Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği yaptığımız için Evde Bakım aylığımız kesilmiş..?

hakkımert

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Oğlum Hakkı Mert adına yazıyorum.çünkü % 70 otistik 2011 de müracat ettik maaş için 2012 de bağlandı.
Nazilli den izmir e taşındık. 2012 temmuz ayında 2012 aralık maaşını aldı. fakat 2013 mart maaşı durdurulmuş.nedeni de çok komik adres değişikliği nazilli türkiye cumhuriyetinin ilçesi de İzmir başka ülkenin şehrimi acaba bu nasıl bir yönetmelik veya nasıl bir kanun her yıl başka şehirler gidersem hep kesilecek mi?

Ben emekliyim ve çalışmak zorundayım.işim gereği en fazla 1,5 sene kalabiliyorum o çalıştığım şehirde.şantiyede çalışıyorum çünkü.oğlumu bırakıp mı gideyim.kendine bakamıyor ki. yanlız kalamaz

birde askerliği geldi sivil rapor geçerli değilmiş asker hastanesi olacakmış. Orasıda askerlik yapar diyor. neymiş renkleri tanıyormuş okuma yazması varmış. peki bu çocukların psikolojisi ne olacak.
Yokmu bir yetkiliye ulaşılıp bu sorunların kökten çözülmesini sağlamak için. 20 sene emek verdim çocuğumun sağlığı için kusura bakmasınlar. 15 ayda harcatamam gerekirse mahkemeye gideceğim.

lütfen engelli arkadaşlarımın aileleri gereğini yapalım artık.çocuklarımız ezilmesin. bu çocukları kimse anlayamaz sadece biz aileleri anlarız. bu konuda engelliler sitesi olarak sizler bizim neler yapmamız gerektiğini anlatınız ve bizlere yardımcı olunuz.

teşekkürler.

askerlik konusunda ben iki oğlumunda işlerini askerlik şubesine bizzat giderek hallettim iki oğlumda 90-95 zihinsel engelli müracaat ettim onlar kurul günü çağırdılar bir çok fotoğrafta istediler değişik pozisyonlarda çocuğuda gördüler daha sonra askelik yapmaya elverişli değildir yazısı postayla eve geldi bence aynı yolu takip et ben 4 sene arayla iki oğlumuda aynı şekilde gösterdim ayrıca 2 saatlik temsili askerde oldular 14 mayısta.

Maalesef yeni 2022 Yönetmeliğine göre adres değişikliği aylık durdurma sebebidir. Bu konuda yapılacak bir şey yok. Yeni 2022 Yönetmeliği şöyle diyor bu konuda:

"MADDE 11 (1) Yaşlılık aylığı ve özürlü aylıkları, aşağıda belirtilen hallerde geçici olarak durdurulur.
a) Aylık almakta iken ikametgâhını başka Vakfın görev alanına girecek şekilde değiştirenlerin aylıkları geçici olarak durdurulur. Kişilerin bir yıl içinde yeni ikametgâhlarındaki ilgili Vakfa başvurmaları gerekmekte olup muhtaçlığının devam ettiğinin Mütevelli Heyeti tarafından tespiti halinde aylıkları durdurulduğu tarihten itibaren yeniden başlatılarak hak ettiği aylıklar takip eden ilk ödeme döneminde ödenir."

Şİmdi bu Yönetmeliğe göre oğlunuz taşındığınız yerdeki Vakfa gidip başvuru yapacak. lakin bu duurmda muhtaçlığı tekrar incelenecek. Siz emekli olduğunuz için hanede kişi başına düşen aylık gelir 119,62 lirayı geçeceğinden aylık baglanmayacak...
yeni Yönetmelik böyle diyor maalesef.

askerlik meselesine gelince. Evet, oğlunuzun askerlikten muaf olması için askeri bir hastaneden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre düzenlenmiş rapor alması gerekecek. Eğer "askerlik yapmaya elverişli değildir" kararlı rapor alabilirse askerlikten muaf tutulacak.

