Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği ile yeniden engelli maaşı için başvurdum. Süreç nasıl ilerler?

metin5656

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
A Şehrinden B şehrine ikametgah değişikliği yaptım ve bunu bildirdim A şehrine. B şehrinin sosyal yardımına gidip kayıt oluşturdumadres değişikliği yaptım vs diye tekrardan engelli belgelerimi verdim evde yaşayan sayısı vs birde bir kaç soru sordular haber vericeğiz dediler engelli maaşın onaylanırsa. kesinti ve başvurum günüm 25/05/22 tarihinden 06.07.2022'ye kadar bekledim ancak sonuç yok e devlettede zaten maaşımın kesildiğini görüyorum yeni bağlanan bir maaş yok şu an ki ikametgahta ben dahil 4 kişiyiz ve 1 asgari çalışan var ev oğlumun üstüne ve benimde hiç gelirim mülküm yok maaş onaylanır mı? ve neden böyle uzun sürmüş olabilir.

Anlattığınız gibiyse onaylanır devlet işleri işte illa ağırdan alacaklar ☹️

idosente

evde bakım maaşı için aradım 2 aydır dosya sıradaymış bayramdan sonra belki size sıra gelir dediler.

engelli maaşı içinde cimere yazdım engelli dosyamı falan attım bakalım nolacak.

metin5656
bazı bölgeler yoğun oluyor inanın sosyal hizmet merkezinde stajımı yaparken gördüm gerçekten engelli birimi yoğundu bazı birimlerde daha az çalışır mesela sıranızı gelsin bir değişim yoksa prosedür tamamlandıktan sonra maaşa devam edersiniz ama bi prüz görürlerse tekrardan evrak isterler Ha bazende iyi sağlam yapalım diyen yerler bazı evrakları tekrardan talep ederler siz sıkmadan ara ara tekrar arayıp güncel durumu öğrenin

Ben evde bakım maaşı için 8 ay falandı sanırım beklemiştim ama beklediğim sürenin maaşını toplu olarak da almıştım. Şimdi nasıl oluyor pek bilmiyorum.

evde 4 kişiyiz, 1 asgari çalışan var ev onun üzerine çıkmama olasılığı var mı? başka hiç bir şey yok

metin5656

Bu şartlarda çıkmama şansı yok oturduğunuz evin size ait olması bir şeyi değiştirmez o sizin hakkınız. Ama bankada yüklü miktarda paranız varsa onuda beyan etmeniz isteniyor yoksa sıkıntı çıkmaz.

Adres değiştirdim. Yeni başvurum muhtaç olmama nedeni ile kesildi!?

Malatyadan istanbula adres değişikligi yaptım ve bildirdim süreç 3 ay sürdü en son sonuçlandı e devlette Muhtaç Olmama Nedeni İle maaşımı iptal etmişler %92 engelli rapor ve yeni ikametgah adresinde ki ev oğlumun üstüne + asgari maaşa çalışıyor evde 4 kisiyiz başka çalısan yok benim üstüme ve oğlumun üstüne başka bir şey yok daha önceden bu maaşı alıyordum nasıl itiraz edebilirim

Muhtaç Olmama Nedeni İle başvuru iptal olmuş napmamız lazım

metin5656

Evde bakım maaşına kriterleriniz tutuyor o iptal olmaz. Engelli maaşı evden sebep olabilir çünkü arabası olanlarınkinide kesiyorlar.

Engelli maaşına kriterin tutmuyor kişi başı 1833 TL den az olması lazım 5500+3300=8800 TL kişi başına düşen geliriniz 2200 TL yapıyor eskiden kirada oturuyorsan ondan sebep alabiliyorsunuzdur bildiğim kadarıyla kira gelirden düşülüyor şimdi ev sizin ondan kesilmiştir.

