Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Adres değişikliği sebebiyle 2022 maaşımız kesildi. Yeniden bağlanma süreci..?
Kalem sait abla slm ben yeni üyeyim benim 11 yaşında 1 70 raporlu engeli zihinsel bir oğlum var eşim bizi terk etti sonra boşanma davası açtı ve ayrıldık hakim 3 çocuğun velayetini bana verdi ve ben hiç bir gelirim yok evim kira evde bakim parasıyla geciniyoruz ne yazık vakfa gittim rapor herşeyi verdim imza verdim 2022 maaş bize rededildi feshedildi denildi konu eski eşim benim adresimde görünmüş ve skk olduğu için ben onu adresimden çıkardım ve vakifta bunu belirttim zaten adresimden düşmüş ama ne yazık Mart marşımızı alamadık enidenrapor verdim nasıl olacak abla bize yardımcı ol ne olur
Abla 2017 de istanbuldan eşim tarafından kovularak memlekete geldik ve benim gidip ordaki vakfa kendimi ifade edemedim sonra adresi memlekete taşıdım evde bakim maasi maasimiz iptal edildi vakfa gittim baş vurdum durumumu defalarca izah ettim dosyanın ist gelmesini beklediler 6 ay sonra dosyam geldi yeniden heyet geldi maaşım tekrar bağlandı ama 6 aylık süre içerisinde bize geri dönük maaşimiz verilmedi oysa ben kaymakamliga aile politikalarına vakfa giderek defalarca izah ettim toplu paramızı vermediler 2022 maasimizda velayet bana verilmiş ben vakfa gidiyorum eşimi adresimden çıkarıyorum ama Mart ayında maasimiz vermediler
@Yildizcan
ablası çocuğun 18 yaş altı. 18 yaş altı çocuklar için anne veya babasına 2022 engelli yakını aylığı baglanır. tabi şartları uygunsa. boşanmadan önce çocuğun babası sigortalı olduğu için engelli yakını aylığı almanız imkansız. haliyle resmi olarak boşanmadan önce, baba sigortalı olduğu için 2022 aylık başvurunuz reddedilmiş/baglanmamış.
boşandıktan sonra memlekete gitmişsin. adresini memlekete aldırınca, memleketteki adresinin baglı olduğu vakfa 2022 engelli yakını aylığı için tekrar başvurmuşsun. bu durumda sana memleketteki vakfa başvurdugun tarihi takip eden ay başından itibaren ödeme yapılır.
il dışı adres değişikliği yaptıgıız için evet evde bakım aylığı da kesildi. siz de memlketteki il müdürlüğüne başvurdunuz. İstanbul'daki il müdürlüğünden dosyanız geldikten sonra evde bakım aylığı için heyet hanenize geldi. heyetin kararı olumlu olursa evde bakım aylığı yeniden baglanır.
şimdi şu sorularımı madde madde cevaplar mısın?
sen memlekete taşındıktan ve adresini memlkete taşıdıktan sonra 2022 engelli yakını aylığı için hangi ayda baş vurdun?
sen ve çocuklar için mahkeme nafaka bagladı mı? nafaka miktarı ne kadar?
evde sadece çocuklarınla sen mi kalıyorsun? ailenle mi kalıyorsun yoksa?