Size kim askerlik yapabileceğini söyledi? Şubeye gidip oğlunuz için askeri hastaneye sevk edildiniz mi? ve sevkiniz sonunda askeri hastaneden oğlunuz için "askerliğe elverişlidir" kararlı raporu mu düzenlendi?
Eger askeri hastaneden rapor düzenlenmediyse şubeye gidin oğlunuzun durumunu anlatın ve askeri hastaneye sevkini isteyin.

evet malesef vakfa gittik aynısını söylediler ama daha önce benim aylığım araştırılmamıştı yazıklar olsun bu yöneticilere.askeri hastahanede psikiyatri doktoru renkleri biliyor okuma yazması var askerlik yapar diye rapor verdi fakat bu çocuk genel temizlik yapamaz otistik içine kapanık hiç bi şey isteyemez 20 sene ne emekler verdik biz çocuğumuza 15 ayda hepsini alıp götürürler bunu bilemiyorlarmı bu kadar cahil mi bu askeri doktorlar.dahiliye doktoru boy ve kilodan askerlik yapamaz dedi 1 yıl erteleme verdiler gelişme durmuş 1 yıl sonra tekrar aynısı biz mahkeme kararıyla askere gitmemesini itiraz edemezmiyiz böyle bir kanun veya hak yok mu.%70 ağır özürlü çalışamaz raporu var bunu devlet maaş bağlamak ve sağlığını bakmak zorunda değilmi nasıl kanunun bunlar yaaa.

1 yıl erteleme mi verdiler askerlikten? Bu da iyi. 1 Sene sonra tekrar muayenesinde şansınız yaver gidecektir. Buyuk ihtimalle askerlikten muaf edilir. Siz de TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği "arızalar ve hastalıklar" bölümünü inceleyip bakabilirsiniz.

hastalıklar maddelere ayrılmış. Her maddenin "B" ve "D" dilimindekiler askerlikten muaf tutulur.

inşallah kalem hanım bide şu çocuklara maaş bağlasalar benim çocuğumun maaşına ihtiyacım yok ama oğlum o kadar çok seviniyordu ki maaş alıyorum eşyalarımı kendim alıyorum diye anlatamam yaaa 2 aydır oğlum evden dışarı çıkmıyor ben hadi çıkalım dersem çıkıyor paramız yok diyor çok üzülüyorum yaaa...

Evde bakım aylığı için başvurdunuz mu hiç?

çocuk kendi maaşını alamıyor bakım aylığı hiç vermezler. kaldı ki askerlik yapar demiş doktorlar muhtaçlık raporunu da vermezler. evde kişi başına düşen gelir saçmalıktır. bu devirde kim 120 tl den az kazanıyorda hayatını sürdürüyor. sokakta mı yaşayalım. yazıklar olsun. bize bunu layık gören zihniyete :mad:

Kalem;

evde bakım aylığı evdeki gelirin ne kadarı oluyor?

Kız valla netbus sonuna kadar haklısın. 2022 yönetmeliği için ne desen haklısın. canından bezdirdi bu yönetmelik milletin.
Ama askerlik için verilen raporda şansızlıkları olmuş. o raporla özürlü sağlık kurulu raporunun alakası yok. raporda agır özürlü ibaresi varmış. eger bir de bakıma muhtaçlık kirterelrine uyuyorsa evde bakım aylığı için başvurabilir arkadaş.
Askeriyede niye oyle yaptılar anlamadım aslında. askere almamak için bin takla atarlar genelde...

Evde bakım aylığı için 3 şart aranır:
1. % 50 ve üstü ağır özürlü ibareli rapor.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 467 lira altında olması:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
3. bakıma muhtaçlık kriterelrine uygun bulunması:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Bu 3 şarta da uygun bulunursa evde bakım aylığı baglanır. ama bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmasın evde bakım aylıgı baglanmaz.

Üst Alt