Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değiştirdim, 2022 aylığım kesildi. Ne yapabilirim?

suskun121

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben adres degıstırmekten dolayı maasım durduruldu bıldırdıgım halde 10 ay gectı maas alamıyorum ne yapabılırım

adres değiştirmekten dolayı 2022 aylığı durdurulmaz. Bahsettiğiniz aylık evde bakım aylığı olabilir mi?

evde bakım degıl zaten raporum %42 tc kımlıkle baktım durdurulmus yazıyot durdurulma nedenı tanımsız

Adres değişikliği değildir sebep. Aylık kesmeyi gerektirici gelir değişikliğiniz oldu mu?
Gelir durumunuzda bir değişiklik oldu mu? 18 yaştan küçük müsünüz? Evlilik vs gibi değişiklik oldu mu?

hıc bır sey olmadı ne gelırım var ne evlılık ve 45 yasındayım ılgılı evraklarıda gondermıstım hatta malesef yardıma muhtactır belgesını bıle gonderdım hıc bır neden yok sadece adres deıstım

Sadece adres değiştirdiniz ve adres değişikliğinizi bildirdiniz bununla ilgili belgeleri gönderdiniz ve aylığınız durduruldu diyorsunuz. Bu şekilde aylık durdurulmaz. 2022 aylıkları adres değişikliğinden dolayı kesilmez. Bunun altını tekrar çizeyim öncelikle.
Yardıma muhtaçtır belgesi niye gönderdiniz? Muhtaçlık belgesini ilgili birim doldurur düzenler ve Ankara'ya gönderir. Bu sizin yapacagınız bir işlem değil. Bunu da bilmeniz açısından söyleyim.

istege baglı prim yatırdınız mı? Ya da sgk'da kaydınız var mı? Raporunuz süreli miydi? Aylık kesmeyi gerektirecek bir gelir değişikliğiniz oldu mu?

Adres değişikliğini hangi kuruma ilettiniz? İlgili belgeler derken hangi belgeleri kasdediyorsunuz, yazar mısınız hangi belgeleri gönderdiğinizi?
Emin olmak açısından sorayım: Daha önce 2022 aylığını alıyordıunuz şimdi aylığınız durdurulduğu için 2022 aylığı alamıyorsunuz, bunu tekrar teyit eder misiniz? Yeni başvurmadınız yani.

evet yenıden basvuru yapmadı dedıgım gıbı sadece adres deıısıklıgı prım falan odemedım ssk falanda yok calısmıyorum sadece adres deıstım tenı adresımı raporumun fotokopısını gonderdım zaten ılk maasımı alacaktım fakat maas onaylandıgı tarıhte zıraat bankasından 438 tl verdıler ondan sonra ılk masımı alacaktım adres deıstım ve maasımın yenı adresıme naklını ıstedım fakat durdurulmus yanı alamadım

Sonuca yaklaşmamıza az kaldı:) Kusura bakmayın çözme adına soru sorup duruyorum...

Rapor fotokopisini adrese ödeme yapılması için mi gönderdiniz? Yoksa öylesine mi?
Raporunuz süreli değildi di mi?

Bir de hiç PTT'ye ugradınız mı maaşlarınızı almak için onu merak ettim:)

Son bir ricam da şu. Şuraya girip bilgilerinize bakar mısınız:Sosyal Güvenlik Kurumu - ES 2022 Evrak Takip Uygulama

Durumu kısmında ne yazıyor. Aktif yazıyor mu? Sakıncası yoksa özel bilgilerinizi saklayarak buraya kopyalar mısınız oradaki bilgileri?

raporun fotokapısını oylesıne yolladım ve raporum suresız postaneye ugramadım cunku burada ptt bank yok zıraat bankasına ıstemıstım sordum ama yok dıyorlar ve evrak takıbe baktım durduruldu ve nedenı tanımsız yazıyor evet alt tarafta yanı maas baglanma durumu aktıf yazıyor ama ust taraftada durduruldu ve maas durdurulma nedenı tanımsız yazıyor

Sizin maaşınız durdurulmamış:) Durdurulduğu tarihe bakınız boştur:)
Şimdi herhangi bir ptt'den kalan amaaşlarınızı çekiniz. Gönderilen maaşlarınız da olmuşsa onları bir dilekçeyle isteyiniz:)
Önce herhangi bir PTT şubesine gidin T.C. kimlik numaralı kimliğinizle kalan maaşlarınızı çekiniz:) Sonra gönderilen maaşlarınız olup olmadıgını sorunuz ptt'ye ona göre gerekeni yaparız.