3300 TL ne oluyor acaba? eğer evde bakımı kast ediyor iseniz evde bakımı almıyoruz bir kaç evrak vs teslim etmem gerekiyor imiş 3-4 aydır onuda alamıyoruz. Şu an 5500 TL asgari maaş giriyor eve başka hiçbir mal mülk yok ikamet ettigimiz ev dısında oda oğlumun.

engelliyi 65 aylıgına çevirebilir miyim peki? oda gelir kriterine takılır mı

metin5656

Belki ondan süreç uzamıştır ikisinede başvurmuşsunuz evde bakım maaşı engelli maaşında gelir olarak kabul ediliyor ondan sınırı aşıyorsunuz onun evrakları teslim edin o kesin bağlanır. O bağlanacağı için zaten engelli maaşı kesilmiştir . 65 yaş aylığının gelir sınırı da engelli maaşıyla aynı oda sınıra takılır. Yapacak bir şey yok zaten engelli aylığı almak için evsiz olmak lazım resmen o sınır başka türlü tutmaz🙁

oğlumun sigortası 10 bin tl den yatıyor imiş o yüzden onaylanmamış. kaydını başka bir yere alıp tekrar başvurmayı düşünüyoruz.

merhaba bizim ailede şuan sadece annemin sigortası aktif engelli aylıgı alabiliyorum kışın abimde sigortalı işe girerse maaşım kesilir mi
bir de ben 1 ay sonra başka şehire taşınıyorum okul nedeni ile bir arkadaşım ile kiralık ev tutucaz oraya taşınınca bulundugum evde sigortalı kimse olmucak sadece ben ve öğrenci arkadaşım olucak başvursam kesin çıkar mı maaş yoksa ailemin gelirimi önemli

oemre07

Adres değişikliği olursa sıkıntı olmaz bağlanır ama ailen ile birlikte olursan gelir kriterlerine bakılır kişi başına düşen 1833 tl aşmıyor ise bağlanır aşıyor ise bağlanmaz.

yaşlı yüzde 70 engelli nene, damadı ekonomik durumu iyi diye kesilmiş maaşı onun ikametinde kayıtlı idi. şimdi yeşil kartlı olan oğlu adına ladı oğlu ev araç var maaş çıkar mı geçen hafta başvuru yaptı bu pazartesi onaylanacak dedi sonuç sizce nedir.

adres değişikliginden dolayı yatacak net tutar

Arkadaşlar adres değişikligi yüzünden maaşım kesildi ve bunu vakıfa bildirdik 1 ay önce sonuçlandı hiçbir problem yok yatmayan maaşlarınızı yatırmaları için uğraştım dedi memur.

mayısta adres degisikligini bildirdik ve kaydımızı baska sehire aldık her şey kanunlara göre yapıldı hiç problem yok fakat haziran ayında yatan maaş ek ödeme yattı 800 tl civarı tam yatmadı. eylül ayındayız ve daha hiç ödeme almadım. eylül ayında paranız yatacak dedi eski ödemelerinizi alamadıklarınızı alacaksınız dedi sorum şu kaç tl yatması gerekiyor bana bir haksızlık olmaması açısından?

bizde aynı durumdayız temmuz da gelir dolaysıyla kesildi adres değiştirdik tekrar başvuru yaptık e devlete ödeme hazır diyor temmuz eylül ayın maaş yarın alacağı inşallah ödeme miktar yazmıyor temmuz verir mi bilmiorum

metin5656

Evde bakım maaşına kriterleriniz tutuyor o iptal olmaz. Engelli maaşı evden sebep olabilir çünkü arabası olanlarınkinide kesiyorlar.

maaş onaylanmış ancak e devlet kısmında bakıcı maaşı ücreti 645 tl çıkıyor 4 aydır almıyoruzda aradık e devlet yanlış çıkarıyor , bankaya 4 ayınız yatar falan dedilerde pek inandırıcı gelmedi

e devlette 645 tl ücret çıkıyo bakıcı maaşı kısmında çok ilginç 4 aydır almıyoruz 4 ayda sonuçlandı bir de

Üst Alt