Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Adres değişikliğini kaç gün içierisinde bildirmek zorundayız?
sayın kalem ev kırası artısından dolayı daha uygun bır eve cıkmayı düsünüyorum sosyal hızmetlere kacgun sonra adres deyısıklıgını bıldırmem gerekıyo bırde masım kesılırmı vercenız cevaplar ıcın sımdıden tesekkürler
ufuk adres degişikligi yüzünden herkesin başı agrıyore ilk önce sydv danış adres degşikligi yapıcam diye çünkü bölge bölge degşiyor malulen emeklilerin degişikligi bazı şehirlerde sorın çıkartıyorlar benim bile Isparta 6 beklersin dediler afyona geldim hemen onaylandı bilgine
Ufuk, evde bakım aylığı için soruyorsun. Buna göre cevaplayım.
Sen adresini değiştirdikten sonra yeni ikametgah adresini 15 gün içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsün. Adres değişikliğini bildirirken aylığın kesilmesini gerektirecek kişi ve gelir değişikliği olmadığını da beyan et.
Aynı il içinde adres değişikliklerinde aylığın kesilmesini gerektirecek değişiklikler olmadıkça aylık kesilmiyor. Sadece adres değişitirecekseniz, gelir ve kişi değişikliği yoksa ve bunu adres değişikliğini bildirirken beyan etmişseniz evde bakım aylığını durdurmazlar.
Ek bilgi: İlgili Yönetmelik 11. Maddesi adres değişikliği için şöyle der:
"(3)[FONT=Arial] ([/FONT]Değişik:RG-21/10/2010-27736[FONT=Arial]) Bakım ücreti il müdürlüğünce ödenen ve ikametgâhında bakılan bakıma muhtaç özürlünün ikametgâh adresinin değişmesi hâlinde, yeni ikametgâh adresinin bakımını üstlenen bakım merkezi veya akrabası tarafından en geç onbeş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır."[/FONT]
Ben ist da yasıyorum Eyüp ten Beyoğlu ilçesine tasıncam evde üç kisiyiz sadece emeklı maaşımda ufak bir fark oldu bakım parası başlandığında 830 teleydi simdi 930 oldu üç senede fark
sayın kalem ben ıstanbulda yasıyorum bakım parası ıcın bacılardakı sosyal hızmetlere basvurmustum adres deyısıklınıdemı oraya bıldırcez Aile ve Sosyal Politikalar nerde aynı yermı
Aynı yerdedir galiba. Çünkü shcek kurumları oldugu gibi Aile ve sosyal politikalar bakanlıgına devredildi.
Yine de şuradan bilgi alabilirsin telefonla: http://www.istanbulshcek.gov.tr/?Sayfa=Iletisim Verdiğim linkten sen telefonla ara, adresini bildir ve evde bakım aylığı için nereye başvuracagını öğren.
Doğrudan il müdürlüğüne de gidebilirsin. BUnu da sor tam bilmiorum bu pratik bilgileri.
Emekli aylığındaki fark hanedeki kişi başına düşen aylık sınırı geçmior. Gelir değişikliği sayılmaz o. Yine de gittiğinde soylersin kuruma.
Kişi değişikliği ve gelir değişikliği olmadıgını soyle. Maaşının farkını söyle. Aylığını durdurmazlar senin. sadece adres değiştirdiğini ve incelemeye geldiklerinde bu beyanın doğrulugunu goreceklerini soylersin aylık durdurmaya gerek görmezler.
adres değişikliğini nüfus müdürlüğüne 15 gün içinde bidirmeniz lazım.15 gün içinde bildirmezseniz cezası 420 tl.dir.yanlış adres beyanında bulunursanız bunun da cezası 840 tl.dir.