Bakın bakalım evrak takipe durdurulma tarihi boş mu?:)

yıne bakayım ama vermıyorlar havale yok dıyorlar burada normal ptt var orayada sormustum cunkı bıde tarıhe bakayım

İsterseniz evrak takipte yazanları kimlik bilgilerinizi saklayarak buraya kopyalayın. İçiniz tam rahat etsin. Ben bakayım bir bilgilerinize buradan. Ama şunu söyleyim sizin aylıgınız durdurulmamış.
Yoksa aktif yazmaqzdı. Durdurma tarihinde durdurulan tarih yazardı boş olmazdı, altta da aldıgı aylık miktarı kısmında "aylık almamaktadır" yazardı:)

valla ben anlayamadım aktıf yazıyor haklısınız ama alamadım bunu anlamıs deılım sızınde basınızı agrıttım kusura bakmayın bılgılerınızden dolayı allahh razı olsun ben bı kopyalıyım yapıstırayım buraya

:
T.C.Kimlik No
:
Emekli Sicili
:
671830024
Vasi Adı
:
Vasi Soyadı
:
Emekli Nevi
:
Durumu
:
AKTİF
Aylık Durdurulma Tarihi
:
Aylık Durdurulma Nedeni
:
TANIMSIZ
Değişiklik Tarihi
:
Durumu
:
Yazışma Tarihi
:
Yazışma Durumu
:
Belge Açıklama Tarihi
:
Durumu
:
Rapor Tarihi
:
Rapor Açıklama
:
İşlem Tarihi
:
İşlem Açıklama
:
Ödeme Tarihi
:
Ödeme Durumu
:
KESİNLEŞTİ
Online Ödeme Tarihi
:
Online Ödeme Tutarı
:
438.56
Online Ödeme Açıklama
:
Son Maaşı(1 Aylık)
:
243.53

Evrak Açıklamaları
Havale Yeri
Evrak Tarihi
Varide No
İşlem Tarihi
Açıklama
BAYRAMPAŞA KAYM
11.10.2011
19102161
12.10.2011
Evrak sisteme kaydedildi.
BAYRAMPAŞA KAYM
11.10.2011
19102161
12.10.2011
Evrak işleme alındı.
BAYRAMPAŞA KAYM
11.10.2011
19102161
14.10.2011
Evrak işleme alındı.
BAYRAMPAŞA KAYM
11.10.2011
19102161
14.10.2011
İşlemleri tamamlandı ve kontrol ediliyor.
BAYRAMPAŞA KAYM
11.10.2011
19102161
14.10.2011
Uzman onayına sunuldu.
BAYRAMPAŞA KAYM
11.10.2011
19102161
18.10.2011
Onaylandı.
BAYRAMPAŞA KAYM
11.10.2011
19102161
18.10.2011
Gereği yapıldığından arşive kaldırıldı.

hade gözümüz aydın:) İçiniz rahat etsin aylıgınız hiç durdurulmamış söylediğim gibi. Şimdi hangi şehirde nerede olursanız olun herhangi bir PTT'den kalan maaşlarınızı çekin bunun için ugraşın:)
Kalan maaşlarınız diyorum çunku çekmediğiniz maaşlar geri kuruma gönderilmiş olabilir. PTT'den maaşlarınızın akibetini öğrenin öncelikle. Ona göre gerekeni yapalım oldu mu?:)
T.C. kimlik numaranızla birlikte sorun. Gelişmeleri haberdar edin lütfen:)
Muhatabınız PTT şu an. Eger geri gönderilen maaşlarınız olmuşsa onu da kurumdan geri isteriz merak etmeyin:)

Fazla soru sormamın sebebi de bu gibi karışıklıkları çözmek adınaydı. Önemli olan sorunun kaynagını bulduk ya gerisini dert etmeyin, rahat olun. Yanlış bilmişsiniz doğrusunu ögrendiniz şimdi maaşların peşine düşme vaktidir:)
Sormaktan asla çekinmeyin. önemli olan sorunun çözülmesidir. Bizler paylaştıkça güçleneceğiz.