@Kalem oncelikle slm cvp verdiğin için teşekkür ederim cok sağo allah razı olsun 2022 esimin uzerineydi ve evde bakimda aliyorduk bosandim velayet hersey bende ben sosyal vakfa bas vurdum defalarca durumumu izah ettim ama bosandigim esim benim adreste ikamet ettigi icin ssk yaptırdığı icin maasimi alanadim ve adresimi memlekete tasidim vakfta durumumu izah ettim boyle bir durumdayim diye ist dosyami istediler
6 ay sonra dosyamgeldi heyet geldi ve maasim yeniden baglandi ama o 6 ayi alamadim ve ankaraya basbakanligina dilekce yazdim durumumu izah ettim boyle bir durumdayim diye bana sadece ikibinlira hesabima yatirdilar kalanini vermediker benim hic bir gelirim yok sadece bu maasla geciniyorum devletin butun kapilaruna gittim yardim istedim kendim için birşey istemiyorum sadece cocuklairm icin istiyorum dedim cunku eger bende bakmazsam babalari olacak adi yurda verecekti
ben cocuklaeimi yurt kapilarindan getirdim 1 yil oglumun 2022 maasini aldi bize vermedi bizle iletişimin kesti ve ben dilekce verdim bu adam burda degil ist oğlumun maasini vermiyor diye bana siz halen evli oldugumuz icin velayet babada birsey yapamayiz dediler sonra velayet bana verildi ama bu sefer burdaki adresimde gorunuyor gittim nufus dairesine onu adresimden cikardim maasim yine yatmamis nafaka almadim cunku esimin babasinin 2 gozlu evi verdi eger nafaka acsaydim bizden evi alacakti bende evsiz kalmayauim diye kira veremem diye kabul ettim nafaka almadim bir evde bakim maasi var gss var devlet karsiliyor baskada hic bir sekilde gelirim yok bilmiyorum bizi bu hale dusurenler utansin allaha havale ettim
Yildizcan
bilgileri verirken lütfen 2022 aylığı ile ilgili olduğunu ya da evde bakım aylığı ile ilgili olduğunu belirtin.
özet:
evliyken 18 yaş altı çocuğunuz için 2022 engelli yakını aylığını eşiniz alıyordu. eşiniz o zamanlar sigortalı değildi. daha sonra boşandınız. siz de 18 yaş altı aylığını kendiniz almak için vakfa müracaat ettiniz. ama adresiniz eşinizin adresinde göründüğü ve eşiniz de sigortalı olduğu için geliriniz uygun bulunmadı. dolayısıyla 2022 aylık başvurunuz reddedildi. siz de adresinizi memlkete aldırdınız ve yeniden müracaat ettiniz 2022 engelli yakını aylığına.
şimdi size soruyorum. adresinizi memlekete aldırdıktan sonra vakfa 2022 engelli yakını aylığı için hangi tarihte başvurdunuz?
eger 2022 aylığı için "niçin 6 aylık paramı alamadım" diyorsanız, sorumu cevaplayın lütfen.
2022 aylığı meselesini hallettikten sonra da evde bakım aylığı sorununu konuşuruz.
size yardımcı olmamaı istiyorsanız istediğim bilgileri verin lütfen.
evet, tekrar soruyorum, adresinizi memlekete taşıdıktan sonra 2022 aylığına hangi tarihte başvurdunuz?
aylık onaylandıktan sonra ilk ödemenizi hangi ayda, ne kadar aldınız?
2022 engeli ayligi velayet bende oldugu halde oglumun hak ettigi maasi alamadim
Kalem 2017 3 marta adresi gaziantepe tasidim ve o surede bosanma davamiz acilmisti esim 2022 ayligi halen aliyordu ve o surede evde bakim maas dururuldu bosanma eylulde gerceklesti 2017 ekimde degistirdirdim soyadimla mahkeme karariyla velayetle ve raporla birlikte vakfa müracaat ettim 2022 benim uzerime gecildigini soylediler aralikta 1.181 lira bir maas aldim ve sonra mart ayinda baktigimda rededildi feshedildi yaziyor mart ayini alamadim vakfa gittim bana iptal oldugunu soykediler sebebini sordum esim ssk adresimde gorunmus oysaki ben eylul ayinda nufus dairesine gittim onu adresimden cikardim megerse adresimden dusmemis yeni basvuru yaptim mart ayinda alamadim ben dilekceyle geldim buraya dedim eşim adresimden yeni dusurulmus 2018 mart 14 basvurumuz kabul edilmiştir e devletende baktim devam ediyor yaziyor
Yildizcan
şimdi oldu.
aralık'ta ilk ödemenizi almışsınız. aralık'ta; aralık , ocak ve şubat aylarının ödemesini peşin aldınız yani.
ödemeyi aldıktan sonra da 2022 aylığınız durdurulmuş ve mart dönem aylığını alamamışsınız. eşiniz sigortalı olmuş ve sizin adreste gorunuyormuş halen. bu durumda da haklı olarak aylığınız durdurulmuş. siz de mart ayı içinde tekrar başvurmuşsunuz ve aylığınız tekrar baglanmış.
başvuru tarihiniz mart olduğuna göre (en son mart'ta baş vurmuşsunuz) size 1 Nisan'dan itibaren ödeme yapılacaktır.
nisan+ mayıs + haziran dönem aylığı (haziran,temmuz ve agustos) olmak üzere 5 aylık ödeme alacaksınız haziran'da.
