Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği yapmamıza rağmen bakım aylığı yatmış?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar evde bakım parası alıyoruz üç hafta önce adres değişikliğini bildirdik fakat bugün bankaya para yattığını gördüm.Acaba neden olabilir?

İl dışı mı, il içi mi yaptınız adres değişikliğini?

O yüzden kesilmemiştir, il içi değişikliklerde kesilmiyor.

Teşekkür ederim kelebek hanım bilgilendirdiğiniz için.

ek olarak, bu ay ödenen para Kasım ayının parasıdır.

hangi ayda aldınız Kasım ayını tam olarak? Kasım ayında mı?
Kasım ayında aldıgınız para Ekim ayının aylıgı.

Bizim her ayın onu ile on beşi arası düzenli olarak yatıyor,son olarak da bugün yatmış.Deme ki bu son aldığımız kasım ayı parası.Kelebek arkadaş şehir içi değişikliklerde kesinti olmuyor dedi.Demek ki aralık maaşını da alacağız öyle mi.

Evet, Kelebek doğru söylemiş. İl içi adres değişikliklerinde aylık kesilmesini gerektirecek durum değişiklikleri olmamışsa evde bakım aylığı durdurulmaz. uygulama genel olarak böyle. arada bu uygulamaya uymayan il müdürlükleri de oluyor tabi. onlar istisna.

Arkadaşlar bu ay evde bakım paramız eksik yatmış 460 TL yatmış sebebi ne olabilir.

siz ne zaman taşındıız? 28 Kasım'da mı? hesabıma göre 28 Kasım çıkıyor.

sosyal hizmetlere adresimizi ekim ayı maaşını aldıktan hemen sonra bildirdik.kasımın 15 inde bildirdik.

onu sormuyorum ablası. siz ne zaman taşındınız tam olarak?

hesaba uymadı bu. ama şunu söyleyim size başka sorun yoksa (bankadan kaynaklı bir sorun vs yoksa) 18 günlük ödeme yapılmış. acaba aylık mı durdurdular bunun için il müdürlüğünü arayınız bilgi alınız. aklıma gelen bu benim.

O yüzden soruyorum taşındıktan sonra kişi değişikliği, gelir değişikliği vs oldu mu? Bakıcı ve bakıma muhtaç engelli aynı haneye mi taşındı? önceki adreste yaşayanların hepsi mi taşındı?
şu an hanede kaç kişisiniz? geliriniz ne durumda? sınırı geçiyor mu?

Eski adreste de üç kişiydik yeni adreste de üç kişiydik durumumuzda da hiç bir değişiklik olmadı.Gelirimizde aynı.

o halde sorun etme ablası. aylık kesmeyi gerektirecek durum değişikliği yoksa sorun başkadır. İl müdürlüğünü arayıp hesabındaki paradan bahset niçin eksik yatırıldıgını sor. şimdi tahminle iş yapıp boşuna uzulmeyelim.
paranın az yatmasının sebebini ögrenince buradan yaz bana da. haberim olsun muhakak.

Tamam ablacım çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.Haber veririm burdan size.

rica ederim ablacım...
tamam, haberini bekleyeceğim.

samsunda adres degışıklıgı yapan varmı

Arkadaşlar ben 2007 yılından berı bakım parası alıyorum bır bucuk ay once adres degışıklıgı yaptım aynı ıl aynı ılce bır sokak ılerı taşındım 2 gun ıçınde bıldırdım aylıgımın donduruldugunu soyledıler ve oyle oldu 45 gunluk yanı ıkıncı ay bakım param ıçerıde eve 1 ay ıçınde kontrole geldıler ama sonuç ocak 5 gıbı bellı olacak denıldı ve oçak ayıda yatmaz şubat ayında alacaksın dedıler 3 ay alacaklı olacam ama şunu anlamadım ben samsunda oturuyorum her yerın farklı uygulaması var ben kaç sefer yazdım samsunda hıç adres degışıklıgı yapan yok galıba hıç kımsenın sesı çıkmıyor her yerın farklı uygulamısımı yar bellı bır sıtandardı olmalı dıyorum ve magdurum dıyorum ama yapacak bırşey yok ıyı geceler samsunda ve çevredekılerden bılgısı olan var sa cevap beklıyorum

Arkadaşlar adres değişikliğinden dolayı evde bakım parasının durdurulduğunu yazmıştım evimize kontrole geldiler evraklar varmış tamamlanacak(Her sene yapılan rutin evraklar)onları tamamlayıp teslim ettik,bir ay sonra yada iki ay içerinde yatar dediler,bekliyoruz bakalım inşallah nisan ayında alırız toplu olarak.

Üst Alt