NOT: kimlik bilgilerinizi silin lütfen...

kalem hanım cok tesekkur edrım en azından muhap olacagım kurum hakkında bılgı edındım supersınız sızıde yordum hakkınızı helal edın lutfen

Rica ederim:) Yorgunluk söz konusu bile olamaz. Asıl o kadar maaşınızı çekememişsinz yanlış bilmenizden dolayı ona uzuldum.

Şimdi bazı isteklerim olacak sizden.
aklımda yanlış kalmadıysa evrak takipte online ödeme tarihiniz Ekim 2011 görunuyor. Siz bu durumda Aralık 2011 dönem aylıgınızı ve bu güne kadar olan maaşlarınızı hiç çekmemişsiniz:(

PTT'ye gidip şunu isteyin lütfen.

"Benim 2011 Aralık dönem aylığım (2022 aylıgım) PTT'ye yatırıldı. Lakin ben aylıklarımın yatırıldıgını bilmiyordum. Dolayısıyla Aralık 2011 dönem aylıgıyla birlikte ne kadar maaşım ilgili Kuruma ( Ozamanlar sgk primsiz ödemelere olmalı) gönderildi? PTT'de ilgili kuruma gönderilmeyen maaşım kaldı mı?"
Öncelikle PTT'Den maaşlarınızın ne kadarının yatırıldıgını, yatırılan maaşlarınızdan ne kadarının ilgili kuruma geri gönderildiğini öğrenin. Döküman isteyin bunlar için.

Büyük ihtimalle siz para çekmeyince ve maaşlarınız kuruma gönderildiyse ilgili kurum da maaşlarınızı göndermemiş olabilir.

İlk önce pTT'den 2022 aylıklarınızla ilgili döküman isteyin.
Halen PTT'de kalmış olan maaşınız varsa tahsil edin.

Sonuçtan haberim olsun muhakak. Çunku az bir maaş değil bu.

Neredeyse bir senelik maaşlarınızı tahsil etmemişsiniz.
Bu arada online ödeme tarihi kaçtı dogru mu kalmış aklımda?
PTT'den net bilgilerle gelin. Ondan sonra ona göre muhatabımız Aile Bakanlığı Sosyal Mudurlugu olacak.
İlk aşama, PTT'ye yatırılan maaşlarınızın akibetini öğrenmeniz.
Bunun sonucuna göre ikinci aşamaya geçeriz.
Rahat olun çekmediğiniz her aylıgı geri alabileceksiniz.

bende adres değiştirmiştim ama sorun olmadı sen yeni adresi yazdında acaba maaş alacağın kurum veya ptt şubenin adresini bildirmemiş olabilirsin tekrar dene.

kalem hanım pttden ogrenemedım bıldı alamadım baglıoldugunuz sosyalyardımlasmaya dılekceyle sorun dıyorlar

Hasan özür gecikme için. Siteye pek girmiyorum. Sen aklıma geldin anında tekrar girdim.

Hasan sana vereceğim şu adrese iadeli taahhütlü postayla dilekçe yazacaksın ve hiçbir aylıgını çekmediğini söyleyeceksin ve çekmediğin tüm aylıklarını geri isteyeceksin. PTT'ye de sordugunu ama onların bilgi vermediklerini de dilekçende belirtisin.

Şu adrese postalayacaksın:Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | SYGM İletişim
Verdiğim linkte tel numarası da var. Oradan da bilgi al. gerekirse alo 144'ü sürekli ara arada. O paralar senin yasal hakkın. ne demek vazgeçtim yahu! Sakın ha, o aylıklar hakkın senin.

Dilekçeni sakla dayanak olsun elinde.
İstersen Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü sosyal yardımlar dairesine de başvurabilirsin işini takip için. Ama her halukarda o dilekçeyi dediğim adrese yaz ve postala.
Bu konuda vakıflar bilgi veremez sana. Onların sorumlulugunda değil çunku senin olay.
İşin aile bakanlıgı ile senin.

Aklımda yanlış kalmadıysa 2 sene boyunca çekilmeyen aylıklar geri alınamıyor. senin de neredeyse 8-9 ayın kaldı. Dilekçeyi o yuzden elinde sakla. O paralar alınacak! Başka yolu yok. Hakkın senin.

Gelişmeleri yaz lütfen buradan.

Üst Alt