Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliğinde 2022 maaşı devam süreci..?

haklarkanunu

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bir yardımcı olurmusunuz arkdaşlar Ben adres değişikliği nedeniyle mart ayında aylığımı alamadım.Tekrar başvurdum bağlanırsa almadığım dönemide alabilirmiyim.Bide Evin kira olması muhtaçlığa dahil ediliyor sdiye yazıyor aile ve sosyal yardımlaşmada doğrumu bunlarla ilgi bilgisi olan yazsın.Engelli oranım % 90 maaşımı nisan 18 kestiler

haklarkanunu eğer vakıf mütevelli heyeti muhtaçlıgının devam ettiği yönünde karar verirse aylıgın durduruldugu tarihten itibaren açılacak ve alamadığın aylıkları alabileceksin.
evin kiraysa, emsal kira bedeli hanenin aylık toplam gelirinden düşülür. muhtaçlığın hesaplanırken emsal kira bedeli hane toplam gelirinden düşülecek yani.

Apla Emsal nasıl oluyor.Biz şuanda 420 Tl aylık kira veriyoruz.Ne kadar yapıor gelirden kaçı düşer bilgi veririmisin.Teşekkür ederim apla e devletten baktımda onaylanmış geçen mart dönemi aylığını alamamıştım.Şuan ne kadar alıcam.E develtten baktığımda eski başvuru tarihini gösteriyor.Şuan bu ay ne kadar alıcağımı bilmiyorum:%90 özürlü raporu

e-devlete girip 2022 aylık duurmuna bak.orada yazanları kimlik bilgilerini gizleyerek buraya kopyala. bilgilerine bakayım bi. aylık baglanmışsa alabileceğin tutarları hesaplar yazarım sana.
NOT1: 2022 aylıgı sorgulamada herkesin ilk başvuru tarihi görünür. aylık kesilip tekrar baglansa da bu durum değişmez daima aylıga ilk başvurdugu tarih görünür yani.
NOT2: aylıgın baglandıysa emsal kira bedelini bilmene gerek yok:) emsal kira bedeli farklıdır. mütevelli heyet o bölgenin emsal kira bedellerini ilgili kurumlardan öğrenir. emsal kira bedeli nasıl hesaplanır bilmiyorum.

başvuru tarihi 2014 son ödeme miktarı 63 tl ödeme durumu çekildi yardım devam ediyor.Sadece 63 tl yatırmışlar yazan bunalr apla bu 63 tl mart ayında almıştım Engelli raparoum % 90

bana 2022 aylığı için e-devlette görünen ekran bilgilerini kopyala dedim. sen yaz demedim ki.

Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı 25/09/2014 08/03/2016 63,24 TL ödeme çekildi Devam Ediyor 7.497,65

Bunlar yazıyor apla dediğin gibi yaptım.Toplam tuttar 7497 sadece 63 tl çektim

haklarkanunu ekranda vakıf bilgileri de değişmiş di mi?:) yani şu an ikamet ettiğin ilçenin vakfı görünmekte ekranda. aylıgın devam ediyor yazıyor çünkü.
emin olmak adına seni yordum ablası, kusura bakma.
bu durumda işlemlerin tamamlanmış ve aylıgın baglanmış gorunuyor. en son mart'ta 63 TL çekmişsin. o da aralık dönem aylıgındaki 2 aylık fark zaten. yani mart dönem aylıgını almamışsın.rapor oranın % 70 ve üstü olduguna göre haziran'da toplam toplam 2939,30 TL (mart ve haziran dönem aylıklarının toplamı) alacaksın.

apla ben zaten 06 03 2016 tarihinde sadece 63 tl aldım.Yani Taşındığım yerdeki vakıf başvurdum onaylanmadı Şuan tekrar eski vakıfın kontolunda olan bölgeye taşındık ve şuan onaylandı.Evin kira kontratosunu verdik.Bu ikinci başvuru yapışım apla toplu alacağım yani.Çok teşekür ederim apla hiç bilgimiz yoktu.

Orda babmın aylığı görüldü Bizimle ilgi olmadan adresten kaldırmamış oda bizimle gelmiş.Orda yapılan muhtaçlıkta geçti apla Ama normalde 5 senedir annemle babam ayrı yaşıyorlar.Adres değişikliğinde oda bizim adresteymiş gibi göründü apla ondan onaylanmadı 63 tl aldım. Şuan eski vakıf kontolundeki adrese taşındık geri baglandı.

eger o taşındıgın vakıfta muhtaç bulunmadıgından dolayı aylık baglanmadıysa durumlar değişir. şimdiki eski vakfına ne zaman başvurdun peki?

iptal eden vakıfa 19.02.2016 vurdum.onaylamıyor.
yenisinede 15.05.2016 başvurdum.bu bizim eski eski aylığı aldıgımız yer burası onayladıŞuan muhtaçlık devam ediyor zaten apla baglandı aylık

taşındıgın yerdeki vakıf muhtaç olmadıgından dolayı aylık baglamamış sana. sen de eski vakfının oldugu yere taşınmışsın ve mayıs'ta başvurmuşsun. bu durumda sadece haziran dönem aylıgını alırsın ablam. haziran dönem aylıgı da 1469,65 TL'dir.

