Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği nedeniyle kesilen bakım aylığımı alamıyorum?

AYAK

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Melek abla. Benimde adres degisikligim ve gelir degisikligim oldu bildirdik bize 2.5 ay sonra maasiniz yatar dediler neden 2.5 ay sonra acaba? Birde 2.5 aylik toplu ayligi verirlermi? Kalem

Birde ayligin tekrar basladigini yada kesildigini nasil ogrenebilirim?

AYAK
il dışı mı adres değişikliği yaptınız ablam?
yeni adresinizi taşındıktan sonra en geç 15 gün içinde bildirdiniz mi?

Bildirdik il disi digil ayni site icerisinde baska daire. Kalem

AYAK
ablacım aynı site içinde adres değiştirmişsiniz. bu sebeple evde bakım aylıgı kesilmez ki. hanede kişi değişikliği ya da gelir değişikliği oldu mu? bakıcı mı değişti ne oldu da aylık kesildi?

Bahceli evleri aradim kesilmemis adres degisikligi yuzunden dondurulmus denildi. Adresinizi belirtin denildi. Belirttik belirttigimizde gelir degisikligi oldugunuda soyledik 2.5 ay sonra yatar dediler.
Kalem

demek ki heyetin denetlemesi gerektiğine karar vermişler (gelir değişikliği olmuş ya) ve o yüzden aylıgı durdurmuşlar.
aylık kesmeyi gerektirecekbir durum değişikliği söz konusu değilse, yani gelir kriterleriniz tutuyorsa aylık tekrar bagalanacaktır. ama aylık durdurulduguna göre tekrar heyetin gelmesi ve rapor hazırlaması gerekiyor. bu durumda aylık il müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra açılacaktır. bu da tekrar aylık baglama gibidir.

ilk aylıgınızı il müdürlüğünün onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmeti verdikten sonraki ay alırsınız.

Peki ayligin basladigini nasil anlarim? Kalem

Cok rahatsiz ettim kusura bakma abla.

Hakkini helal et.

ziraat bankası her ayın 13 ve 15 arası 4440000 arayarak yatıp yatmadığını takip edebilirsiniz

bu yöntemi bilmiyordum:) bilgeadam

ek olarak aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayarak öğrenebilirsin ablam AYAK
estagfirullah, rahatsızlık ne demek ablam. şikayetçi değilim ben:)

valla hiç bilgim yok. öğrendiğim iyi oldu ama. teşekkürler:)

AYAK il müdürlüğüne muhakkak imza atacaksın imza atmadan para yatmaz

AYAK imzayı attınmı benimde kesilmişti itiraz ettim kabul edilmiş fakat imza atılmadığı için maaş yatmamış neyse imza atıldı mart 15 de yatacak diye bildirildi

Benimki kesilmemis dondurulmustu adres bildirmedigimiz icin adresi bildirdik birde gelirde artis olmustu onuda bildirdik artis oldugu icin yeniden gelir testi yapildi 2.5 ay sonra yatar dediler toplu yatti 2.5 ay sonra Ali 1234

AYAK gelir artmış ama sınırı geçmemişsin engelli çocukmu yoksa senmisin kusura bakmayın ama işte merak benim çocuk zihinsel çok geziyor kontrol da memur çocuğa elini yıkarmısın diye soruyor çocuk yıkarım diyor bide elinde telefon görüyor bak diyor bu telefonu bile kullanıyor oysa telefonun içi boş kart falan yok maaş bi telefon yüzünden gitti neyse itiraz ettik tekrar bağlandı ama toplu ödeme olurmu bilmiyorum

Gecmis olsun. Benim trafik kazasi..

Çok geçmiş olsun peki seni bakımını kim yapıyor

AYAK

aynı durum benimde başımda adresim değişti diye maaşım kesildi.eve heyet geldi iki hafta sonra dedi ama olumlu yada olumsuz birşey söylemediler.ne yapmamiız gerek

evet ya merakla bekliyorum

iki hafta geçti adresim değişmişti paramı kesmişler.eve heyet geldi.sadece benim korkum evdeki yaşayanlardan 6 kişiden sadece 3 kişi kaldı evde bunu bildirmemiştim şimdi bildirsem olur mu.sanki memnun ayrılmadılar çünkü anneme kalk yürü dediler annem de yürüdü bakıma muhtaç kişi galiba yürüyemez onlara göre

bu imza işini de anlayamadım neden imza atılıyor

Benim fazla bilgim yok yanlis bilgi vermek istemem bilincli birine yaziyorum ilgilenir insAllah. kelam Melek abla yardimci olur musun?

Üst Alt