Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değiştirdim gelir değişikliğinden değişmediği halde maaşımı kestiler...?

necip11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın kalem hanım bizim de bir sorunumuz var aynı il'in ilçesine taşındık gelir durumu değişmedi kendim eşimden emekli 420 tl engelli çocuğum babasından 220 tl evimiz kira 350tl ödüyoruz bir miktar 35 dekar arazi ayrıca 2 bekar oğlum var birisiokuyor ilçeye gelince hemen adres değişikliği bildirdik 1 müddet sonra gelmişler evde yoktum yazı bırakıp ilçe sosyal hizmetler müd gelmemmi belirtmişler gittim özürlü çocukla beraber nisan aylığını verdiler fakat mayıs için yazı göndermişler ekonomik durumunuz maaş almanıza uygun değil diye gelirimde bir değişiklik yok 2 oğlumun geliri sadece araziden şimdi ben ne yapmalıyım soruma cevap verirseniz sevinirim

Necip, yazdıklarınızı tam anlayamadım. Şu sorularıma tek tek cevap verebilir misiniz?
1. Aynı hanede kaç kişi kalıyorsunuz? Bakıma muhtaç özürlü olan kişi yani bakım hizmeti verilen özürlü birey kim?
2. Aynı hanede yaşayanların tek tek gelirini yazabilir misiniz?
3. mevcut araziden elde ettiğiniz gelirin aylık ortalaması ne kadar? Bu gelir sanırım oğullarınıza ait, sizle mi kalıyorlar?
4. Okuyan oğlunuz kaç yaşında ve bekar mı?
Şimdilik bu kadar. Siz bu cevaplarımı net bir şekilde yazın durumunuzu inceleyelim birlikte.

Sayın Kalem Hanım aynı evde 3 kişiyiz kendim ve 2 oğlum bir oğlumda 27 yaşında köyde evimiz var orda hem açıköğretime devam ediyor hemde bağa bahçeye bakıyor engelli oğlum 12 yaşında zihinsel öteki oğlumda şu an iş arıyor ben eşimden dul maaşı 420 tl engelli oğlum babasından yetim maaşı 220 tl gelir var ayrıca 35 dekar eşimden arazi var bir kısmı üzüm bağı 2 ay önce manisa ilinin bir ilçesine taşındık birkaçgün içinde ilçe sosyal hizmetlere gidip adresimi buraya aldırdığımı beyan ettim onlarda tamam inceliyeceğiz dediler tapudan kayıt isteyeceklerini beyan ettiler 2008 yılına göre arazimiz 7 dekar daha eksik yalnız ilçeye taşınmadan 3 ay önce kredi ile engelli oğlumun üstüne araç aldık bunuda manisa da iken beyan ettim köydeki okuyan oğlum bekar yanımdaki oğlum da bekar 23 yaşında 350 tl ev kirası veriyorum beyan da ettim 545 tl araç kredisi ödüyorum aracı almadan önce sosyal hizmetlere sordum sen oğluna daha iyi hizmet vermek için dediler ve maaş kesilmez dediler birde 23 yaşındaki oğlumun üstüne de araç var şimdiden teşekkür ederim

Necip, 27 yaşındaki oğlunuzun ikamet adresi köyde ise o gelir hesabına dahil edilmez.
Evde iki oğlunuz ve siz dahil edilirsiniz sadece. Fakat köyde bahsettiğiniz arazi sizin üstünüze ise gelir olarak o dikkate alınır. Zıraat Odası arazinizden kazandığınız aylık kazancınızı ne kadar gösteriyor? Bu gelirle birliktee sizin ve küçük oğlunuzun aldığı yetim aylığı üç kişiye bölünür ve aylık gelir 423 TL'yi geçmiyorsa sorun yok. Ama geçiyorsa aylık kesilir.
Sanırım sorun araziden elde ettiğiniz aylık kazançta. O sınırın aşmasına sebep olabilir. Zıraat odasından o araziden elde ettiğiniz aylık kazancınızı tesbit etmelerini isteyin lütfen.

Sayın kalem hanım çok teşekkür ederim gelir testi yaptırdım kişi başına 510 tl gibi rakam çıkıyor zaten geliriniz yüksek diye kesmişler nasipten öteye gitmiyor sizede tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim. Hayırlısı olsun diyelim.
Eğer köydeki oğlunuz siizn evinize taşınırsa ve ikametini aldırırsa gelir kriterlerinizi tekrar inceleyin. 4 kişiye bölündüğünde sınırı geçmiyorsa evde bakım aylıgı için tekrar başvurursunuz.

Üst Alt