Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliğinden kesilen 2022 maaşı için ne yapmalıyım?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
g.antep de yaşıyorum adres değişikliği yaptım aynı il içinde başka ilçeye taşındım. aylığım adres değikliğinden dolayı kesilmiş. şimdi ne yapmam gerek detaylı bir şekilde bilgi verirseniz çok sevinirim.
aile ve sosyal politikalar bakanlıgına mail atsam aderesimi olurmu

Rapor hariç diğer belgelerle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yeniden başvuru yapmalısınız.

aynı olay benimde başıma geldi geçen sene kelebek arkadaşın da dediği gibi taşındığınız ilçenin sosyal yardımlaşma vakfına gidip bir dilekçe ile başvuru yapıyosun herhangi bir evrağa gerek yok ilk giderken onlar sana söylerler ne gerektiğini ama mesela benim raporum süresiz olmasına rağmen tekrardan hastahaneye sevk edip tekrar yeni rapor istediler sevk ettikleri hastahaneye gittim yeni raporumu aldım %97 oranında red edildi red sebebi olarakta hanede kişi başı 255 TL hi geçmesiymiş 3-4 defa başvuru yaptım her defasındada red ettiler bende vaz geçtim başvuru yapmaktan

şuan herşeyi o kadar zorlaştırmışlarki çok mecbur kalmadıkça,ne yer değişikliği yapın nede rapor değişikliği düşünün olanıda elinizden alıyolar bilginize.benimde bir tanıdığım yakın zamanda taşındı adanadan tarsusa tarsus adnaya daha yakın ama mersine bağlı şehir değişikliği oluyormuş bu durum arada 20 dk var.ama herşeyi yeni baştan istemişler.tüm işlemleri raporu herşeyi yeniden çıkartacakmış.engele engeli seviyorlar!!!!!bir anlamda yaşın yanında kuruda yanıyor maalesef:(

eski dosyalarımız ankaradamı olur. o dosyalarımızı ilgili vakıfdan alıp içinde raporda var yeni taşındığımız yerdeki vakfa versek olmuyormu

Mustafa Raporun zaten sistemde kayıtlıdır. sen taşındığın ilçedeki kaymakamlıktaki vakfa gideceksin. adres değişikliğinden dolayı 2022 aylıgının kesildiğini söyleyip başvurunu yapacaksın. adres bildirimine gerek yok. adres bilgilerin zaten ADNKS'de (adrese dayalı nüfus kayıt sistemi) vardır. ADNKS kayıotlarında adres değişikliği görülmüş ki aylığın kesilmiş zaten.
sen sadece vakfa gideceksin başvurunu yapacaksın.
daha sonra sosyal inceleme için heyet gelecek. incelemeler sonucunda muhtaç bulunursan aylıgın baglanır.

kalem apla bugün gittim işlerim yarım kaldı. nedeni ise: 1. siz transfer etmek için eski kurumumu aramayacakmısınız dedim yok bizim iş değil siz arayacaksınız dedi tamam numarqları vardı aradım 5 dk içinde yolladılar sistem üzerinden. 2. sonra dedi bayan memur sizin yeşil kart iptal oldu şimdi tekrar yeşil kart başvurusu yapacaksın yoksa işlem yapamam dedi hobbaaaa dedim yahu 2 yıl önce kalktı yeşil kart dedim. ne yeşil kalkması beyefendi dedi dedim ben kanunları senden iyi biliyorum dedim muhtaçlık testi olabilir dediğin dedim yok yeşil kart tarttışdım başka memur geldi dedi siz muhtaçlı testi yaptıracaksınız dedim tamam. bende aynı şeyi sölüyorum dedim. 3. raporunuz eski sistem görmez dedi dedim benim raporum süreklidir şuanki kanuna göre ömrümün sonuna kadar geçerlidir aksini idda etti dedim 144 ara kanunu ögren yoksa ben sana kanun çıktısını getirir buraya koyarım ben bu raporlada işlemimi yaptırrım sana dedim.. İYİ DEMİŞMİYİM . evde bakım maaşımar arabam annemin emeklisi sisdemde çıkınca dedim ben size maaş bordolarını getirecem deyip .deyip muhtaçlık testine girmedim ve kağıt verdilerdi doldurmadım sonra doldurup maaşbordoları ile gelecem deyip işlemi iptal ettirdim

hay Allah yeşil kart değil ki o:) bu memurlarla işimiz var vallahi.

2022 aylığı alıyorken 60/c 3 kapsamında GSS'lıydın. bu da iptal edilmiş onu demek istiyor memur.
gelir testin yaptırman gerektiğini söylemiş sana. demek ki resen 60/g kapsamında tescilin yapılmış. eger gelir testini yaptırmazsan en yüksek miktardan prim borcun birikir. en kısa sürede gelir testini de yaptır.
bu arada rapor işini iyi demişsin:) sonradan çıkarttılar bu işi. sürekli rapor kafi olmalı ama bunu 5 seneye indirdiler guya 5 senelik raporu alacaklarmış. tartışılır tabi burası dediğin gibi.
evde bakım aylıkları da gelire dahil ediliyor aylıgın kesildi ve yeni başvuru yapacaksın artık evde bakım da dahil edilir. bu şartlarda 2022 aylıgı alman zor ablası.
ama şu işleri yaparken gelir testini geciktirme.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-yararlanabilmek-icin-gelir-kriterleri.html

üzerinize olan veya hanede yaşanların maaşlar araba ev ve bakıcı maaşları sistemde görüyorlar bilginiz olsun.
merak ettiğim konu bakıcı maaşları şuan şuan kanunlarda gelir hesabına dahil ediliyormu.
ayrıca oturduğum eve 3 tane yegenlerimi aplam, eniştem hariç geliri var çünkü alsam bunların sizde ne işi var deme hakları varmı

evet, bütünleşik sistem ustunden hanenin tüm bilgilerine ulaşmak mümkündür.
diğer soruların başka başlıkta cevaplandı.

Üst Alt