Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliğinin ardından maaş bağlanırken yeni rapor istenmesi ve kayıp dönem..?

melike60

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Kalem abla benim %52 raporum var epilepsi rahatsizligm var ama tasindigim icin vakif degisikligi nedemyle maasm kesildi benm raporum 2006 yilinda alindi ve raporum surekli goturdugum vakif raporunu yenile dio kabul etmiyor ama benm raporumbsurekli ne yapmam lazm yardmci olabilir misn

Son düzenleme:
melike60
raporun sürekliymiş. ayrıca maaşın adres değişikliği sebebiyle kesilmiş. aylık keisldikten sonraki 5 sene içinde başvuranlardan yeni rapor istenmez. vakıf yeni rapor isteyemez. kurum kayıtlarında raporun var, onla işlem yapsınlar.
sorun çıkarırlarsa Yönetmelik'in 11. maddesinin 5. fıkrasına bakmalarını söyle.

yönetmelik'in 11. maddesinin 5. fıkrası şöyle der:
"(5) Aylığı kesilenlerin yeniden aylık talebinde bulunmaları halinde başvurular yeni başvuru olarak değerlendirilir. (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) Engelliler için, sağlık kurulu raporu geçerlilik süresi "sürekli" olanların kesilme tarihinden itibaren beş yıl içerisinde aylık talebinde bulunmaları halinde rapor istenilmez."

yeni rapor alıp vermeye kalkma. başvurunu almazlarsa vakıf müdürüne çık ve yönetmeliğin 11. maddesinin 5. fıkrasına göre işlem yapmalarını söyle.

Kalem Abla raporum 2006 yilina ait yinede yaparlarmi birde ya mudurde sknti cikarirsa?

melike60 bu arada raporlarla ilgili forumdan hastalıklarına karşı yeni rapora başvurdugun takdirde yaklaşık ne kadar oran alacağını da öğrenmeye çalış. oranının düşme ya da yükselme durumu var mı öğren. aradan baya zaman geçmiş çünkü. başka işin olduğu zaman sürekli bunu sorun çıkaracaklar gibi. sonraları rahat bir zamanda yeni rapor alırsın gerekirse. ama şimdi vakıf başvurunu almak zorunda. senden yeni rapor isteme hakkı yok. ha sen yeni rapor aldığın takdirde ve bu raporu vakfa götürmediğin takdirde sorumlu olursun.

Kalem Abla daha dusuk olacak gibime gelio gecen sene gittm ordaki doktor bi hafta hastanede yatcaksnkibben seni goreyim dedi bnde vazgecmistm brn nerde ne zaman nobet gecirecegimi tahmin edememki ilac kullaniyorum ayrica nobeti engellio insAllah basvurumi alirlar ben o zamaj direk mudure cikayim

Kalem Abla gittm mudurlede gorustum diyorki benm kurumum basinda 2022 maasi alir yazisi olmadan kabul etmiyo dio yeni cikar dio soykedijkerini de dedmbama olmadi

ablası, 2022 aylığında engelli sağlık kurulu raporunda "2022 aylığından faydalanır" diye bir ibarenin olmasına gerek yok. bir ara boyle bir ibare isteniyordu ama kaldırıldı bu hukum. o yüzden bu konuda o müdürün söylediklerinin kanunda da yönetmelikte de yeri yok. varsa dayanağı göstersin.

ha yeni rapor olmadan senin başvurunu almıyorlarsa benim yapacağım bir şey yok. kaldı ki rapor oranının %40 altına düşebileceğinden bahsediyorsun. bu konuda yeni rapor alıp almamak sana kalmış. ama bu raporla aylık başvurunun baglanmasını istiyorsan seni yoracaklar gibi. bu durumda ya yeni rapor vereceksin ya da dilekçe ile resmi yollarla sürekli raporunla başvurunu almadıklarına ve yeni rapor istemelerine itiraz edeceksin.

Üst Alt