Kalem 2017 nisan 13 de evde bakim paramiz durduruldu adres ve il degisikliginden ben vakfa gittim esim tarafindan kovularak geldigimizi izah ettim ve bana bosanma davasi acmis dedim dosyami ist dan istediler 5 ay sonra dosyamgeldi heyet geldi ve maasim yeniden baglandi ama o geriye donuk maasimizi alamadım basbakanligina dilekce yazdim durumumu izah ettim hesabiniza ikibinlira hesabima yatirdilar kalanini vermediker neden oglumun hak ettiği ayligi alamiyorum kaymakamliga gittim her biri beni baska bir yere gönderiyor vakfa gidiyorum biz bu durumdayiz diye napalim disarda olan insanlarda var diyorlar o zor donemde ailem yardim etti sonucta 3 tane cocuk biri engeli 2 kiz cocuhu bir evin ihtiyaci ailem nereye kadar bakabilirki ben caliscam oglum engeli kizlarim kucuk bakacak kimse yok bize evde bakim parasi diye veriyorlar burnumuzdan getiriyorlar ben ogluma yine bakarim sartsiz kosulsuz bakarim ama oglumun hak ettiği ayligi alamıyorum bir kadinim 3 cocugumla devletin kapilarina gidiyorum bizimle dalga geçiyorlar sanki allahlarindan bulsunlar ve ben o kadar magdurken oglumun hak ettigi maasi vermedikleri icin onlara helal etmiyorum
Kalem evet abla oglum 11 yasinda 1 70 raporlu down sendromu ve ben 2013 sanirim evde bakim aliyorum eylulun 15 de maasimiz baglandi geriye donuk toplu maasimizi veemediler ya birde su var abla esim bizden ayri yasiyordu bana bosanma davasi acmisti cocuklarini bile gormeye gelmiyordu ve ben vakfa kaymakamliga gidiyorum bu adam bizi terk etmis kovmus neden 2022 maasi ona veriyorsunuz o bize vermiyor bunun icin dilakce bile yazdim resmiyete evli oldugumuz icin babası alabilirmis dediler taki velayetini hakim bana verene kadar abla babasi olacak adam 10 yil oglumun maasini parasini yedi ist gitti bizde sonra gittik 2 yil sonra bizi hor görmeye eksik görmeye basladi 13 senelik emegim 10 sene yedi oglumun maasi bizi kapiya koydu gidin basinizin caresine bakin dedi
Yildizcan
ablacım eşine sonra geleceğim. merak etme o hayvanı gözümden kaçırmış değilim.
eylül 15'te ilk olarak evde bakım aylığımalmışsınız. sadece 1 aylık bakım ücreti mi aldınız?
bir de şu sorumu cevaplar mısın? eşin senin adreste gorunuyorken sigortalı çalışmaya başlamış. sigortalı çalışmaya başladığında ne kadar maaş alıyordu? hanede toplam kaç kişiydiniz?
evde bakım aylığının durdurulduğu tarihten evde bakım aylığı için başvurdugun tarihe kadar olan sürede (daha doğrusu heyet memleketteki hanene gelinceye kadar olan sürede) engelli çocuğun hep senin yanında mıydı? bakım hizmetini eksiksiz olarak haftanın 7 gunu 24 saat üzerinden verdin mi? çocuğunla birlikte miydin hep?
sorularımı cevaplaman çok önemli. sana yardımcı olabilmem için bazı bilgilere ihtiyacım var.
