Canana, hakkımdaki iyi düşüncelerin için çok teşekkürler.... Bilmukabele...
ablam evdeki iki aylığın toplamı (evde bakım aylığı 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmediğinden onu katmıyorum) 550+ 850 = 1400
hanede 5 kişi yaşıyormuş bu durumda toplam geliri 5'e blersek 1400/5= 280 tl ediyor.
280 tl muhtaçlık sınırı olan 255,22 TL'den yüksek oldugundan aylık baglanmaz.
Ancak haneye 1 kişinin ikametini daha aldırırsanız problemi aşarsınız..
Murat2854, araba alırsam 2022 aylığım kesilir mi diye sormuştun. Ben de hesap yapıp kesilir demiştim sana.
Yanlış hesap bu sanırım...
ayrıca vakıf tarafından aylık baglanmayan arkadaşa da aynı cevabı verseydin! Ama oyle yapmadın kira ödüyor gibi göster dedin. oysa orada rddedilmiş bir başvuru var ve ev bilgisi beyan edilmiş zaten. Burada vakfın reddettiği, vakfın kestiği sorunlarla da ugraşıyoruz yani ve çzüm bulup düzeltiyoruz.
burada ben uyelerin verdikleri bilgilere gore cevap veriorum. sonra konuşarak dogru hesabı buluyoruz. yanlış bir bilgi varsa düzeltiyoruz. zaten o olay vakfın kesin çözdüğü bir işti yani. Aylık başvurusunu reddetmişti!
Şimdi doğru git o arabayı al. burada sana arabayı alabilirsin aylığın kesilmez diye bir cevap beklediğini bilmiordum.
arabayı aylıga güvenip de alıp sonra aylıgının kesilip zorda kalabileceğini dert edinmekte hata etmişim ben...özür dilerim hesabını alt üst ettiğim için.
vakfa gidip en kesin cevabı öğrenebilirsiniz...
NOT: zaten mevzuata gore bilgi verdim orada. ve onca mesajınıza üşenmeden hesap yapıp bilgi vererek de size tedbir alma yolu da göstermek istedim. tüm üyeler okuyor orayı bunu bildiğim için detaylıca bilerek anlattım. artık hesabı bilirseniz ona göre tedbir alırsınız ya da bir çözüm geliştirirsiniz diye. amacım buyken suçlu ben oluorum... sağlık olsun...
Murat'la bahsettiğim soru ve cevaplar şu başlıkta:
http://www.engelliler.biz/forum/202...e-2022-basvurum-reddedildi-ne-yapmaliyim.html
Son not: Keşke verdiğim hesaplara bakarak yöntem geliştirip arabayı alsan ve aylıgın da kesilmese Murat. Ne arabanda ne aylıgında gözüm var. tek kaygım aylıgına güvenip arabga alıp sonra aylıgın kesilince güç duruma düşmeni önlemekti. o Yüzden olaya duygusal değil profosyonel açıdan bakıp bilgilendirmeyi tercih ettim orada.