Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adına evde bakım maaşı aldığımız annem 2022 maaşı da alabilir mi?

canana

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
[FONT=Verdana]merhaba kalem kardeş ben sizi hayranlıkla takip etmeye çalışıyorum gerçekten uslup ve yaklaşımlarınızı çok beğeniyorum.benimde bir sorum olacaktı annem % 75 ağır özürlü yengem annemin bakım maaşını alıyor 765 tl eve giren maaşlar annenim yetim aylığı 550 tl , abimin 850 civarı aylığı yegenimin şehir dışında okuyor başbakanlık bursu var başka gelir yok. ev abimin ve ipotekli hanede 5 kişi kalmakta şimdi anneme özürlü aylığı alabilirmiyiz cevaplarsanız çok sevinirim Saygılar...[/FONT]

buradan yapılan hesap bazen yanlış çıkıyor siz en garentisi sosyal yardımlaşma vakfına müracaat edin en garenti kararı orası verir size

Canana, hakkımdaki iyi düşüncelerin için çok teşekkürler.... Bilmukabele...

ablam evdeki iki aylığın toplamı (evde bakım aylığı 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmediğinden onu katmıyorum) 550+ 850 = 1400

hanede 5 kişi yaşıyormuş bu durumda toplam geliri 5'e blersek 1400/5= 280 tl ediyor.
280 tl muhtaçlık sınırı olan 255,22 TL'den yüksek oldugundan aylık baglanmaz.
Ancak haneye 1 kişinin ikametini daha aldırırsanız problemi aşarsınız..

Murat2854, araba alırsam 2022 aylığım kesilir mi diye sormuştun. Ben de hesap yapıp kesilir demiştim sana.
Yanlış hesap bu sanırım...

ayrıca vakıf tarafından aylık baglanmayan arkadaşa da aynı cevabı verseydin! Ama oyle yapmadın kira ödüyor gibi göster dedin. oysa orada rddedilmiş bir başvuru var ve ev bilgisi beyan edilmiş zaten. Burada vakfın reddettiği, vakfın kestiği sorunlarla da ugraşıyoruz yani ve çzüm bulup düzeltiyoruz.
burada ben uyelerin verdikleri bilgilere gore cevap veriorum. sonra konuşarak dogru hesabı buluyoruz. yanlış bir bilgi varsa düzeltiyoruz. zaten o olay vakfın kesin çözdüğü bir işti yani. Aylık başvurusunu reddetmişti!

Şimdi doğru git o arabayı al. burada sana arabayı alabilirsin aylığın kesilmez diye bir cevap beklediğini bilmiordum.
arabayı aylıga güvenip de alıp sonra aylıgının kesilip zorda kalabileceğini dert edinmekte hata etmişim ben...özür dilerim hesabını alt üst ettiğim için.
vakfa gidip en kesin cevabı öğrenebilirsiniz...

NOT: zaten mevzuata gore bilgi verdim orada. ve onca mesajınıza üşenmeden hesap yapıp bilgi vererek de size tedbir alma yolu da göstermek istedim. tüm üyeler okuyor orayı bunu bildiğim için detaylıca bilerek anlattım. artık hesabı bilirseniz ona göre tedbir alırsınız ya da bir çözüm geliştirirsiniz diye. amacım buyken suçlu ben oluorum... sağlık olsun...

Murat'la bahsettiğim soru ve cevaplar şu başlıkta:http://www.engelliler.biz/forum/202...e-2022-basvurum-reddedildi-ne-yapmaliyim.html

Son not: Keşke verdiğim hesaplara bakarak yöntem geliştirip arabayı alsan ve aylıgın da kesilmese Murat. Ne arabanda ne aylıgında gözüm var. tek kaygım aylıgına güvenip arabga alıp sonra aylıgın kesilince güç duruma düşmeni önlemekti. o Yüzden olaya duygusal değil profosyonel açıdan bakıp bilgilendirmeyi tercih ettim orada.

kalem kardeşim bu gün anca syvd gidebildim ve yeni yasanın bize vermiş olduğu 2022 özürlü aylığına muracaat etmek istedim fakat ordaki görevli bana yeni yasanın kendilerine ulaşmadığını ulaşınca bu haktan yararlanabileceğini söyledi şimdi niye beklemediğimi soracak olursan burası diyarbakır ya adamın olacak ya dayın olacak yani ordaki görevli bana güven vermedi gerçeği nedir bilmiyorum gerçekten beklememmi gerekiyor yoksa beni başındanmı attı lütfen bana yardım et eğer oluyorsa takip etmem gereken yolları bana göster yardımcı olrsan çok sevinirim Saygılar...

