Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adına evde bakım aylığı alınan kişi vefat etti. Durumu ne zaman ve nasıl bildirmeli!?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
164
arkadaşlar yakınım evde bakım maaşı alıyor agır engelli olan vefat etti durumu ne zaman bildirmemiz gerek ne yapmamız lazım

hemen bildirmeniz sizin için iyi olur bildirmeseniz vefattan sonra aldığınız aylıkları faiziyle geri isterler

Paranoya

başınız sağolsun
bildirm süresi 15 gün.kardeş 15 günü geçirmeyin.yoksa sıkıntı olabilir.bakıcının görevlerınden biride bu durumları bildirmek.
engellı ne zaman vefat etti.diyelimki nisan 25 de.o zaman siz mayısda bu 25 günlük maaşı alırsınız almanz gerekıo çünkü ebmde önce bakım sonra ücret öedemesı edılıo.sizde nisan 25 ine kadar bakımı ettıgnız için 1 -25 nisan arasındakı maaşı mayısta almanız gerekıo ondan sonrası kesılır.sizin nisanda aldıgnız maaş mart ayı bakımı içindi nisanın bakımında mayısta alırsınız.yapmanız gereken en kısa zamanda bildirmde bulunmak gecikmeyin.

kalem apla nerelerde bi cvp verse iyi olurdu

Paranoya
Hala ne cevabı verilmesini bekliyorsunuz, verilen cevapların nesinden ikna olmadınız anlamadım.
Bakıma muhtaç kişi vefat ettiği halde siz maaş almaya devam edebilirsiniz gibi bir cevap mı bekliyorsunuz ?
Bunu sormaya bile gerek yok, vefatı hemen bildirmek zorundasınız.
İmzaladığınız taahhütnamede her türlü değişikliği bildirme zorunluluğu zaten yazıyor.

Ufukalp
zaten taahhütnameyı okuyan biri nasıl davranacagını bilir.arkadaşın yakınıymış kendısı olmadıgı için okumamıştır ondan soruyodur.

biliyorum bildirilmesi gerek ama yönetmenligi merak ettim kaç günde bildirilmesi gerek v.s

Ölüm raporu alip 15 gün içinde bağlı buundugunuz sosyal hizmetler müdürlüğüne bir dilekçeyle birikte bildirmeniz gerekiyor..

Üst Alt