Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği yaptım, 2022 maaşı için eve geleceklermiş..?

eurythmics

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamlar %70 engel oranım var annemle babam boşanık ben, ablam ve annem yaşıyoruz ablam işe girince(asgari ücretli) ben köye aldırdım adres değişikliği yapmıstım sorun olmasın diye. Bugün aradılar sosyal hizmetlerden "köydeki eve geleceğiz adresiniz farklı gözüküyor" dediler beni bulamazlarsa sıkıntı olur mu? 2022 de eve gelmiyorlar diye biliyorum..

eurythmics

ilçe içinde bir köye adres değişikliği yapmışsınız anlaşılan. anne ve babanız boşanmış, hanede 3 kişi yaşıyordunuz. 18 yaş üstüsünüz. ablanız asgari ücretle çalışmaya başlayınca sorun çıkmasın diye köye taşınmışsınız. soruna bizzat davetiye çıkarmışsınız:)

2022 aylıklarında sosyal inceleme yapılır. bunun için haneye gidilir ve sosyal inceleme raporu hazırlanır. bunun yapılması şarttır.
Yönetmelik bu konuda şöyle der:

[[SIZE=2]I]"MADDE 6 – (1) Sosyal inceleme, hane ziyareti ve çevre araştırmasından elde edilen bilgilerden oluşur.
(2) Sosyal inceleme; başvuru formunda beyan edilen bilgiler ile merkezi veri tabanlarından yapılan sorgulamalar doğrultusunda elde edilen bilgilerin doğrulanması ve hanenin genel durumunun mahallinde tespit edilmesi amacıyla, Vakıf personeli tarafından başvuruda bulunanın ikametgâhına ve çevresine gidilmek ve hane ziyaret bilgi formu doldurulmak suretiyle gerçekleştirilir.
(3) Aylık almaya hak kazanan kişilerin sosyal incelemeleri her yıl yenilenir."[/I]
[/SIZE]
köye ikametgah adresini aldırdınız ama orada mı yaşıyorsunuz? eger orada yaşamıyorsanız elbette bu sorun olur.
köydeki yeni ikametgahınızda kaç kişi yaşıyorsunuz ve hanede kişi başına düşen aylık gelir ne kadar?

Köyde yaşamıyoruz koy de ki evde kimsenin kalmadığı çok belli onlar gelmeden hemen ikameti eski yaşadığım eve alayım mı?

Oturduğum evde annem, ablam ve ben kalıyoruz annem babasından 300tl maaş alıyor ve ablam 1300tl asgari ücret almakta tekrar bu eve ikamet aldırım mı ?

Ya da ablami köye ya da diğer ablamın evine ikametini alsak ben ve annem ilçe de ki evde kalsam sorun biter mi ki?

eurythmics
ikamet değişikliği yapınca sosyal inceleme gereği duydular. o adreste de yaşamadıgınız tespit edilecek. ve sosyal inceleme raporuna bu yansıyacak.
artık adres değişikliği yaptıgınızı biliyorlar. şu aşamada tekrardan adres değişikliğinin bir anlamı yok. sosyal incelemeden sonra hakkınızda karar verilecektir. zaten yaşadığınız adreste sınırı aşıyorsunuz. göstermelik ikametgah değişikliği yaptıgınız anlaşılacaktır. buyuk ihtimalle aylıgınızı keserler.

Kalem
Yaşadığım adreste sınırı aşmamak için ablam taşınsa olmaz mı, anlaşılır değil mi ?
Sizce köye gitsem kalsam Marta kadar gelirler mi ki? 1 kere geldikten sonra tekrar gelirler mi ? Bir de kesildi diyelim peki luzumsüz ödeme falan deyip, bize borç bindirmezler değil mi Kalem abla?

borç asla çıkartılamaz. bu konuda rahat ol.
şu aşamada adres değişikliği işe yaramaz. sosyal inceleme kararı alınmış hakkında çünkü. adres değişikliği yapman iyi olmuş ama insan kalmadığı eve adres gösterir mi yahu? hatan bu oldu. keşke daha önceden sorsaydın bunları. doğru şekilde yönlendirirdim seni.

köydeki evde hiç kimse yaşamıyor mu? eger hiç kimse yaşamıyor ve sadece senin ikametin varsa, bunu tespit ederler.

Oh teşekkürler borç binmesin de iyi...

Annemin işleri hep hiç ilgilenmedim o zaman da ikameti aldırdık işte köye :( Annemle benim ikamet köyde. Aynı çiftlik içinde yengemler kalıyor o başka dairede. Hayırlısı artık :(

Tekrar başvurabilir miyim kesilirse ?

çiftlik içinde iki ayrı daire mi var? birinde annenle sen diğerinde yengenler kalıyor?
evet,borç asla çıkartılamaz. bu konuda rahat ol.
dilerim lehinde karar çıkar . eger kesilirse de uzulme. tekrar başvurabilirsin.
gelişmelerden muhakkak haberim olsun oldu mu?

Evet çiftlik için de 2 daire. Umarım keşke lehimde çıksa, teşekkür ederim. Gelişmelerden haber ederim sağ ol yardım ve ilgin için Melek abla.

rica ederim ablam. yakında heyet ziyaret edecektir zaten. sonuç hayırlısı olsun inşallah.

Üst Alt