Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği işlemleri yaklaşık bir aydır sonuçlanmadı!?

Cemal2344

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar daha önce şehir merkezinde oturuyordum ilçeye geçiş yaptım Bunun içinde ilçe sosyal yardımlaşma Vakfı'na başvuru da bulundum adres değişikliği yapmak için yaklaşık 25 gün oldu bana Halil herhangi bir dönüş sağlanmadı ve e-devlette test edildi Red edildi adreste bulunmama nedeni ile yazıyor O konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz Teşekkürler
Kalem abla yardımına ihtiyacım var

Cemal2344
bulundugn vakfın sınırları dışına çıkmısın yapman gereken önce nüfustan adres değişliğini yapıp o değişikliği götürüp vakfa bildirecektın ve problem olmayacaktı ama anladııgm kadarıyla yanlış anladımsa düzeltin siz dogrudan vakfa gedip adresimiz değişti demişiniz bunu sözlü değil belgeli olarak bildirecektınız
siz değişikliliği belge ile bildirin maaşınıza bişi olmaz alamdıgnız ay olursa bile alırsınız sonradan
Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.
Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.
Soru 70: Vakfa bildirilmeyen ikametgâh değişikliği sonucu vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 71: Adres değişikliği beyanı yapmadığından dolayı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı kesilen vatandaş tekrar bu aylıktan yararlanabilir mi?
Bir yıl içerisinde başvuruda bulunulması ve yeni adresini Vakfa bildirmesi neticesinde Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse vatandaş 2022 aylığında tekrar faydalanabilir ve alamadığı aylıklar kendisine verilir.

nüfus müdürlüğünde adres değişikliğini yaptırdınız mı.

Merhabalar başta vakfa gittim Vakıf bana dedi ki nüfusa git adres değişikliği yaptır Ben de nüfusa gittim ve adres değişikliği yaptım Tekrar vakfa gittim Vakıf bana dedi ki adres değişikliği niz Belki bugün kayıtlara geçmez onun için yarın gelmenize gerek yok aramanız yeterli olacaktır Ben ertesi gün Vakfı aradım Vakıf benden rapor istedi ve tekrar raporları vakfa götürdüm 25 gün oldu hala herhangi bir dönüş sağlanmadı ve e-devlette adreste bulunmama nedeni ile fes edildi yazıyor
turkuaz06
-mka

Cemal2344
nüfusttan adres değişikliğine dair yani adresınle ilgili adresi budur dıe belge aldın mı almadın mı
birde bu tip işlemlerde en güzeli elden teslim inkar edemezler.

yukardakı maddelerı okursanız kesılen maaşlarınızı yenıden toplu olarak alam hakkınız var.
vakıftakıler gelmenıze gerk yok dıor değişiklikleri yaptıgnızı bildiği halde ama devlette belge esastır sisteme düşmeyınce onlar bilse bile haklı olarak maaşı dondurular sizinkinin kesılmesi ağır olmuş
yapmanız gereken nüfusa tekrar gedip deyinkı böle böle oldu maaşım kesıldı oysa değişiklik yapmıstım sistem gözükmemiş deyin ve sisteme niye düşürmedıklerını sorun

nüfustan yerleşim yeri belgesi alıp(ikametgah belgesi),vakfa verin.

Yaklaşık yarım saat önce Vakfı aradım Beyefendi telefona baktı kendisine dedim ki yaklaşık 1 ay önce vakfa başvurdum maaşımız kesildi hala herhangi bir dönüş yapılmadı bana beyefendi de bana dedi ki raporunuzu tekrar getirin bakalım sizin maaş kesilmemesi gerekiyor.artik pazartesine kaldı biraz uzak.haftaya heyet var dedi bunlardan birşey anlamadım gitti.

