Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adli Tıptan % 24 rapor verildi. Ne kadar tazminat alabilirim?

Deryadeniz58

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler, 2,5 yıl kadar önce yaralanmalı trafik kazası geçirdim. Araba benim adımdaydı fakat yolcu konumundaydım. Karşı taraf 8/6 suçlu bulundu. Geçen ay adli Tıptan % 24 oranında rapor aldım. Öğretmenim, kaza tarihinde 2.440 TL maaş alıyordum 34 yaşındaydım ve biri 8 biri de 1,5 yaşında iki çocuk sahibiydim. Bu bilgiler ışığında ne kadar tazminat alabilirim acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

pınar44

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle.

Mahkeme kabullerine göre yaklaşık 225.000-TL civarı tazminat hakkınız var. Sigorta şirketi daha düşük ödeme yapacaktır. Üstü için dava açmanız gerekir.

Syg.

Daha önce Araştırma hastanesinden alınan % 7 ilk rapora istinaden 19.000 TL ödeme yapmıştı sigorta şirketi,bu oran mahkeme isteği üzerine Adli Tıptan alınan yeni oran. Mahkeme süreci 1,5 yıl oldu.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Sizin söylediklerinize göre 200.000 TL civarında bir tazminat alacağız değil mi ?

42"lik raporu 19a çektiler ilk etapta 125bin aldım tavsiye edeceğim avukat var bende mağdurum şimdi kalan dilim için savaşacak ararsanız mağdur Olarak yardımcı olurum 2ay da aldım 125bin ı 05384494662 bende mağdurum ve savaş veriyorum

Teşekkür ederim şu an bir avukatım mevcut, bilgi verebilecek aktüer hesabında uzman başka arkadaş var mı sitede?

Iyi akşamlar sait bey bende pınar hanım gibi bir kaza geçirdim sadece rapor yüzde 20... 8 bin tazminat odeyceklermis bana çok az buldum ne yapmalıyım acil yardım istiyorum aracılar dan nasıl kurtulabiliriz...

Sigortadanismani

Yıldız37

Merhaba,

Diğer mesajlarınızdan öğrendiğim bilgilere göre;

Davası açılmış olan dosyanızdan mahkeme kabullerine göre, %25 kusur, 2015 yılı kaza tarihi, 31 yaşında olduğunuzu varsayarak asgari ücrete göre yaklaşık 31.000-TL tazminat hakkınız olur.

%20 komisyon olsa en kötü almanız gereken tutar yine 25.000-TL civarı olması beklenir.

Saygılarımla.

@SigortaDanışmanı

İyi Günler 30/01/2014te bende iş kazası geçirdim hala davam sürüyo ve en son avukatım aracılığıyla birlikte sürekli iş görememezlik için başvurduk ve %7 oran verdiler haliyle itiraz ettik Sağ kolum dirsekten kırıldı ve uzuv kaybı var dirseğimden taş büyüklüğünde kemik alındı kolumu rahat kullanamıyorum.13/09/2017 de 13. duruşma olucak sizce daha ne kadar sürer dün avukatım aradı ve bilirkişi için 850 lira istedi bu meblağ normal mi ? Şu anda 28 yaşındayım ve iki evladım var.Kazayı geçirdikten sonra engelli raporu aldım ve total oranım %53 bunun %35+2+2 si Kas ve İskelet sistemi %25 ise Zihinsel Ruhsal davranış bozuklukları.Sizce Kazanabilir miyim ? Kazanırsam ne kadar tazminat alırım ?

Sayın @shnmrtyrn öncelikle geçmiş olsun,

Verdiğiniz bilgilere göre tazminat alırsınız. Anlatımınızdan şunu anlamadım, kaza ile bağlantılı maluliyet oranınız %7 mi %53 mü?

Kusur oranı belli mi? Tazminat tutarı da bu bilgilere göre çok farklı olacaktır. 850-TL rakam olarak normal.

@SigortaDanışmanı

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.Şöyle söylim ben kazayı geçirdikten sonra mağazadaki müdür müsvettesi bana seni burda çalıştırmamız için engelli raporun olması lazım dedi bende gittim aldım ve %53 engelliyim.Ama ne yazıkki kabul etmediler beni bende dava açacağımı söyledim ama bu süre içerisinde 1 sene rapor kaldım ve raporluykende işten çıkarıldım 06/02/2015 te bende yukarıda dediğim gibi dava açtım avukatım da dava açtıktan sonra sürekli iş görememezlik için başvurduk bu %7 lik oran sürekli iş görememezlik oranı yani sgk nın vermiş olduğu oran.

