Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Afekt kısıtlığı (sınırlı tepki) sorunu yaşayan var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
119
Reaksiyonlar
998
Afekt kısıtlığı , kişinin duygularını yaşama ve ifade etme kapasitesinin belirgin şekilde daralmış olmasıdır. Bu durumda kişi duygusal olarak tekdüze, az değişken ve sönük bir görünüm sergiler.
Psikolojide ve psikiyatride , özellikle duygu durum ve şizofreni spektrumuyla ilgili değerlendirmelerde kullanılır.

Afekt kısıtlığının özellikleri
*** Yüz ifadeleri, mimikler ve jestler azalır.
*** Ses tonu tekdüze (monoton) olabilir.
*** Duygusal tepkiler genellikle hafif, zayıf ya da dar bir yelpazede görülür.
*** Yoğun duygusal durumlarda bile dışarıdan belirgin tepki gözlenmeyebilir
*** Kişi duygusuz değildir ; duyguları yaşayabilir ama ifade etmekte zorlanır.

Hangi durumlarda görülür ?
*** Depresyon
*** Şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar
*** Travma sonrası stres bozukluğu
*** Bazı nörolojik hastalıklar
*** Duygusal baskılama veya uzun süreli stres durumları

(İnternetten alıntıdır)

Bende var sanırım. Duygularımı tam anlamıyla gösteremiyorum. Derin duygular hissetmiyorum.

İfade edemiyorum genellikle aile ortamında.Bu da diğer ilişkilerime yansıyor.Genel birbirine sataşma eldeki kaynağı kullanma ve kibirlenme konularında oynamak istemiyorum.Toplumda it gibi önüne gelene saldırma çok yaygın ve bunu ifade etmeme rağmen inanılmıyor.Bu yaşlarımda hiç bir şeye karışmamam gerekiyor.Ben de hem sabır sabır diyip bitki gibi yaşamak istemiyorum.Bir iki derken insan kendini farklı bir nokta da bulabiliyormuş.

Üst Alt