Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliğinden bakım maaşı kesildi. Bağlandıktan sonraki süreç nasıldır?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
bir sorum olacak yardımcı olabilirmisiniz bakıcı maaşını 2009 yılından beri alıyorduk. adres değişikliği sebebiyle kesildi 6 ay almadık. fakat kasım ayı itibariyle dilekçe verip tekrar başvurduk. sorum şu ki: tekrar ne zaman bağlanır yada şuan ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

Sevda adres değişikliği il içinde mi yaptınız yoksa il dışına mı taşındınız?

başvurdugunuz il müdürlüğünü arayarak süreç hakkında bilgi alabilirsiniz.

Adres değişikliği il dışı. Fakat ben maaşı almış oldugum yere sordum kesildiğini ve dilekçe yazmam gerektiğini söylediler dilekceyi yazdım 10gun oldu. Şimdi onların sözüne göre eve incelemeye geleceklermis.bekle dediler. Sorun şu yeni oturdugum ilden mi incelemeye gelecekler.ben ilk maaşı aldığım yanibbaşvuru yaptığımda eve kimse gelmedi.

evde bakım aylığı alıyorsanız ve evde bakım aylığı alıyorken il dışına taşınmışsanız evde bakım aylığı kesilir. bulundugunuz il müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor. anlattıgınıza göre bulundugunuz ilin il müdürlüğüne dilekçe vererek başvurmuşsunuz.
şimdi taşındığınız il müdürlüğünden dosyanız şimdiki ikamet ettiğiniz il müdürlüğüne gönderilecektir. dosyanız geldikten sonra da evinize bulundugunuz il müdürlüğünden bakım hizmetleri degerlendirme heyeti gelecek ve bakım raporu hazırlayacaktır yeniden. şartlarınız uygunsa aylığınız tekrar ödenecek. adres değişikliğini en geç 15 gun içinde yaptıysanız ve adres değiştirdikten sonra da bakım hizmeti verilmeye devam etmişse, gelirde bir değişiklik olmadıysa alamadıgınız aylıklar da toplu ödenir.

ilk başvurumuzda eve heyet gelmedi dediniz. evde bakım aylıklarında bakım raporunun hazırlanması için heyetin gelmesi evde ziyaret etmesi gerekiyor. belki unuttunuz bilemiorum. ama öyle bir olasılık yok. öyle bir şey olduysa izahını bilemiorum.
fakat şu durumda bakım hizmetleri degerlendirme heyeti gelmek zorunda. heyet bakım raporu hazırlayıp bulundugunuz il müdürlüğüne sunacak. il müdürlüğü de heyetin kanaati doğrultsuunda hazırlanan bakım raporuna onay verecektir ya da vermeyecektir (heyetin kararı belirleyici burada).
heyet ne zaman gelir bilemem. genelde bilgi vermiyorlar ansızın geliyorlar. yine de siz şimdi ikamet ettiğiniz il müdürlüğünü arayarak ne zaman gelip gelmeyecegini sorun.

Sayın Kalem vermis olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Yani taşınmış olduğum sosyal hizmetlerden sorgulayacam oylemi

tabi ki:)

yeni taşındığınız il müdürlüğünden sorgulayacaksınız. zaten o il müdürlüğüne dilekçe verdiniz.

Peki istanbuldaki il Müdürlüğü nün numarasını biliyormusunuz

selam arkadaşlar ben silivride oturmaktayım kartal tarafına taşınmayı düşünüyorum bu durum acaba bakım maaşının kesilmesine sebep olur mu bilgi verirseniz çok sevinirim saygılar.

bildirim halinde kesilim olur mu peki tşkler

daha taşınma girişimi olmadı tek gelirim bu o yüzden de açıkcası cesaret edemiyorum kesilir diye net bir bilgi verilebilirse çok sevinirim arkadaşlar

Adres degisikliginde il degisimi olmadiktan sonra maas kesintisi olmuyor adres degisikligi evet sosyal hizmetlere bildiriliyor.il degisikliginde tekrar memur gelmesi oluyormus.ben il icerisinde degisiklik yaptim bildirdim ama kesinti olmadi.il dışı olmadigi icin diye düşünüyorum.ama bir tanidigim il degışikliği yapti bildirimde bulundu aninda kesmisler.şimdi tum islemleri yeniden yapacakmiş.

arkadaşlar yanlış yonlendırmeyelım

arkadaşlar yanlış yonlendırmeyelım ben aynı ıl aynı ilce bır sokak ilerı taşındık yenı taşındık hemen bıldırdık ama yınede maaş donduruldu denıldı ne yaparsan yap kapı nosu degıştımın maaş donduruluyor arkadaş lar yanlış yonlendırmeyın adres degışıklıgı durumunda 2-3 aylık bır bekleme suresı var ben 1 ay oldu gelen gıden yok samsunda bu adres degısıklı yapıp surecı bılen varmı

Sevgili miraç bilgim yanlismi dogrumu bilmiyorum ben yasadigimi anlattim.ben bildirim yaptim kesinti yapmadilar.hergun yeni bisey cikartiyolar.benim yaptigim adres degisikligi ve bildirimim 3 yil olmustur.o donemde bende kesinti yapilmadi.

usulen il içi adres değişikliğinde aylık kesilmesini/durdurulmasını gerektirecek bir değişiklik yoksa aylık durdurulmaz.
ama il müdürlüğü denetim ihtiyacı vs duyarsa aylığı durdurabilir.
bazen il müdürlükleri farklı uygulamada bulunabilir.

tavsiyem, il içi adres değişikliği oldugunda bunu en geç 15 gün içinde bildirmeniz, adres değişikliğini bildirirken de aylık durdurmayı gerektirecek durum değişikliklerinin (kişi değişikliği, gelir değişikliği, bakıcı değişikliği vs) olmadıgını il müdürlüğüne beyan etmeniz.
ama aylık durdurmayı gerektirecek durum değişiklikleri olmuşsa aylık durdurulur ondan sonra da heyetin kararına göre işlem yapılır. heyetin kanaatine göre aylık devam eder ya da etmez.

il dışı adres değişikliğinde kesinlikle aylık kesilir. taşındıgınız ilde tekrar yeni ikamet ettiğiniz il mdüürlüğüne başvurursunuz. incelemelerden sonra aylığınız heyet kararına göre onaylanır ya da onaylanmaz.
her durumda adres değişikliğini en geç 15 gün içinde bildirmekle yukumlusunuz.

Üst Alt