@Kalem2017 eylul 15 te maasim baglandi 1 aylık olarak aldim 1030 çektim evet oglum surekli benim yanımdaydı benden hic 1 saat bile ayrilmadi ve ben vakfa muracaat etigimde evime ozel kesif istedim hep dilekceyle bas vurdum
abla evde 4 kisi kalıyoruz 2 kiz cocuhu bir oglum ve ben esim adresimde gorunuyordu ama nufus mudurlugune gittim bosandigim adam nasil oluyorda benim adresimde dedim ve onlarda bulundugum adresin karakoluna dilekce gonderdiler bir ay sonra polis geldi komşular taniklar gercegi söyleyince adrrsimden dusuruldu ve o zaman icerisindeki 2022 maasindan ben ve cocuklar yararlanamadik taki velayeti ben alana kadar hakime bile söyledim oglumun maasini aliyor bize vermiyor dedim hakim bundan sonra sen alacaksin dedi ondan sonra 2017 eylulde vakfa gittim raporu yeni soyadimla mahkeme kararı ni velayeti verdim benim uzerime gecildi ve aralikta 1.181 lira aldim
marta alamadim gittim neyse adreste gorunmus esiniz dediler mart ayında alamadim bir daha bas vurdum adresimden dusmus devam ediyor dediler
Kalem ablam sizi saygi ve sevgiyle selamliyorum yardımcı oldugunuz bize zaman ayirdiginiz icin sonsuz teşekkürler ablam..benim sorum daha once ayrildigim esim benim adresimde ikamet ettigi icin ssk oldugu için 2022 maas mart ayina bagli olan maasi alamadim adresimden dusurdum mart ayında 9. da birdaha bas vurdum simdi kabul olmus haziran ayinda 2022 engeli yakini aylihini alabilecem ve oglum 11 yasinda down sendromlu 70 raporlu acaba ne kadar bir maas miktari alabilirim abla yardimci olursaniz çok sevinirim.teşekkürler saygilarimla
Yildizcan
ablası oğlun 11 yaşında. oğlun 18 yaş altında olduğu için sana 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığı baglanacak.
2022 engelli yakını aylığı 2018 yılının ilk altı ayı için 1197,45 TL'dir. haziran dönem aylığı da 1197,45 TL yani.
2022 engelli aylığında çocuğunun rapor oranı isterse %100 olsun yine aynı miktarı alırsın.
ama sen mart'ta başvurdun. aylık başlangıç tarihin de 1 Nisan. sana 1 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar birikmiş ödeme de yapılacak.
bu durumda sana haziran'da, Nisan + mayıs + haziran dönem aylığı (haziran,temmuz ve agustos) olmak üzere 5 aylık toplam 1995,75 TL ödenecektir.
Kalem oncelikle cevap verdigin icin cok teşekkür ederim abla sagolun vakiftaki bayan memur bizi biraz taniyor surekli gittigimiz icin bana haziranin 1 de 2022 ayligi almadan once gel dedi abla çünkü biz esimle ayrildigimizda ekimin 27 de velayet bana verildigi icin benim uzerime gecildi ama ne yaziki bosandim adam benim adresimde ikamet ettigi icin ssk yaptırdığı icin oglumun 2022 mart donem maasini vermediler birdaha nufusa gittim polis kesif geldi oyle adresimden dusuruldu martin 9 da birdaha bas vurdum haziranda alacaksın dediler yinede cok sagol abla cvp verdigin icin allah razı olsun iyiki varsınız ablam
Yildizcan
ablacım bütün süreci ilk sayfada yazdın zaten. ben d ehepsini okudum. tekrardan tüm süreci yazmana gerek yok
sen %70 orana ragmen 2022 engelli yakını aylığının neden 1197,44 TL olduğuna şaşırdın aslında.
çocuğun 18 yaşını doldurmuş olsaydı % 70 ve üstü oranla 3 aylık 1796,17 TL alabilirdi. ama senin çocuğun 18 yaş altında ve bu yüzden sana engelli yakını aylığı baglandı. çocuğunun rapor oranı isterse % 100 olsun alabileceğin 3 aylık miktar 1197,45 TL'dir.
mart'ta başvurdugun için de 1 nisan'dan itibaren toplam 5 aylık 1995,75 TL alacaksın. bir önceki mesajımda bunu yazdım zaten.
-mka arkadaşımız sana 1796,17 tL demiş. bu miktar 18 yaş üstü % 70 ve üstü raporu olan 2022 bakıma muhtaç engelli aylıkları için geçerlidir. 18 ya altı engelli yakını aylıkları için değil. arkadaş burada sana yanlış bilgi vermiş kısacası.