2022 maaşı Kalem apla bir kontrol eder misin

Kalem apla sen hesaplamiştinda haziran ayında alırsın demiştin aynı şekilde vakıfta hazıran ayında 1470 tl alırsın dedi ama baktım yatmamiş.Hiçbirsey anlamadim eğer eylul ayina kalirsa bu alamadiğim ayliğida verirlermi. Başvuru tarihi 15 mayis 25 mayista onaylandi.Ama baktim yatmamiş şuan yardim durumu devam ediyor yazıyor.Bi eylülde alacağım ayliği hesaplar misin temmuzu hesaplamistin 1470 çıkmıştı teşekkürler Engelli oranı 90

Eylülde eylül dönemi+haziran,temmuz,ağustos birikmişiyle toplamda iki dönemlik maaş alırsın.ben de aynı durumdayım.2940 alırız yani

haklarkanunu
başvuru tarihin mayıs'taymış. bu durumda haziran dönemi ve eylül dönemi maaşlarını alacaksın.
lakin 1 temmuz 2016 tarihi itibariyle 2022 aylık tutarları yeniden belirlenecek olup artacaktır. dolayısıyla haziran dönemi içinde bulunan temmuz ve agustos aylarının aylık miktarları değişecektir. eylül dönem aylıgı ile birlikte haziran dönemi içindeki 2 ayla birlikte 5 ayın maaş tutarı farklı olacaktır.
eylül dönem aylıgı yaklaşık 1530 TL olacak. memur aylık katsayısı enflasyona göre yeniden düzenlendiğinde ise bu miktar en fazla 4-5 Tl artacaktır.
eylül'de tahminen eline toplam 3040 Tl geçecek. memur katsayısı yeniden belirlendiğinde ise bu miktar çok az miktarda artacaktır.
temmuzun ilk haftasında 2016 yılının ikinci altı ayın 2022 aylık miktarlarını yayınlamış olurum inşallah. o zaman tekrar bana konuyu hatırlat kesin rakamı o zaman yazarım ablam.

Kalem apla Hatırlat kontrol edeyim demiştin.Bir bakarmısın apla 2022 maaşı ile ilgili

ama apla vakıfa gittimde yeni başlayan bayan toplamda eylülde toplu olarak 1469 1500 civarı alacaksın dedi.Şuan kafam çok karişti.Ben başvuruyu 25 mayısta yaptim 29 mayısta onaylandi apla işe yeni başlayan bayan eylülde 1500 civari dedi 144 aradım haziran ayliği 1469 diyor çok karişti işler sen beni bir aydınlatırmısın.benim kafama takılan Haziran ayliğini verip vermeyecekleri eylül ayında Allah razı olsun Şu ramazan ayında Kalem apla senden bu kadar herkese yardımcı oluyorsun Rapor oranı % 90

Aylığa başvuru Tarihi: 25 Mayıs

Bağlanma Tarihi: 29 Mayıs

Özürlü Derecesi :% 90

Haziran aylığım yatmadı toplu 2990 alırsın diyıorlar kafam çok karştı.teşekür ederim

Doğru demiş eylül de o kadar alırsın benim 1 haziran da kabul oldu eylülle berber alırsın hepsini dediler

ama apla vakıfa gittimde yeni başlayan bayan toplamda eylülde toplu olarak 1469 1500 civarı alacaksın dedi.Şuan kafam çok karişti.Ben başvuruyu 25 mayısta yaptim 29 mayısta onaylandi apla işe yeni başlayan bayan eylülde 1500 civari dedi 144 aradım haziran ayliği 1469 diyor çok karişti işler sen beni bir aydınlatırmısın.benim kafama takılan Haziran ayliğini verip vermeyecekleri eylül ayında Allah razı olsun Şu ramazan ayında Kalem apla senden bu kadar herkese yardımcı oluyorsun Rapor oranı % 90

Aylığa başvuru Tarihi: 25 Mayıs

Bağlanma Tarihi: 29 Mayıs

Özürlü Derecesi :% 90

Haziran aylığım yatmadı toplu 2990 alırsın diyıorlar kafam çok karştı.teşekür ederim
Kalem

Enflasyon farkına göre memur katsayısını maliye daha bugün düzenledi. Buna göre 2022 aylıklarını hesapladım ve sabit başlıkta yayınladım. Eylül dönem aylığı yüzde 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç aylığı 1543,15 TL, Haziran dönem aylığını da alacaksın toplam 3012,80 TL alacaksın eylülde. 2 aylık farkı da eylülde alırsan eline toplam 3061,78 TL geçecek. Not: telden kısacık bi şeyi on saatte yazıyorum. Tam bi işkence. Ev internetim gelene kadar beni idare edin

Üst Alt