Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliğinden dolayı kesilen kızımın bakıcı maaşı..?

mehmet cengil

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
adres değişikliğinden dolayı kesilen kızımın bakıcı maaşı eyllül 2014 ten beri
konu şöyle oturduğum apartmanda karşı komşum yeni ev aldı ve nüfusa gidip benim oturduğum evi boşa düşürmüş
benim haberim 20 gün sonra oldu. muhtardan öğrendim iş işten geçmişti adres değişikliğinden dolayı kızımın düzenli yatan bakıcı maaşı kesildi numara taştan dolayı. 2 şubatta eve geldiler. olumlu onayladılar 10 şubatta aradım sosyal yardımlaşmayı şubat onaylı oldugu için nisanda yatacakmış bakıcı maaşı eylülden beri bekliyoruz bu kadar süre normalmi geriye dönük hakkımız mevcutmu.bu konuda paylaşımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk ederim..​

Mehmet,
sen önceki yazılarında ev aldıgından dolayı evde bakım aylıgının kesildiğini yazmıştın. hatırlarsan ben de evde bakım aylıgı için tekrar git başvur demiştim. bu adres değişikliği nerden çıktı? hem aynı il içinde adres değişikliği olsa bile maaş kesilmez.
o yuzden net bilgi ver bana evde bakım aylıgı niçin kesildi? eger ev aldığın için kesildiyse bu durumda yeni başvuru sayılır ve geriye dönük aylık alamazsın.
aylığın şubatta onaylandıysa ilk ödemeyi de nisan'da alırsın.

abla ev aldığım için dilekçe vermiştim zaten ama ev aldığım için kesilmemiş yanlış bilgi vermişlerdi sosyal yardımlaşmadan.karşı komşum
numara taş değikliğinden dolayı nüfusa gidip benim oturduğum kapı numarasını söylemiş onun için beni nüfustan düşürdü sistem otomatik bakıcı maaşı kesmiş ve sonra belediyeye gidip karşılıklı numarataş değikliğini teyid ettik ama iş işten geçmişti. benim tapuda 6 numara yazıyor ama sistemde 5 numara görüküyor karşı komşum tapuda 5 numara yazıyor ama sistemde 6 numara gözüküyor.durum bundan ibaret.

kim dedi sana bunları? Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünden mi dediler?
yanlışlıkla kesildiyse elbette geriye dönük ödeme yapılması lazım.

sosyal yardımlaşmada çalışan bir bayan ev aldığın için kesilmemiş adres değişikliği için kesilmiş.dediler bana bende onlara dedim oturduğum adreste hiç taşınmadımki? meğerse komşum yeni ev ladı karşı dairedeki numarataş tan dolayı düzelttik.benim öğrenmek istediğim bu durumda geriye dönük hakkım varmı.

Mehmet,i
evde bakım aylıgına sosyal yardımlaşma bakmıyor ki. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğü bakıyor. eskiden sosyal hizmetler bakıyordu. evde bakım aylığı için başvurdugun yerden mi dediler bunu?
Heyet şubatta gelmiş sana. heyet ne dedi peki?
kesildikten sonra heyet geldi di mi sana incelemeye?

evt geldiler abla şubatın ikisinde olumlu dediler nisanda tekrar alırsınız dediler.aile sosyal politikalar il müdürlüğünden geldiler.ben bu durumda geriye dönük hakkım varmı.

resmi aylık kesme gerekçelerini bilmeden bu konuda net bilgi vermem inkansız. il müdürlüğünden yazılı olarak alamadıgın aylıkları talep et.
aldıgın evi kaç liraya almıştın sen? o evde mi oturuyorsun?
bu arada heyetin evde bakım ücretini onaylama yetkisi yoktur. heyet ancak kanaatini bildirir heyetin kararına göre il müdürlüğü onaylar.

evt şu an aldığım evde oturuyorum geriye dönük heyet raporda yazarlarsa alırsın dediler bana çünkü yanlışlıktan dolayı kesilmiş

oturdugun evi aldın yani. tamam.
e heyet geri ödeme yapılır dediyse daha buralardan ne soruyorsun ablası:) eger ödemezlerse il müdürlüğüne dilekçe ver ve ödenmeyen aylıkların tarafına ödenmesini talep et.

Üst Alt