtı sosyal hizmetleri arayarak alacağım..ama inanın ona bile inanmıyorum, bugün sorun olmaz diyen biri yarın gider öbürü gelir maaşı keser böyle bi ülkede....
aynen öyle canım sen genede tam güvenme kimseye Allah bizlere saglık sıhat güç versin bi şekilde bakarız allah buyuktür okadarda ileri düşünme bu paralar olmadan bizler bakmıyormuyduk almıyormuyduk magdur etmemeye çalışıyorduk zorlansakta ama devlet vermeye başlayınca en azından okadar sıkılmıyoruz genede Allah razı olsun verenlerden
arkadaşlar tabi ki anne gibi kimse bakamaz bende engelliyim çok şükür çoğu ihtiyacımı kendim gideriyorum ama başka biri olmadan hayatımı idame ettirmem imkansız Allah geçinden versin anneme bişey olsa ne kardeş ne akraba ne eş dost hikaye gideceğim yer bakım evi sizin orada nasıl bilmem kayserideki bakım evini gördüm gayet güzel zaten devlet her hasta için bakım evine asgari ücretin iki katını ödüyor yani onlarda hayrına bakmıyor inşallah bu sistem ileride çok daha iyi olur