Cemal2344
gitmeyi ihmal etmeyın.verilmeyen kesılen maaşlarıda alırsınız

Cemal2344
memur yanlış bilgi vermiş sana ablası.
eger sen vakıf sınırları dışına taşındıysan bu durumda 2022 aylığı durdurulur ve e-devlette adres değişikliği sebebiyle fesh edildi yazar. vakıf değiştiği zaman 2022 aylığı kesilir/durdurulur. ama aynı vakıf sınırları içinde taşınsaydın aylık durdurulmazdı/kesilmezdi. bu açıdan memurun dediği yanlış. aylığın durdurulması yasaldır. çünkü vakıf sınırları dışına taşınmışsın.

ama bu sorun mu? hayır değil. muhtaçlığın devam ediyorsa aylığın durdurulduğu tarih itibariyle tekrar açılacak . bir kaybın olmayacak. aylığın tekrar baglanınca e-devletteki aylık durumun güncellenecektir ve "devam ediyor" yazacaktır. tabi ki şartların uygun bulunursa.

bu açıklamalardan sonra senin hikayeni özetleyeyim.
sen il merkezinde yaşıyorken ilçeye taşındın. gittin ilçe sYDV'ye başvurdun. merkezden ilçeye taşındığını söyledin. onlar da nüfus müdürlüğüne gidip adres bildirimi yapmanı istediler. bu gerekliydi. çünkü ADNKS kayıtlarına gööre adres bilgisi sisteme aktarılıyor.
sen de gittin adres değişikliğini beyan ettin. adresin ADNKS kayıtlarında gorununce merkezdeki vakıf adres değişikliği sebebiyle aylığını feshetti.
böylece taşındıgın ilçe vakfı da aylığın feshedildiği için başvurunu alabildi. o yüzden sana adresin kayıtlara geçmesini bekle dediler.
rapor istemşler senden tekrardan. raporunu da kayıtlara geçirdiler.
buraya kadar her şey yolunda. başvurunu yapmış durumdasın.
geriye sosyal incelemen ve vakıf mütevelli heyetinin muhtaçlığını yeniden değerlendirmesi kaldı.

vakıf yönetmelik gereği sosyal inceleme yapmak zorunda. hanene gelip ziyarette bulunacaklar. gerçi buna lüzum duymayıp sistem üzerinden de muhtaçlık sorgulaması yapmayı yeterli görebilirler. ama sosyal inceleme yapılmak zorunda.
daha sonra da sosyal inceleme ve sistem üzerinden elde edilen veriler değerlendirilecek ve vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığını karara baglayacak. eger heyet muhtaçlığının devam ettiği yönünde karar verirse aylığın durduruldugu tarih itibariyle açılacak ve e-devlet bilgilerin güncellenecek, aylık durumunda "devam ediyor" yazısı görünecek.
ama muhtaç bulunmadığın yönünde karar verilirse e-devlette muhtaç bulunmama sebebiyle feshedildi yazısı görünecek.

işin özeti e-devlette "adres değişikliği sebebiyle aylık feshedildi"yazısı gayet normal. aylığın tekrar baglanıncaya kadar o yazı kalacak, aylık baglandıgı takdirde değişecek. aylığa başvurman başvurman hemen o "feshedildi" yazsının değişeceği anlamına gelmiyor. heyetin kararından sonra güncelleme yapılır. zaten memurun dediğine göre heyet de yakında toplanacakmış. sosyal incelemen yapıldıysa heyetin toplantısına kaldı işin.
aylığın tekrar açıldıktan sonra da alamadığın tüm aylıkları toplu alırsın. kaybın olmayacak.

vakfı sadece şunun için ara, adres değişikliğinden sonra başvurunu yaptıgını, işlemleri hızlandırmaları gerektiğini soyle işinin takipçisi ol.

NOT: hanede kişi başına düşen aylık miktar 609,67 TL altında ise vakıf müteveli heyeti muhtaç oldugun yönde karar verecektir.

Aynen öyle dediğimiz gibi abla çok iyi özetlemisiniz tesekur edrim bilgilerden ve alakanizdan dolayı.

Üst Alt