canana sen evde bakım aylığından mı bahsediorsun ablam? 2022 aylığı için yukarıda sana cevap verdim ablam. 2022 aylığı kanunda değişiklik yapılmadı, evde bakım aylıklarıyla ilgili kanun değişikliği yapıldı sadece ablam.
eger 2022 aylığı almaktan bahsediorsan tek çözümünüz hanenize 1 kişinin ikametgahını aldırmaktır. bu şekilde geliriniz sınırın altında kalır ablası.

teşekkür ederim fakat vakıftaki görevli hiç bir sorgu yapmadan sadece annemin yetim aylığından dolayı özürlü maaşına müracaat yapamayacağımı söyledi ayrıca evdeki kişi sayısı 6 .ablacım ben sizin daha önceki yazılarınızdanda anladığım kadarıyla özürlü maaşını bağlatabiliyorum fakat vakıftaki görevli neden olumsuz anlamadım acaba bir dilekçe ile mi başvuru yapsam .tekrar teşekkür ederim

canana, ben yanlış anlamışım aylığa sen başvuracaksın sandım. Kafam dalmış.

Ablacım annen 2022 aylığı alamaz tabi ki. Yetim aylığı 550 lira ve bir aylık 2022 seviyesinden yüksek (düşük olsa 2022 seviyesine yükseltme yapılabilirdi. bu da mümkün değil.).
yetim aylığı aldığı için ona aylık hiçbir şekilde bu şartlarda baglanmaz. İsterse hane geliri uygun olsun. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok ablam...
Hay Allah, yukarıda ilk mesajında resmen annene 2022 aylığı baglanmasından bahsetmişsin ve ben bu detayı atlamışım özür dilerim. Kafam dalmış canım.

Vakıftakiler doğru syluyor yapılabilecek bir şey yok bu konuda annene 2022 aylığı yetim aylığı aldığından dolayı baglanmaz.

S.a Sevgili Kalem (Melek) kardeşim, evvela sizi cani gönülden kutluyorum, üşenmeden amann sende demeden suallere cevap veriyorsunuz, bu cidden takdire şayan sizi tekrar tekrar tebrik ediyorum.

Bu girişgahtan sonra bir sual,de ben sormak isterim, belki aynı durumda olan başka arkadaşlarda sayemde suallerine cevap bulmuş olurlar.

Ben %81 vergi indirimiyle emekliyim maaşım 925TL. Hanede ben eşim ve iki çocuğumla yaşıyoruz, maaşım hariç tek gelirimiz, eşimin almış olduğu evde bakım parası, başka gelirimiz yok, evimiz kira değil anneme ait, bu durumda ben 2022 maaşı alabilirmiyim? cevap evet ise izlemem gereken yol nedir? Saygılarımla

Hakkımdaki güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Bizler paylaştıkça sıkıntılarımız azalacak inşallah...

Başkan53,
maalesef emekli olduğunuzdan dolayı size 2022 aylığı bağlanmaz. hanedeki gelir durumuna bakılmaz bile. 2022 aylığı hiçbir şekilde emeklilere verilmez.

Merhaba , Melek abla ben 1 ay önce %50 oranında rapor aldım ağır özürlü ibaresi yok evde şu anda 6 kişi yaşıyoruz lakin annem ve babam başka bir yerde ikamet ediyorlar 2 abim asgari ücret ile çalışıyor ev babamın üzerine ve öğrenci kardeşim var 2022 aylığı almam mümkün mü ve 2022 aylığı almak için neler yapmam gerekir ?

Yardımların için şimdiden teşekkür ederim abla. Ayrıca bu şekilde hitap etmemin umarım bi mahsuru yoktur.

yok, abla demende sakınca yok,rahat ol:)

6 kişisiniz hanede. bu durumda o altı kişinin aylık tüm gelirleri toplamı 1531,32 lira altında çıkarsa aylık bağlanır. babanızın durumu iyiyse luzum duyarlarsa nafaka miktarı varsayarak gelir tespit edebilirler ve sizin gelirinize dahil edebilirler.
toplam gelire evin rayic değerinin 240'ta birini de dahil edeceksiniz.
hepsi birlikte 1531,32 lira altında çıkarsa aylık bağlanır.
babanızın gelir durumunu dikkate alırlar mı almazlar mı, bu konuda vakıf uygulama değişikliği olabilir bilemem.
bunu anlamanın en güzel yolu vakfa gidip başvuru yapmanız.
gelişmeleri anlatırsınız.

Ayrıca şurayı dikkatle okuyunuz: http://www.engelliler.biz/forum/202...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html

Çok teşekkür ederim abla bilgiler için :) asgari ücret aldıkları için 1531,32 lira nın üstünde bir rakam çıkıyor ama yine de başvuracağım :)

Üst Alt