Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği yüzünden engelli maaşım kesildi. Tekrar alabilir miyim?

Emrullah81

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bana bu konu hakkında yardimci olup bilgi verirseniz çok mutlu olurum..

Ben 2014 yılından beri engel ki ayligi alıyordum.ikamet değişikliği yüzünden maaşım kesildi taşıdığım yerin sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfın müracat edip tekrar ayligimin bağlanmasını talep ettim bana rapor suremin bitmemesine rağmen raporu mu yeniletmemi ve öyle talepte bulunmami söylediler bende raporu mu yenileyip başvurdum ve görevli memur evimize gelip incelemede bulunup sorular sorduktan sonra gitti maaşını e devletten yada 144 ara yila ogrenirsin dedi.

Şimdi benim sorum su:

Ben ikamet değişikliği yapmasaydim 20 gün sonra yani 7 mart 2018 tarihinde maasimi cekecektim ikamet değişikliğinden dolayı maasim fes edildiği için sadece 64 tl hesabıma para yatırılmış.aceba bana eylül ile mart arası ödenmeyen maasimda verilir mi yoksa sadece bu ayın maasimi verilir? ilk sorum buydu,

2.sorum ise:

Şu an bulunduğum hanede ben,eşim,2 yaşındaki kızım,eşimin annesi,abisi ve eşi yaşamakta.yani iki aile var fakat sadece eşimin abisi sigortalı çalışıyor digerlerimiz çalışmıyoruz ve sigortalı değiliz aceba ailede kalabalık yaşadığımız için maasimizda kesilme olurumu yoksa sıkıntı çıkmazın?

Bu sorularıma cevap verip bana yardimci olursanız çok mutlu olurum.şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla...

E devlette maaş sorgula 64 tl hangi dönemin görürsün evde çok kişi yaşamak daha avantajlı kişi başı gelire bakılıyor .

Fesedilen engelli maasimi geriye dönük odemelerinide alabilirim?yardımcı olun lütfen.

Bana bu konu hakkında yardımcı olup bilgilerinizi paylaşırsaniz çok mutlu olurum..

Ben 2014 yilindan bu yana engelli aylığı aliyordum.bulunmus olduğum ilçeden ayrıldım ve başka bir ilçeye tasindim.Adres bildirimi yapmam gerektiğini bilmiyordum ve maaşımi çekmeme bir hafta kala e devleten baktigimda aynen şu yazıyordu ilçe sınırları dışına ciktiginiz cikmanizdan dolayı maasiniz reddedildi/Fesedildi yazıyordu ve bana 64 TL yaptırmışlardı.

Şimdi yeni tasidigim ilcedede maasimin kabul edildiğini öğrendim.

Öğrenmek istediğim şu:.
Adres değişikliğinden dolayı bana geriye dönük ödenmeyen maaş larimda geri verilir mi?yoksa sadece duruldugu tarihten sonrami bana ödeme yapılır. Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Aynı şekilde benim de kesildi ve tekrar bağlattım ikamet ile. Bunu ben de merak ediyorum.

Bana geçmişe dönük maaslarimida alabilecegimi söylediler...

İkamet değişikliği nedeniyle kesilen 2022 maaşım bağlandığında ne kadar alacağım?

Değerli büyüklerim,
Ben /90 engelliyim ve 3 ayda bir maaş almaktayim fakat ikamet değişikliği sonucu mart,haziran ve eylül ayı maasimi alamadım yani toplamda 9 ay ediyor.şimdi bu eylül ayında bana ne kadar maaş verecekler...Birde bu maaşı 1 eylül demi verecekler yoksa 5 ile 9 arasimi verecekler.
Bu arada maaşım tekrar geçen mayıs sonunda onaylandı fakat yetişmediği için haziranda veremediğini söylediler ve eylül de alacagimi söylediler.şimdiden herşey için teşekkür ederim.saygılarımla

Emrullah81
adres değişikliği yapmışsın ve aylığın durduurlmuş. sonra da yeni ikamet adresinin baglı olduğu vakfa başvurmuşsun. senden yeni rapor istenmiş. yeni raporu da vermişsin. yeni rapor oranı da %90

mart ve haziran dönem aylıklarını alamamışsın. eylül'de ne kadar alacağını soruyorsun.
sana eylül'de;
mart dönem aylığı(mart,nisan,mayıs),
haziran dönem aylığı (haziran,temmuz ve agustos),
eylül aylığı (eylül'den itibaren bir aylık ödeneceği için sadece eylül ayı),
olmak üzere toplam 7 aylık ödeme yapılacak.

