Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliğinden dolayı kesilen 2022 aylığı için tekrar rapor istenir mi?

Capricorn

Aktif Üye
Konular
75
Reaksiyonlar
12
1 ay önce adres değişikliği yapıp vakıf sınırı dışına çıktığım gerekçesiyle maaş kesildi. Bugün tekrar başvurup bağlatmak istedik ama raporumun aslını istediler. Raporum "sürekli" ibareli 2007 tarihliydi ve bu raporun aslını zaten 2007 senesinde 2022 maaşını bağlatmak için onlara vermiştik. Bunu söylediğimizde de kurumdaki dosyamda raporun aslının bulunmadığını söylediler. Bu nasıl olabilir ? Raporumun sadece fotokopileri var elimde. Başvurmadan önce araştırmıştım yeniden maaş bağlanma şartlarını ve kesilen 2022 maaşları için kesim tarihinden itibaren 5 yıl içinde yeniden başvurursa rapor istenmez diye okumuştum, bunu da kuruma ilettiğimde yok öyle birşey dediler. Velhasıl bu durumda ne yapmam gerekir?

Diğer sorum, benim tekrar hastane köşelerinde heyete girip yeniden rapor alacak sabrımda yok gücümde, ben bu eski raporun ıslak imzalı nüshasına ya da işimi görecek şekline nerden ulaşabilirim.?

2007 yılında raporu aldığınız hastaneye başvurun onlarda bir nüshası mutlaka olmalı hastaneden raporun bir nüshasını isteyin durumunuzu anlatıp raporu alınca da renkli fotokopi cektirin asli mi fotokopi mi çoğu insan anlamaz zaten bire bir aynısı oluyor, dediğim gibi raporu aldığınız hastaneye basvurun

beyto1616
Hastanede kalan nüsha verilmez.

Capricorn

rapor aldığın hastaneye git. O hastanenin sana verdiği nüshanın fotokopisi varmış sende. sendeki fotokopileri götür ve göster. başhekimliğe "sana verilen nüshanın kayboldugunu elinde rapor olmadıgını, 2022 aylığı için başhekimlik tarafından onaylı rapor suretini de kabul edeceklerini" söyle ve raporun onaylı suretini iste.

2022 aylıkları için raporun aslının verilmesi şart değil. Yönetmelik gereği hastane başhekimliği tarafından onaylı sureti de yeterli.

bu konuda Yönetmelik'in 5. maddesinin 5. fıkrasının "a" bendi şöyle der:

"a) (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) Engelli aylıkları başvurularında, (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) engelliler için sağlık kurulu raporunun aslı ya da noter/hastane başhekimliği tarafından onaylı sureti veya Sağlık Bakanlığı veri tabanından elektronik olarak paylaşılan rapor bilgileri kabul edilir. Bununla birlikte (Değişik ibare:RG-19/8/2018-30514) engelliler için sağlık kurulu raporu suretlerine Vakıf Müdürlerince, aslının ibraz edilmesi kaydıyla “aslı gibidir” onayı verilir."

Kalem abla merhaba evde şuan dört kişiyiz ancak abim ve ben ayrılacağız babam engelli annem ondan bakım aylığı alıyor evde iki kişi kalırlarsa almaya devam edebilirler mi ? Toplam iki kişi için toplam gelir 2170 tl ?

mehmetingo

2170 liradan başka gelırlerı yoksa 2170/ 2 : 1085 bu durumda ebm maaşı devam eder 30 40 lira ile gelırı kurtarırsınız

Yok sadece emekli maaşı var babamın annem çalışmıyor babama bakıyor iki kişi olacakları icin kesilmez değil mi yani biz evden abimle çıkıp bildirince?
-mka

Kişi başına düzel sınır yanılmıyorsam 1200 civara ve fazlasıyla 1085 ile altında kalıyorlar

mehmetingo
babanızn emeklı maaşı 2170 lira ise alınan ebm hesaba katılamz gelr 2170 olark görunur yukardakı mesajımda yaptıgım hesaba görede az bi farklada olsa maaş kesılmez almaya devam ederler

-mka şimdi anlamadım :/ ebm nedir? Emekli maaşı toplamı 2170 tl 200 tl krediye kesiliyor zaten ama ben toplam maaşı ne yazıyorsa 2170 tl onu baz alıyorum. Kişi başı düşen ise 1219 tl bu durumda 1085-1219 = 134 tl fark ile almaya hak kazanıyorlar doğrumudur

mehmetingo

ebm(evde bakım maaşının kısaltması ben uydurdum kısaltmayı :D uzn uzn yazmamak için)
200 değil isterse tamamı kesılsın emeklı maaşının farketmz çünkü hesaplamada gelire bakılıo gidere değil öyle olsa millet kredıye şu kdar elektrıge bu kadar suya o kadar kesılıo der almayan kalmaz bu maaşı
evet 134 lira ile kurtarıyonuz ebm maaşını hesabı ben yaptıgım halde mesaja yazarken hatalı geçmışım kusura bakma :(

kısaca ebm maaşına devam edersınz. güle güle harcamak nasıp olsun.

Allah razı olsun cevap icin🙏🏻 Şuan aslında alıyoruz 4 kişiyiz ama anim ve ben ikametgah değişikliği yapacağız annem babam kalacak bakıcı ve engelli raporu olan babam. Çıktığımızda keserler mi acaba diye meral ettim -mka

mehmetingo

verdiğin bilgilere göre şartların devam edıo heç bişi olmaz ebm maaşı almaya devam ederler.
not :hanede kişi azalamsı olunca kuruma bildirmek gerekıomu o kısmı bilmıom sorsanzı ıı edersınız gerçi şartlarınzıda bi değişiklik bişi olacagını sanmıom.evinizdeki bakıcı sözleşmesını bı okuyun belkı orda yazıodur

Şimdi baktım 13. Madde şöyle
13.Engelli ve onunla aynı evde yaşayan kişi ya da kişilerin sayısında bir değişiklik olması halinde durumu en geç “15 gün” içerisinde;

Yani bildirilmesi zorunlu ama iki kişi kaldıklarında gelir düzeyi aylında kaldıkları icin kesilmez sanırım dediğiniz gibi

@beyto1616 @Kalem

Teşekkür ederim, hakkınız geçti hakkınızı helal edin.

Hastaneye kardeşimi yolladım, ne olur olmaz diye bir talep dilekçesi de yazmıştım ama dilekçeye gerek kalmadan. Kardeşim durumu anlatmış, repor nosu ve benim adımı alıp yarın gel demişler. Ertesi gün kardeşim tekrar gitti, hastanede bulunan raporun aslını kardeşime verip kardeşimin kimliğini rehin almışlar, bu raporun 5 tane fotokopisini çek getir demişler. Fotokopilere aslı gibidir damgası vurup imzalamışlar. Bunları kabul etmek zorundalar deyip raporun aslını tekrar geri alıp kardeşimi yolladılar. Aslı gibidir damgalı fotokopiyi vakfa götürüp gösterdik bu sefer kabul ettiler. Şimdi tekrar eve gelecekler. Bekliyoruz...

Üst Alt