Şu anda kusur oranı belli değil parayı vermedim daha malum bayram arifesi bayramdan sonra vericem 850 lirayı sizce bu kusur oranının belli olması ne kadar sürer şimdiden teşekkürler ?

shnmrtyrn

SGK iş müfettişi raporu var mı? Varsa eğer bu rapor esas alınır. Anladığım kadarıyla siz de böyle bir rapor yok.Bu durumda mahkemece bilirkişi atanır. Atanan bu bilirkişi tarafından rapor tanzim edilir. Tahminen bir kaç ay içinde kusur oranına ilişkin raporun mahkemeye sunulması gerekir.

Ayrıca hatırlatma amacıyla yazıyorum, avukatınız şartları var ise, iş hukukundan kaynaklanan işe iade vs. gibi davaları da zaten açmıştır.

Syg.

[FONT=Georgia]@[/FONT]SigortaDanışmanı[FONT=Georgia] [/FONT]
[FONT=sans-serif]
İş hukukundan kaynaklanan işe iade vs. gibi davaları da açtı mı bilmiyorum ama SGK iş müfettişi raporu yok olsa haberim olurdu çünkü, yani benim sonuç olarak kazanma şansım var mı sizce veya bu durumda mahkemece atanan bilirkişi tarafından belirlenen orana göre mi tazminat alacağım tekrardan teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için birde daha ne kadar sürer sizce? :([/FONT]

shnmrtyrn

Dosyadaki belgeleri incelemeden kesin olarak bilgi vermem doğru olmaz. Ancak sizin verdiğiniz bilgilere göre tazminat hakkınız var.
Tazminat hesaplamasında mahkemece alınan kusur raporu esas alınır.

Eğer hala kusur raporu alınmadıyda demekki davayı açalı çok uzun zaman olmadı, en fazla 3 5 ay olmuştur. Bu durumda davanın sonuçlanması tahminen 1 yıl daha sürer.

SigortaDanışmanı

dava açılış tarihi 07/09/2015 ama ilk duruşma 08/05/2015 yapıldı e devlette görünen bu ama ben 2015 in 3. ayında açtım davayı. Yani davayı açalı aslında çok oldu artık bekleyip görücez tekrardan teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

SigortaDanışmanı Selamlar ve saygılar diliyorum 2.5 sene önce iş kaZası yaşadım işvereni mahkmeye verdim şu an dosyam hesap bilirkişi sine gitti eylülde mahkemem var sizce ne kadar maddi manevî tazminat alırım bilgilendiriseniz çok sevinirim detaylı bilgi veriyorum kaza eylül 2014 te oldu o zamanla ki maaşım bürüt 2500 tl idi biz eldende para alıyorduk mahkeme meslek odalarından emsal ücret araştırma yaptı giydirilmiş ücret olarak 3000 tl ye hükmetti işverene %75 kusur izafe e dildi malül oranım %38 dir bu doğrultular ışığında ne kadar maddi ve manevi tazminat alırım şimdiden teşekkür ederim iyi bayramlar size ve tüm kader kardeşlerime ...

ramazan1984

Geçmiş olsun,

SGK size PSD aylık gelir bağladı mı? Bağladıysa ne zaman başladı ödemeye ve rakam ne kadar?

Doğum tarihiniz ve olay tarihi nedir?

SigortaDanışmanı bilgileri eksik vermişim özür dilerim olay tarihi 09/08/2014 tür sürekli iş göremezlik geliri 01/01/2015 bağlandı şu anda aldığım gelir 803 tl +40 tl ek ödeme doğum tarihim 07/07/1984 tür cevabınız için teşekkür ederim sağolun ...

ramazan1984

Kusur indirimi yapılmaksızın, mahkeme kabullerine göre;

PSD indirimi yapılırsa 50 - 55.000-TL civarı tazminat hakkınız olur.

PSD indirimi yapılmayacak olursa 230.000-TL civarı olurdu. (Bağlanan PSD'nin karşılığı yaklaşık 180.000-TL)

Üst Alt