7 aylık toplam 4346,44 TL alacaksın.
ekim,kasım ve aralık'ta da 650,52 TL alacaksın.

Kalem

ablam peki benim 2 aylık alacağım bosami gidecek ben 9 ay bekledim cunku birde bu maaşı 1 eyluldemi alicam abla yoksa normal her zamanki tarihtemi
Birde ablam ben en son 7 aralıkta maasimi aldım ondan sonra ocak.şubat.mart. nisan.mayıs.haziran.temmuz.ağustos olmak üzere 9 ay parami alamadım abla 2 ayim boşuna gitmiş olmuyor mu?

@Emrullah81
2 aylık alacağım bosami gidecek" derken hangi 2 aydan bahsediyorsun?

@Emrullah81
benim yaptığım hesap doğru:)
sen yanlış bilgiye sahipsin sadece. yanlışını düzelteyim:)
7 aralık'ta çektiğin para aralık,ocak ve şubat ayının olmak üzere 3 aylıktı.
2022 aylıkları yönetmelik'e göre 3'er aylıkk peşin ödenir (19 agustos'ta bu durum değişti, birer aylık ödenecek artık)

mart'ta sana 64 Tl ödendi. Niye?
çünkü 1 Ocak 2018'de 2022 aylıkları zamlandı. sen aralık'ta ocak ve şubat ayının parasını da aldığın için bu 2 ayın zam farkı olan 64 TL sana mart'ta ödendi:)

yani sen aralık'ta aralık,ocak ve şubatı da
mart'ta ise ocak ve şubat ayının zam farkını da aldın:)

mart dönem aylığını (mart,nisan,mayıs)
haziran dönem aylığını (haziran,temmuz ve agustos)
ve eylül'ü almadın sadece. bu 7 ayın miktarını da yukarıda yazdım sana.
1 eylül'den itibaren artık oyle 3 aylık peşin ödeme yok.
7 aralık'ta ödeme aldığına göre doğum yılının son rakamı 2 ya da 7.
doğum yılının son rakamı 2 ya da 7 ise ödeme gunun ödeme dönemlerinin yedisi.
buna göre;
7 eylül'de 4346,44 TL (7 aylık)
7 ekimde, 650,52 TL
7 kasım'da 650,52 TL
7 aralık'ta 650,52 TL alacaksın.

Bende Şuan aynı sorunu yaşıyorum adres değişikliği yüzünde ekim 2018 de 2022 maaşım kesildi ekim 2018 de tekrar başvurdum raporun eski yenile dediler raporumu hakem hastanelerle uğraşmaktan anca ocak 2019 da alabildim kaymakamlık suç sizin birikmiş maaşınız yok diyor 144 aradığım da toplu alacaksın diyor ne yapmalıyım

144 dogru deyik aşağıdakı bilgiler https://alo183.aile.gov.tr/bilgi-bankasi/2022-ayliklari den alınma.

[FONT='inherit']Soru 71: Adres değişikliği beyanı yapmadığından dolayı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı kesilen vatandaş tekrar bu aylıktan yararlanabilir mi?[/FONT][FONT='inherit']
Bir yıl içerisinde başvuruda bulunulması ve yeni adresini Vakfa bildirmesi neticesinde Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse vatandaş 2022 aylığında tekrar faydalanabilir ve alamadığı aylıklar kendisine verilir.[/FONT]
[FONT='inherit']Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?[/FONT][FONT='inherit']
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.

[/FONT]
[FONT='inherit']Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?[/FONT][FONT='inherit']
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.

[/FONT]

Üst Alt